Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ranschburg Jenő "felébresztem,...

Ranschburg Jenő "felébresztem, hogy aztán jól aludjon" módszeréről hallott (vagy próbálta) valaki?

Figyelt kérdés
2 és fél éves kislányom fél éves korától kezdve nagyon rossz alvó. Éjjelente még mindig kb. fél óránként felsir. Hallottam valahonnan a fent emlitett módszert, miszerint esti lefektetés után 1 órával (a mély alvásában)fel kell ébreszteni úgy, hogy magához térjen, majd vissza kell tenni aludni. Ezt 1 hétig minden nap ismételni, és állitólag utána javul az alvása. Most tartunk a 4. napnál,és tényleg jobban alszik utána. Irnátok tapasztalatokat és hogy mi ennek a magyarázata?
2013. jún. 3. 03:43
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha teljesen fel ebreszted a gyereket, pláne mely állásból, akkor órákba telik, mire ujra elalszik.
2013. jún. 3. 06:17
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ezt konkrétan nem hallottam, de az tény, hogy a nagyobb lányomnak vannak időszakai (5 éves lesz júliusban) amikor nagyon nyugtalanul alszik, állandóan felsír, forgolódik, beszél álmában, stb. Ha ilyenkor csak odamegyek hozzá, símogatom, nyugtatom, akkor fél órán belül kezdi újra. Ha teljesen felébresztem, akkor utána fél pillanat alatt újra visszaalszik és nem is ébred, nem sír, nem nyugtalan, reggelig szépen alszik.
2013. jún. 3. 06:21
 3/8 anonim ***** válasza:
2013. jún. 3. 12:02
 4/8 anonim ***** válasza:
tunderka, a Pavornak semmi koze ahhoz, amit a kerdezo irt. Az en gyerekem 2 evig volt Pavoros, az nem fel orankenti sirast jelent.....
2013. jún. 3. 13:02
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Nekem mindegyik hasznos volt, "tunderka"-é is, mert időszakonként pavoros tüneteket is produkál a lányom. De ha épp nem, akkor pedig sokszor ébred, ahogy irtam. Még várnék kommenteket!!
2013. jún. 3. 14:44
 6/8 anonim ***** válasza:
4-es válaszoló, a pavorról írnál esetleg kicsit, ha nem teher? Hogyan volt nálatok, mitől múlt el végül? Köszi!
2013. jún. 3. 15:02
 7/8 anonim ***** válasza:
Kedves Mindenki! Linkem célja nem a pavor nocturnus nevű jelenség megismertetése volt, hanem szerintem erről halott a kérdező, csak nem a pavorral való összefüggésben.
2013. jún. 3. 21:24
 8/8 anonim ***** válasza:
2 eves volt a lányom, amikor először jelentkezett. Fel ugrott az ágyban es sikoltozott, zokogott. Lathatoan nem volt maganal, a szemei csukva voltak. Rendkivul nehez volt felebreszteni, beletelt fel oraba is. 1- 1,5 ora mulva visszaaludt. Miután heti 4-5 alkalommal ismétlődott, orvoshoz mentünk. Csináltak EEGt, hogy kizárják az epilepsziat. Mivel a tünetek mindegyike a Pavorra mutatott - éjfél környéki "ébredés", semmi emlék az ejszakarol, rémisztő orjonges, igy ezt a diagnózist kaptuk azzal, hogy majd kinövi.... Végig mentünk mindenen -nyugodt környezet, esti lelassitas, semmi zavaró tényező alvas közben, de nem változott semmi. Gyógyszert nem szoktak adni ra, legalábbis nekünk azt mondta a doktornő, hogy nem kellene, mert nincs értelme. Nem tudjak mitől van es mitől múlik el. Nálunk egyik nap meg volt, aztán megszűntek a rohamok. Mar öt eve vége, szerencsére. Nem kívánom senkinek, mert félelmetes... Arra riadni, hogy a gyerek magán kívül sikit, kapalozik az ágyán állva.... Volt pár infarktus közeli élményem....4. voltam
2013. jún. 3. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!