Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mesenézés és kisgyerekek....

Mesenézés és kisgyerekek. Anyukák, ez most komoly?

Figyelt kérdés

Olvastam nemrég egy kérdést, már vagy 2 éves volt, hogy ki mit enged és ki mit nem enged a gyerekének nézni. Meg hogy milyen brutálisak a mai mesék és stb.

Nem vitát akarok szítani, és egyéb ilyen hátsószándékom sincs, de..én, a bátyám és nagyon sok korombeli (vegyük a 20-25 éves korosztályt) ilyeneken nőtt fel. És jelentem, soha senki nem tett semmi olyasfajta erőszakot senkin, amit egy átlagos kisgyerek ne követne el. Nem mondom, voltak "aranyosabb" részek is mesekorszakunkba, mint Vízipók, Dr. Bubó, de szerintem értitek mit akarok mondani. Azt is elismerem, hogy már elég sok az erőszak a mesékbe, de azt is gondolom, hogy túlfélti sok anya a gyerekét ezektől. Ha azt nézzük akkor a Disney mesék közül az Oroszlánkirály(amit rongyosra néztem VHS-en és mai napig szívszerelem) is elég sok felnőttek számára már érthető elemet tartalmaz (Hitleres karlendítés pl) mégis elfogadott mesének számít kicsiknek.

Ti hogy vélekedtek ezekről? Tényleg ilyen szinten szabályozni kell a kicsik mesenézését? Érdekelnek a véleményeitek, de lehetőleg nem provokatív, hanem normális stílusban!

Köszi! :)

2013. jún. 12. 21:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Fiam lassan 3,5 éves. Első mondata(2,5 éves korában-azóta mesézik neten)egy meséből való "beszólás" volt mikor elesett:Jól vagyok-nincs semmi bajom. Azóta folyékonyan és választékosan beszél,néha számunkra is meglepő szófordulatokat használ,amit lehet más 5 éves gyerek sem. Sok mesét néz(válogatom neki),nem az végett mert nem foglalkozunk vele,hanem mert csak ez érdekli. Nem agressziv,bárkivel eltársalog,válaszol a kérdésekre,bár mostanában eléggé visszabeszél,felesel-igaz csak nagyon közeli ismerősöknek.

Tv-ben nálunk mese csak m2 van.Ha valami számára félelmetes dolog történik kikapcsolja a tv-t és jön: Anya félős van a tv-ben,kikapcsoltam. Elmeséli mi történt a mesében aztán beszélgetünk róla.

Szerintem gyerekfüggő a dolog. Van aki érzékenyebben reagálja le a dolgokat,van aki nagyon beleéli magát.Az én véleményem:a szülő figyelje a viselkedést és ha kell avatkozzon be. A jól választott mese szerintem csak jó hatással lehet.

2013. jún. 13. 00:24
 12/14 anonim ***** válasza:
Én ovis és kisiskolás voltam, amikor a Pokemon meg a Dragon Ball ment. Mindenki nézte, és az égvilágon semmi bajunk nem lett tőle. Szerettük, megbeszéltük, de senki sem hitte hogy valóságos. (a pokémonban ugyan mi lehet valóságos? egy normális állat sincs benne, csak pokémon, szerintem nagyon messze van a valóságtól, és ezt mindenki tudta) Most 20-22 évesek vagyunk, teljesen normálisak. Amikor néztük, akkor sem volt semmi gondunk, ma már csak szép emlék az egész, hogy akkoriban mekkora mánia volt.
2013. jún. 13. 05:22
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, pontosan arról beszéltem, mint 12#. :)
2013. jún. 13. 10:43
 14/14 anonim ***** válasza:

Nekem a Pokémon és a Dragon Ball kimaradt, már idős voltam hozzá. De arra nagyon emlékszem, hogy volt egy Füles mackó rész, kb. ovis lehettem, amiben elesett a jégen és kinevették a barátai. Rettenetesen sírtam és megviselt, a mai napig emlékszem rá. Pedig ugye semmi erőszakos nem volt benne!

Úgyhogy szerintem ez gyerektől függ, kire milyen hatással van egy mese. Ezt kell figyelembe venni, nem elég általánosítani.

2013. jún. 15. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!