Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák? Hogy telik egy napotok?

Anyukák? Hogy telik egy napotok?

Figyelt kérdés
Leginkább az érdekel, hogy mikor van ébresztő, mikor főztök, mikor viszitek ki a gyereket, stb. Mire van időtök, mi az amire nincs (pl. tudtok-e kozmetikushoz, fodrászhoz járni, stb.)
2013. jún. 5. 23:19
 1/5 Kerria ***** válasza:

Reggel általában 8 óra körül kelünk, én mostanában kicsit előbb, hogy "nyugodtan" reggelizhessem. Pocakban a tesó, emiatt figyelek az ékezésekre.

8-9 óra ébredés, pelenkázás, reggelizés, felöltözés.

9-11 óra játék, ha jó idő van játszótér, vagy csak a kertbe megyünk ki, sétálunk, bevásárolunk, pelenkázás, tízóraizás (valamikor csak leesszük ami a kertben már megérett (borsó, retek...)

11-12 óra között ebédelés, elpakolás, mesekönyvezés, majd alvás, ha szükséges pelenkázás)

12-13 (ritkán 13.30) alvás, én ez időtájt főzök, mosok, teregetek... éppen mi

13-14 óra ébredés, pelenkázás, éneklés, játék egyedül (én addig folytatom a főzést, takarítást, vagy ami épp kell), de folyamatosan látom őt, kommunikálunk

15-17 óra uzsonna, sétálás, hintázás, csúszdázás, homokozás, kertben öntözés (kislányomnak leginkább vizeskedés), pelenkázás

18-19 óra vacsora, Apa hazajön és beszáll a játékba, nekem ilyenkor van a szabadidőm, netezés, olvasás, kertészkedés, sportolás.... bármi

19-20 óra játékok elpakolása, rendrakás, fürdés

20-21 óra altatás, tápi evés, mesemondás...

2013. jún. 5. 23:31
 2/5 Kerria ***** válasza:
kozmetikus, fodrász, amikor Apa nem dolgozik, akkor veszi át pár órára a felügyeletet, és ilyenkor tudok ilyet is beiktatni.
2013. jún. 5. 23:32
 3/5 anonim ***** válasza:

6-7 között ébredés, amikor a gyerkőc is felkel. (Ma ez fél hatkor történt meg, apa kelt fel hozzá, én most várom a másodikat, totálisan álomkóros vagyok.)Mosógép indítás.

Peluscsere, kakaó neki, nekem tejeskávé, reggeli.

7:40 Mickey egér játszótere, kedvenc, kihagyhatatlan. Ez az egy mese, amit minden reggel megnéz. Ha nem kell főznöm, akkor ide ülök, ha kell, akkor gyorsan feldobom a kaját.

Délelőtt házimunka (mosogatógép ki-bepakolás, teregetés, pakolás, porszívózás, felmosás, portörlés- mikor mire van szükség.)

11 körül kimegyünk, ha nem esik. Sok a 3 év alatti gyerkőc az utcában, ilyenkor összejövünk, esetleg elsétálunk a közeli pékségig. Homokoznak a gyerekek, motoroznak stb.

12-12.30 között ebéd.

Utána alvás, általában 15.00-ig. Ilyenkor én is pihenek, olvasok, megírom a leveleket, rendezgetem a fényképeket a gépen, lerendezem a szükséges telefonhívásokat, vagy filmet nézek.

Ébredés után uzsonna, aztán játék kinn vagy benn, időtől függően.

17 körül ér haza apa, onnantól csak ő létezik a gyerkőcnek.

Este 19 után vacsi, fürdés.

20-20:30 között alvás.

Mi még utána beszélgetünk, filmet nézünk, fürdünk...Tíz körül mi is elalszunk.

Mindenre van időm, de a fodrászt, ilyeneket szervezni kell.

2013. jún. 6. 07:38
 4/5 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó!

Mennyi idős a gyermeked? Nekünk szinte teljesen hasonló a napirendünk.

2013. jún. 6. 11:14
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia! Az én kisfiam 21 hónapos. Így néz ki a napunk:

7 óra körül kel, megissza a kakaóját és megreggelizik.

Utána néz egy kis mesét, amíg összerámolom a konyhát vagy elkezdek főzni, de azt inkább igyekszem az alvásidejében megoldani.

9:30 tízórai, utána megyünk a játszóra.

11:30 ebéd, utána alvás kb. 12:30-tól 15:30-ig.

Általában ilyenkor főzök, csinálom itthon a dolgaimat meg mostanában igyekszem pihenni is, mert jövő héten kezdem a 9. hónapot a kistesóval.

15:30 uzsi, utána megyünk le

18:30 vacsora

19:30 fürdés, utána megissza a tejitalát és alszik, legkésőbb 20:30kor.

2013. jún. 7. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!