Mit tegyek? A gyermekem állatokat kínoz?
Átérzem a helyzetedet, az aggodalmadat. Nekem 3 éves a kisfiam, és folyamatosan terrorizálja a macskáinkat. Az egyik mindig elmenekül, őt nem tudja bántani, viszont a fiatalabbik macsek túlságosan is szelíd, szinte együtt nőttek fel, ezért nem menekül el és hagyja magát gyömöszölni, hurcolni, nem karmol és nem harap! Hiába próbálom megértetni a kisfiammal, hogy fáj a cicának, ha a farkát húzza, ráfekszik stb, nem érti, és semmilyen büntetés vagy jutalmazás nem hozott eddig eredményt :( Én is mindig attól félek, hogy egyszer elpusztul szegény állat a sok macerálástól. Konkrétan nem veri meg, csak "megsimogatja", arrébb teszi, kirakja a szobából, kergeti... Arra is gondoltam már, hogy új gazdit keresünk a cicának, mielőtt baj lesz, de talált cica és nem valami szép, ugyan kinek kellene?
Mi szeretjük a cicákat, és minden állatot, mindig erre próbáltam tanítani a kisfiamat, és tessék... Elég volt az, hogy a mamája amikor nálunk volt, hangoztatta, hogy ő mennyire utálja a macskákat, és sokszor elzavarta a cicát, ha odament hozzá dörgölőzni.
A kisfiad nem hinném, hogy ettől már pszichopata lenne, de lehet valamilyen pszichés problémája, ha nem érzi át, hogy milyen fájdalmat okoz a cicának. A tette következményével nem ártana szembesíteni, elmagyarázni neki, mi történt. Ha nem sajnálja a cicát, nem látsz rajta szomorúságot emiatt, érdemes lenne elvinni gyermekpszichiáterhez.
Ez amúgy amolyan fiúszokás...
Ahogy a felnőtt férfiak között is sokkal több az érzéketlen bunkó, mint a nők között, ugyanúgy ez a nemek közti különbség már gyerekkorban is meglátszik.
A lányos anyukák könnyen beszélnek, hogy milyen gyengéden nyúl a cicához a gyerek. Persze, mert lány.
A fiúk között sajnos sok a defektes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!