Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Undok a 3 éves kisfiam?

Undok a 3 éves kisfiam?

Figyelt kérdés

Mit lehet tenni egy olyan kisgyerekkel, aki nagyon barátságtalan a többi gyerekhez? Van pár kis barátja a játszótéren, nekik mindig örül, kézen fogva szaladgálnak meg puszilgatják egymást, de mindenki mással eszméletlen pokróc. Van például egy kislány, aki mindig barátkozni szeretne vele, odamegy hozzá, hogy "Szia!", erre a kisfiam rákiabál, hogy "Nem szia!!" Ha valaki hozzányúl a játékához, visítva kitépi a kezéből, ha megkérdezik, játszanak-e együtt, szintén kiabálva mondja, hogy "Nem!" Nem egyszer előfordult már az is, hogy minden ok nélkül megütött egy-egy barátkozni vágyó gyereket, de mivel ilyenkor azonnal hazamegyünk a játszóról, ez szerencsére már ritka.

Idegen vagy ritkán látott felnőttekkel egyébként félénk, ismerősökkel pedig nagyon aranyos, itthon is ölel-puszil mindenkit, a mamák pedig el vannak ájulva, hogy milyen édes, jól nevelt kisfiú. Én meg égek a játszón a viselkedése miatt...

Mi lehet ennek az oka? Nem fogjuk egyébként egyáltalán szigorúan, szerintem még engedékenyebbek is vagyunk az átlagnál.

2013. jún. 14. 09:13
 1/3 anonim ***** válasza:
Ebben a korban kezd alakulni az "én" tudat.Ez vonatkozik a játékokra, és a kapcsolat teremtésre is.Teljesen normálisan viselkedik a fiad. Szerintem nem kéne az első konfliktusnál elvinned őt a terepről.Ha "balhé" van, azt megoldják maguk közt. Persze ha elfajul a dolog, akkor le kell állítani.De nem jellemző, hogy ölre mennek ebben a korban. Figyeld meg, hogy miként reagálnak más gyerekek, ha agresszív a fiad.Ha sír a másik, mond meg a fiadnak, hogy szomorúságot/fájdalmat okozott.(kérjen bocsánatot/ ő mit érezne a másik helyében?) Ha vissza ütnek neki, akkor azt magyarázd meg, miközben öleled őt.Szo-szo: konfliktus elöl elfutni, nem megoldás.Kezelni kell.Már baba korban is.
2013. jún. 14. 16:20
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem kell eröltetni az együtt játszást.Ha akar/nak úgyis menni fog. Ha az ő játékára vetett szemet más lurkó, és rinyál a Tiéd, fogj, és mutass neki más játékot, ami nem az övé. Rá fog harapni. Ebben a korban mindig az kell ami a másé, még akkor is, ha az tök ua. mint az övé.
2013. jún. 14. 16:31
 3/3 anonim ***** válasza:
az első beíró remekül rátapintott a lényegre az éntudat megjelenésével. Csupán annyiból egészítem ki, hogy az éntudat megjelenése és a dackorszak egymást feltételezik, tehát utóbbi is jellemző kb 3 éves korig, és elengedhetetlen, hogy jelentős fokig megnyilvánulhasson a gyermekben. (Nem 100%-ig kell engedni persze, hiszen pl a baleseteket meg kell előzni, stb.)
2013. jún. 15. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!