2 év körüli gyermeketeknél mi az esti rutin?
Mi követ mit? Fürdetés, vacsora, mese, ivás... Milyen ágyban alszik? Mi kell ahhoz, hogy elaludjon? Mennyi idő alatt alszi el? Mi nyugtatja meg? Lefekvéskor kap még tejet, valamit?
Az én kisfiam nappal kb. 2 perc alatt elalszik, de este akár milyen fáradt, van, hogy 1 óra, mire elalszik. Addig fogom a kezét, szívesen fogom, ez nem zavar engem. Ő a legtöbb esetben csak fekszik szép csendben, de nehezen alszik el. Aztán van, hogy túlpörög, akkor beszélne, kitalál mindent, hogy még ne kelljen aludni, de ez a ritkább. Szeretném valahogy jobban lenyugtatni estére, hogy könnyen elaludjon. Ti, hogyan csináljátok?
Este 7 korul vacsorázik, majd 8 korul furdés és 9 korul alszik el. Kb. fél vagy egy óra mire elalszik. Allandóan dumál, próbál meggyozni, hogy nem álmos. Sajnos pár honapja koztunk alszik, hiába kapott nagy ágyat. Azt vettem észre,hogyha kimarad a déli alvás, akkor 10 perc alatt álomba merul. Már nálunk a déli alvás is nyug. Kergetni kell, hogy lefekudjon.
2,5 éves kislány anyukája
Nálunk is sokáig tartott esténként, amíg elaludt, csak ő még ráadásul iszonyat mozgékony is, tehát amit írtál, hogy fekszik az ágyban a kezedet fogva, és esetleg beszélget...az csak egy álom. A mi pirinyónk dobálja magát, mászkál, csúszkál, bedugdossa a kezét a párnák alá, aztán megint fordul egyet, már keresztben fekszik...mindeközben nem kel fel, tehát fegyelmezi magát (már), de nem fekszik nyugton.
Anno amikor másfél órákat szenvedtünk vele elalvás előtt, azt találtam ki, hogy ő az utolsó a fürdésnél, hátha addigra tényleg nem lesz energiája műsorozni.:) Fura, de bevált! :) 7 körül vacsora, aztán megy fürdeni először a nővére, addig én játszom vele. Utána megyek tusolni én, és a nővére játszik vele, végül 9-fél 10 körül rá kerül a sor. Még játszik is a vízben, szóval kb fél 10-10 órakor van a villanyoltás. De már törölközés közben mondja, hogy "ó, de fáradt vagyok" :) Lefekszem mellé, max 15 perc alatt elalszik, és vége a napnak, alszik reggel 8-9-ig. :)
21 hós a fiam, mindig egyedül aludt el. Este 7 körül vacsora, aztán játszunk, 8-kor fürdünk, 1/2 9, 9 körül megy aludni. Cumisüveggel alszik el, abban kapja az esti tápszert. Ritkán van pörgés.
A lányommal nehezebb volt, ő ölben aludt, nem akart egyedül, és ebben a korban tanítottam meg aludni. A lányom nagyon pörgős volt, nehezen nyugodott le estére. Valahol olvastam, hogy ilyenkor délután már ne adjunk semmi cukrosat, se kakaót, mert pörget. Kipróbáltam, nekünk bevált. Délután esetleg kevesebb alvás, sok mozgás? Ezeket nem írtad, hogy van nálatok.
3. vagyok. Megértelek, az úgy tényleg rossz lehet, hogy még ráadásul viszonylag korán is ébred. Bár a 6 óra alvás nekem már fényűzés lenne, meg amellett, hogy én is éjfél körül kerülök ágyba, reggel 5.30-kor kelnem kell a nagyot ébreszteni.. :( Hozzászoktam nagyjából, de azért reménykedem, hogy az ovi majd változást hoz, és az én kisfiam is hamarabb lesz este álmos.
Szerintem nekünk az a bajunk egyébként, hogy sokat alszanak napközben! A 3 óra körüli alvásmennyiség ebben a korban már sok nappalinak véleményem szerint, ennek ellenére nem tudom megoldani, hogy kevesebb legyen. Azért nem, mert ha felébresztem hamarabb, akkor estig tart a hiszti, és az még annál is sokkal idegfeszítőbb, mint hogy éjjel keveset alszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!