Hány éves kortól lehet intim dolgokról beszélni a
Fiammal?
Figyelt kérdés
Ma Nálunk játszott a szomszéd kislány. Szépen aranyosan elvoltak a Fiam szobájában, de amikor beléptem apokróc alatt voltak mind a ketten és zseblámpával játszottak. Kimentem, mert eszembe sem jutott, hogy akár más is történhetne. Este lefekvésnél azért mégiscsak megkérdeztem a Fiamat, hogy mit csináltak a pokróc alatt? A válasz: " A Betti megkért, hogy húzzam le a nadrágomat és had fogja meg a kukimat. És azt mondta, hogy ha nem teszem meg nem lesz a barátom." És megtetted? - kérdeztem. A válasz igen volt, mert hát Ő szeretne a Betti barátja maradni. Lehet túl konzervatív vagyok, de szerintem ez túl korai. Nem tudom mit csináljak. Tiltsam meg, vagy engedjem, de szóljak a szülőknek. A kislány Szülei már akkor sem szóltak a lányukra, amikor csókolózott 1 kisfiúval( a kislány egyébként 6 éves). Jól megvagyunk a szülőkkel és nem akarom, hogy prűdnek tartsanak, hiszen ha tiltom akkor úgyis csinálják. Nem tudom! Tanácstalan vagyok!!!
2013. ápr. 5. 22:33
1/10 anonim válasza:
Én szólnék a szülőknek,ez nem prűdség,de ne fogdossa már a kislány a fiadat.
2013. ápr. 5. 22:38
2/10 anonim válasza:
Nem kéne így megdöbbeni. Ekkora korban teljese nrmális, hogy kíváncsiskodnak, érdekl őket a másik "pisilője"
Ilyen korban sok gyerek már maszturbál is pl. Tiltani nem szabad.
Egyébként a "intim dolgokról" már kisebb korban el kell(ene) kezdeni beszélni. Ugye először, hogy mije van egy kisfiúnak, mije van egy kislánynak. Nem szabad tabuként tekinteni ezekre. Ha tiltod, nem beszélsz róla, tereled a témát, akkor súlys nyomokat hagyhatsz a kicsibe, amik később gondot okoznak....
2013. ápr. 5. 22:39
3/10 Kerria válasza:
Annak idején az óvodában ugyanez volt, csak én nem "zsaroltam meg a fiút" :) Mindenesetre megnéztük, és megfogtuk...
szerintem ebbe nincs még semmi aggodalomra okod, egy light-osabb felvilágosítást már tarthatsz neki. Na nem a méhecske, meg gólya verzióval. Hanem elmondani a nemek közti különbséget, és esetleg az etikai hátteret is említheted.
2013. ápr. 5. 22:40
4/10 anonim válasza:
Ja, lemaradt, beszélj aszüleivel, de alapból ez nem gond.
2013. ápr. 5. 22:40
5/10 anonim válasza:
Oké,hogy kíváncsiskodnak,de egymás nemi szervének fogdosása szerintem igenis túlzás.
2013. ápr. 5. 22:41
6/10 A kérdező kommentje:
Jaj nem tudom! Én sem akarom tiltani, hiszen ez természetes, főleg a mai rohanó, felvilágosult világban, de akkor is korainak tartom a fogdosódást, miközben megértem a kíváncsiságukat és magában a kíváncsiságban nincs semmi rossz. Szóval meggyőztetek, hogy beszéljek a Szülőkkel, aztán pedig megpróbálom elmondani, de nem hiszem, hogy 4 évesen meg fogja érteni
2013. ápr. 5. 23:13
7/10 anonim válasza:
Ne mondj többet, mint ami őt érdekli.
Okoskodásnak tűnik de - többek között- gyermekpszichológiai könyvekre alapozva mondom ezt.
Biztosítsd róla, hogy bármikor nyugodtan fordulhat hozzád. Ne tiltsd, ne mondd, hogy rossz dolog és ilyenek, mert az hosszútávon árt.
Nem kell "teljesértékű" fevilágosítást tartani. Nyilván nem kell elmondani mindent egyszerre.
Hány éves gyerekekről van szó? Ha óvodás vagy kisiskolás, akkor ebből nem kell olyan nagy ügyet csinálni, mert természetes, hogy érdekli őket az ellenkező nem. Egyébként nagyon jók azok a cikkek, amiket az előző válaszoló linkelt! :)
2013. ápr. 6. 11:09
9/10 anonim válasza:
4 ÉVES, ÍRTA. :)
2013. ápr. 6. 11:16
10/10 anonim válasza:
ilyen idős korunkban mi is játszottunk ilyet, csak mi bokorba bújtunk el megnézni, hogy kinek mije van :D Es meg is fogtuk. Semmi bajom nem lett tőle, mivel nincs testvérem, otthon ilyet nem láthattam, szóval csak a kíváncsiság hajtott. Arra figyelj, hogy ne büntess, ne kelts bűntudatot, és ha kérdez, válaszolj :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!