Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves lányom imádja a mogyorót?

2 éves lányom imádja a mogyorót?

Figyelt kérdés
Múltkor megkóstolta, sima pörkölt mogyoró volt, sütibe tettem, nagyon szerette, adtam néhány darabot, felet és negyedet, de azóta az üzletben képes ott állni előtte és koldulni.Néha odok neki, de mindenkitől hallom, hogy vakbeles lesz tőle. Igaz e?
2013. jún. 4. 12:35
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy vakbeles lesz tőle:)

Bár az egész mogyorót 3 éves kor alatt nem ajánlják, mert fulladásos, allergiás rohamot kaphat a gyerek, de te tudod.

Legalábbis én így tudom, nagyon allergizál.

2013. jún. 4. 12:44
 2/4 anonim ***** válasza:

sztem sem a vakbélgyulladás miatt veszélyes, hanem az allergia miatt...

az én lányom is 2,5 és imád minden ilyen magfélét...én a mogyorót nem adom neki, hanem inkább szotyit, tökmagot, mandulát, mazsolát, ezeket összekeverem, és leül a tv elé, és ropogtat.

Menet közben semmiképp nem szabad ilyesmit adni nekik, tényleg fulladást okozhat..de persze brmi mással is előfordulhat

2013. jún. 4. 14:27
 3/4 anonim ***** válasza:
Az én gyerekeim pisztáciát zabálnak. A kicsi már 2 éves kora előtt ette. Figyelni kell, hogy rendesen megrágja... Amúgy ha a családban nincs allergia, akkor nem valószínű, hogy neki lesz. Amúgy meg már szerintem előjött volna (mivel írtad hogy párszor már evett mogyit)
2013. jún. 4. 14:51
 4/4 anonim ***** válasza:
A mogyoró tényleg a fulladás miatt veszélyes, meg hát erős allergén is, de az már jelentkezett volna. Kisfiam mogyoróallergiás, rajta élete első szem mogyorója után fél percen belül kijött az allergia, úgyhogy azt már észrevetted volna. De vakbele biztos nem lesz tőle.
2013. jún. 5. 06:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!