Mikor kezdenek el beszélni a kisgyerekek? Azt tudom, hogyez mindenkinél változó, minden gyermeknél más.
Igaz, tényleg mindenki máskor kezd el beszélni, de az első gyereknél én is nagyon aggódtam. A lányom semmit sem mondott még 22 hónaposan és állandóan az orvost nyaggattam, hogy mi baja a gyereknek. Ő csak annyit mondott, hogy ne értsek meg mindent rögtön. Tehát ha mutogat, vagy ö-zik stb. úgy kell tenni, mintha nem értenéd. Én mindent rögtön adtam neki, amire rámutatott. Aztán váltottunk és próbálkoztunk azzal, hogy úgy tettünk mintha nem tudnánk mire mutat. Pl. babát mutatott, mi odaadtuk a macit stb. Ezt eljátszottuk párszor és hamarosan elkezdett beszélni. MÉghozzá rögtön mondatokban stb. Fiam viszont már 1 évesen mondogatott néhány szót.
Lényeg, hogy előtte ne beszéljetek sokat arról, hogy miért nem beszél és ne kérjétek, hogy mondjon valamit mert úgysem fog :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!