Mikor cseréltétek le gyermeketeknél a rácsos ágyat?
18 hónaposan vettem ki a 2 rácsot. Pár hónappal korábban próbáltam, de a déli alvás akkor még katasztrófa volt.
A nagyszülőknél már kapott egy kis heverőt, pár nap múlva itthon is felrakjuk a rácsok helyett a leesésgátlót.
Amúgy kombi kiságyunk van, a leesésgátló asztalos munka függetlenül az ágytól, és most 19 hónapos a gyerek.
Így önállóbb a gyerek, nappal is sokszor játszik az ágyában, tud jönni-menni. Éjszaka nem jön ki, csukott ajtó mögött alszik.
20 hónaposan.
Előbb akartuk már, úgy 16-18 hónaposan, csak anyagilag gyűjteni kellett még a nagy ágyikójára.
Szia,
én éppen ma vettem meg az új kiságyat, ami 160*70es méretű,leesésgátló-korlátos, gyönyörű színű (narancs)- a 33 hónapos, kicsit több,mint 2,5 éves picimnek.
Eddig is saját szobájában aludt, nálunk nem szokás az ágyban játszani (nem is volt kivehető éppen ezért a rácsos ágy rácsa vagy oldala)- azért kell lassan cserélni, mert a kicsi kb. 100 cm magas, a rácsos ágy pedig 120 cm-es.
Ősszel ovisok leszünk, akkor meg ugye már "nem menő", ha kisbabás dolgai vannak :) (ezt ő mondta)- szóval pelenka, rácsoságy és cumi is leselejtezésre kerül addig.
Nekem nem tetszenek a hosszabbítható gyerekágyak, mert szerintem egyáltalán nem egészséges a darabokból összerakott matrac, én sem szívesen aludnék rajta. Az pedig egy picit sokba kerül, ha 20 cm-enként új normális, egészséges matracot kell csináltatni (nem szivacs...)- összességében többe, mint ha a rácsos kiságy (120*60) után egy gyerekágy (160*70), majd egy normál ágy (pl. 90*200) jön.
Minden jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!