Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan alakult ki nálatok az...

Hogyan alakult ki nálatok az egyedül mászkálás?

Figyelt kérdés
5 éves a fiam, emlékszem, ennyi idősen én már elmehettem a szomszéd háztömbben lakó barátnőmhöz egyedül. 6 évesen lettem iskolás és nem emlékszem, hogy ez milyen módszerrel ment, de fél év napközi után már egyedül jártam haza. 1 úttest volt közben, nem forgalmas, zebra is volt (nem lámpás). Tehát Te mikor engedted a gyereked először el egyedül valahova? Hogyan alakul ez ki? Nekem ez akkora dilemma, mert sajnos nem emlékszem a saját példámra pontosan. Jövő szeptemberben már iskolás lesz (6 és fél évesen), az iskola úgy 10-15 perc séta, és közben egy átkelés sincs úttesten. Végig járda van, sokat járunk arra. Mivel nem tudom megoldani, hogy tanítás után elhozza valaki haza, először biztosan napközis lesz. De nem hiszek a rendszerben, tudom, hogy nem foglalkoznak ott vele annyira, hogy megcsinálta-e a leckét, stb, ezért jobban örülnék, ha ebédelni is már hazajönne minél hamarabb.
2013. jún. 7. 07:49
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi hogy vissza kérdezek: ha nincs aki elhozza, akkor nincs aki legyen vele otthon? Mert akkor már inkább a napközi. Én először a szemetet engedtem kivinni ami az utca sarkán van.majd mikor mentünk az óvodába "játszottunk" hogy most ő visz engem.mutatta az utat, a zebrán megáll körülnèz majd utána tovább. Szerintem kell legyen a gyerekben is egy minimum érettség, kíváncsiság az egyedül közlekedéshez.
2013. jún. 7. 07:56
 2/8 anonim ***** válasza:
én is így voltam, mint te, csak emlékszem anya h. tanított. 1 hétig kísérgetett, a "veszélyes" helyeknél mindig felhívta a figyelmem mi a teendő, elmagyarázta h. idegenekkel ne álljak szóba stb. aztán látszólag egyedül mentem, persze anyu követett, figyelte, h. mindent a megbeszélt alapján csinálok. ezt megtette 2-3x,majd mikor megbizonyosodott, h. tudok vigyázni magamra, már valóban egyedül mentem.
2013. jún. 7. 07:58
 3/8 anonim ***** válasza:

Szerintem feleleges a mi gyerekkorunkra vissza emlékezni, mert akkor még minden második háztartásan volt maximum autó, most meg mindegyikben minimum 2 autó van. vagy is a forgalom sokkal de sokkal nagyobb mint akkor.

Ami nagy baj, hogy nem hiszel a rendszerben, és még el sem kezdte az iskolát de te már kritizálod. Ebben az esetben esélyt sem adsz, hogy a napközi bebizonyítsa, hogy bizony az jó is lehet. Gondolom sokkal de sokkal jobb lenne, ha haza megy, a szemétbe önti az ebédetet, tele eszi magát chipssel és tv-ik egész délután míg haza mész. mert ha nincs aki elhozza, nincs aki vele legyen.

Ha semmit nem tanul a napkiziben de a többi gyerekkel játszik is csak az is jobb mint egyedül kuksoljon otthon a tv vagy számítógép elött, vagy lödörögjön az utcán.

Szerintem ha tényleg kicsi a forgalom akkor kb másodikas korában már tud a gyerek egyedül menni.

De az is sokat számí, hogy van-e barát a környéken akivel együtt menne.

2013. jún. 7. 08:11
 4/8 anonim ***** válasza:

"De nem hiszek a rendszerben, tudom, hogy nem foglalkoznak ott vele annyira, hogy megcsinálta-e a leckét, stb, "

A suliról mondtak rosszat konkrétan, vagy csak általánosságban van bajod a napközivel? Mert ha utóbbi, akkor érdeklődj utána. Az én gyerekeim sulijában nagyon jó a napközi, nem mondom, hogy mindig minden lecke 100% kész, de amivel ott elakad, azt otthon se tudná megcsinálni és nekem maradna estére.... Szóval a leckeírás nagyobb része tuti megvan, a többi időben meg játszanak, kézműveskednek, mozognak. Szerintem még mindig jobb (főleg elsősnek), hogy ilyen felügyelet alatt van..

2013. jún. 7. 10:32
 5/8 anonim ***** válasza:
Nàlunk alsòban nem engedik haza oket egyedul, mindig menni kell èrtuk.
2013. jún. 7. 15:35
 6/8 anonim ***** válasza:
Ki lesz vele otthon ha nem tudtok érte menni egy elsőst még nem lehet órákra egyedül hagyni, egyedül se mászkáljon bármenyire közel a suli.
2013. jún. 8. 01:29
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam, hogy egy elsőst akarok egyedül hagyni. Egyébként egyedül sosem tud lenni, itt a társasházban 5 nyugdíjas pár lakik, meg mi. Ha bármi van, át tud menni, de senki nem fog közülük elmenni érte a suliba...Mivel első-másodikban szerintem annyira még nem terhelik őket túl, megtanulni (memorizálni, kívülről, hogy felelés van belőle) annyira semmit nem kell, ezért addig nem számít, hogy napközis. De tényleg nem hiszek benne, hogy egy nagyobbacska gyerek képes megtanulni és meg is érteni ott mindent. Az én fiam nem eszik szemetet, aki írta, attól kikérem magamnak! Nincs itthon csipsz, semmi ilyen pótkaja, amit én főzök, azt megeszi, egyébként elég válogatós, és ez az oviban is gond, tök éhes amikor hazaér. Tehát ha teszem fel, 3.-os korában egyedül lesz otthon, lesz mit ennie. Nem fogja kiönteni a kukába...
2013. jún. 9. 11:40
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem az első osztály a legfontosabb az összes év közül,mert itt tanulja meg az alapokat. Ha azt nem tanulja meg rendesen,akkor nem tud mire építkezni. Tehát én ebben egyáltalán nem értek Veled egyet,hogy az első és a második osztály nem fontos. Épphogy akkor kell a legjobban melléjük állni és gyakorolni, gyakorolni...

Az egyedül járásról: az én kislányomat,amikor elsős volt 1 hétig kísértem a suliba, utána Ő maga mondta,hogy már ne kísérjem egyedül szeretne járni. Én is kilestem első alkalmakkor, nagyon ügyesen ment. Mondjuk nálunk is egyetlen úttest volt,az is egy icipici mellékutca,tehát nem forgalmas.

2013. jún. 10. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!