Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3-4 éves kisgyerekek mennyire...

3-4 éves kisgyerekek mennyire tudnak beszélni?

Figyelt kérdés

Milyen szinten tudnak kommunikálni az ennyi idős kicsik? Tudnak már egész mondatokat mondani?

Kérlek, ha lehet, minél részletesebben írjátok a válaszotokat!

Előre is köszönöm a segítséget! :)

2013. máj. 6. 16:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Persze, az átlag totál teljes mondatokban beszél.
2013. máj. 6. 16:37
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

4 évesem már rengeteg hosszabb verset tud, anyák napján is mondott hármat, nagyon büszke voltam rá:)

Amúgy 2 éves kora óta beszél. Mondatokban is, 3 éves kora óta képekről is mesél, mindenre felel az ő szintjén. Ja, és nagyon jó a memóriája.

2013. máj. 6. 16:44
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
hajaj a lányom 2.5 éves miota eldobtuk a cumit le se lehet lőni éjjel nappal jár a szája :)
2013. máj. 6. 16:51
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon tudnak :)
2013. máj. 6. 16:54
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
szia az én 3 évesem megkésett beszédfejlődésű nem sokat tud még de beszélget...
2013. máj. 6. 17:01
 6/11 anonim ***** válasza:

3,5 éves a fiam, megkésett beszédfejlődésű volt, de jól behozta a lemaradást :) konkrétan szüntelenül tud beszélni, épp most közölte velem, hogy "pudingseggű" vagyok, mert az ovitársa sezrint ez nem csúnya szó, tehát akkor kedves, tehát akkor anyára is lehet mondani :O

folyamatosan beszél, nem mondatokat, hanem monológokat :D

2013. máj. 6. 17:04
 7/11 anonim ***** válasza:

Ők már rendesen, összetett mondatokban beszélnek.

Sőt, már előbb is.

Az én fiam speciel nagyon gyorsan fejlődő volt ezen a téren, ő 22 hónapos kora óta összetett mondatokban beszél, most húsvétkor volt 2 és fél éves és már locsolóverset mondott. De több mondókát is elmond.

2013. máj. 6. 17:11
 8/11 anonim ***** válasza:
Ez változó, egyik gyerekem 2 évesen már összetett mondatokban, 3 évesen már majdnem felnőtt módjára beszélt, míg a másik mindjárt 3 éves egy szót sem beszél.
2013. máj. 6. 17:46
 9/11 anonim ***** válasza:
Változó egyik gyermekem másfél évesen, mondatokban választékosan beszélt, rengeteg verset éneket tudott. Nagyon jó ragozott, és már jól füllentett a kislányom!:) A másik kislányom 3 és fél éves, megkésett beszédfejlődésű, korán egy évesen hosszú bonyolult szavakat mondogatott másfél évesen abbahagyta, kimaradtak a könnyű szavak, 3 évesen ismét beszélni kezdett, de nem kommunikációs szándékkal. Énekeket gyorsan tanult amit tisztán végig is énekel, nem mindig szólal meg, van olyan nap, hogy semmit nem mond.!:( Kettő hónapja kaptuk a diagnózist Budapesten a vadaskertből, hogy sajnos autista
2013. máj. 6. 18:01
 10/11 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm az összes választ, sokat segítettetek! :)

Kedves utolsó válaszoló, sajnálattal olvastam, amit írtál! :C Sok kitartást és szerencsét kívánok!

2013. máj. 6. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!