Anyukák? Hogy telik egy napotok?
Reggel általában 8 óra körül kelünk, én mostanában kicsit előbb, hogy "nyugodtan" reggelizhessem. Pocakban a tesó, emiatt figyelek az ékezésekre.
8-9 óra ébredés, pelenkázás, reggelizés, felöltözés.
9-11 óra játék, ha jó idő van játszótér, vagy csak a kertbe megyünk ki, sétálunk, bevásárolunk, pelenkázás, tízóraizás (valamikor csak leesszük ami a kertben már megérett (borsó, retek...)
11-12 óra között ebédelés, elpakolás, mesekönyvezés, majd alvás, ha szükséges pelenkázás)
12-13 (ritkán 13.30) alvás, én ez időtájt főzök, mosok, teregetek... éppen mi
13-14 óra ébredés, pelenkázás, éneklés, játék egyedül (én addig folytatom a főzést, takarítást, vagy ami épp kell), de folyamatosan látom őt, kommunikálunk
15-17 óra uzsonna, sétálás, hintázás, csúszdázás, homokozás, kertben öntözés (kislányomnak leginkább vizeskedés), pelenkázás
18-19 óra vacsora, Apa hazajön és beszáll a játékba, nekem ilyenkor van a szabadidőm, netezés, olvasás, kertészkedés, sportolás.... bármi
19-20 óra játékok elpakolása, rendrakás, fürdés
20-21 óra altatás, tápi evés, mesemondás...
6-7 között ébredés, amikor a gyerkőc is felkel. (Ma ez fél hatkor történt meg, apa kelt fel hozzá, én most várom a másodikat, totálisan álomkóros vagyok.)Mosógép indítás.
Peluscsere, kakaó neki, nekem tejeskávé, reggeli.
7:40 Mickey egér játszótere, kedvenc, kihagyhatatlan. Ez az egy mese, amit minden reggel megnéz. Ha nem kell főznöm, akkor ide ülök, ha kell, akkor gyorsan feldobom a kaját.
Délelőtt házimunka (mosogatógép ki-bepakolás, teregetés, pakolás, porszívózás, felmosás, portörlés- mikor mire van szükség.)
11 körül kimegyünk, ha nem esik. Sok a 3 év alatti gyerkőc az utcában, ilyenkor összejövünk, esetleg elsétálunk a közeli pékségig. Homokoznak a gyerekek, motoroznak stb.
12-12.30 között ebéd.
Utána alvás, általában 15.00-ig. Ilyenkor én is pihenek, olvasok, megírom a leveleket, rendezgetem a fényképeket a gépen, lerendezem a szükséges telefonhívásokat, vagy filmet nézek.
Ébredés után uzsonna, aztán játék kinn vagy benn, időtől függően.
17 körül ér haza apa, onnantól csak ő létezik a gyerkőcnek.
Este 19 után vacsi, fürdés.
20-20:30 között alvás.
Mi még utána beszélgetünk, filmet nézünk, fürdünk...Tíz körül mi is elalszunk.
Mindenre van időm, de a fodrászt, ilyeneket szervezni kell.
Kedves Utolsó!
Mennyi idős a gyermeked? Nekünk szinte teljesen hasonló a napirendünk.
Szia! Az én kisfiam 21 hónapos. Így néz ki a napunk:
7 óra körül kel, megissza a kakaóját és megreggelizik.
Utána néz egy kis mesét, amíg összerámolom a konyhát vagy elkezdek főzni, de azt inkább igyekszem az alvásidejében megoldani.
9:30 tízórai, utána megyünk a játszóra.
11:30 ebéd, utána alvás kb. 12:30-tól 15:30-ig.
Általában ilyenkor főzök, csinálom itthon a dolgaimat meg mostanában igyekszem pihenni is, mert jövő héten kezdem a 9. hónapot a kistesóval.
15:30 uzsi, utána megyünk le
18:30 vacsora
19:30 fürdés, utána megissza a tejitalát és alszik, legkésőbb 20:30kor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!