Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meddig normális a szótagcsere?

Haramia kérdése:

Meddig normális a szótagcsere?

Figyelt kérdés

Kisfiam 23 hónapos, egyre több dolgot nevez meg, de sokszor előfordul, azaz sok dolog nevét szótagcserével használja:

pl: doboz = bozdo

labda: dabla

Másnál is volt ilyen? Hogyan változott ez a későbbieknek? Mikortól nem "normális" ha így mondja?

Köszi a válaszokat!

2013. jún. 10. 10:59
 1/4 krisztivan ***** válasza:
Fiam 3 hónap múlva 3 éves és van amit az istenért sem akar "rendesen"mondani.Így elég vicces a "tüsi" "husisi" és még van néhány.Nem gondolom,hogy ez probléma lenne.Így könnyebb kimondani és ezt kihasználják:-)) De remélem kapsz majd hozzáértő választ is.Ja,az én gyerekem 2 évesen nem beszélt még semmit,nem úgy mint a tied:-))
2013. jún. 10. 11:05
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem én sem leszek nagy segítség, az én fiam is így beszél 2,5 éves, pl cipő=pisző és még sok minden. Ő jár bölcsibe is, kérdeztem ott is, illetve a dokinénit is, hogy menjünk-e valahova vele, de ott azt mondták, hogy még felesleges. Hát remélem nem tévednek...
2013. jún. 10. 11:19
 3/4 anonim ***** válasza:

4éves a fiam, az istenért nem hajlandó kristály tisztán beszélni nekünk, néha olyan zanza.(csak ha elfelejtkezik magáról akkor szép helyes tiszta a beszéde)

Na meg az oviban. Én szóltam az óvónőnek, hogy sok sikert, és megdicsérte, annyira szépen érthetően, sok szóval fejezi ki magát, de itthon kész fordítóprogramra van szükség hozzá.

2013. jún. 10. 12:52
 4/4 anonim ***** válasza:

Az én fiam jövő hónapban lesz 3 éves,és néhány szót ős em mond tisztán pl:

cipő-picő, ezt direkt csinálja, mert tudja cipőnek is mondani

kapcsol-pakoszol

mozdony-motosz

2013. jún. 10. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!