Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek? A gyermekem...

Mit tegyek? A gyermekem állatokat kínoz?

Figyelt kérdés
Az lenne a problémám, hogy volt egy macskánk és a 6 éves kisfiam állandóan huzgálta a farkát, meg megverte. És ma hazamentem és a macskát meghalva találtam. Szerintetek mit tegyek? Mikor megverte a macskát, nem tudtam rá hatni sehogy, mert mindig akkor csinálta, mikor nem voltam ott. Most meg ez lett. Meg avgyok ijjedve, hogy valami pszichopata lesz a gyerekemből.

2013. jún. 1. 15:05
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
A 16 évess unokatestvérével hagytam otthol. Bocsánat, leírtam az előbb.
2013. jún. 1. 15:33
 12/24 anonim válasza:
68%
Attól, hogy még csak 6éves simán megölhette a macskát. nekem az unoka öcsém csinálta ezt kb. ennyi idősen. földhöz vágta a macskát a farkánál fogva rángatta. épp időbe érkeztem mert a macska már nem bírta volna sokáig. felpofoztam, a lábánál fogtam fejjel lefelé majd ledobtam a földre. az a gyerek se épelmélyű 10 év után se. te se neveled rendesen az elmebeteg kölkődet. a 2 éves unokahúgom tudja, hogy kis állatokhoz lassan, gyengéden nyúlunk és nem bántjuk egyik állatot sem!! nehogymár a 6 éves kölköd netudná, ha elmagyaráztad volna neki. ezekből lesznek az elmebeteg mészárlók, stb. az elmeorvos megállapítja, hogy beteg és az adófizetők pénzéből etetik, itatják, gondozák. ahelyet, hogy golyót kapnának.
2013. jún. 1. 15:36
 13/24 A kérdező kommentje:
Na igen, de az kétségtelen, hogy ők is emberek. Mindenesetre jobb, ha hamarabb kiderül, úgyhogy viszem dokihoz. Ha a nevelésben rontottam el valamit, akkor meg főleg irány a doki, hátha tud segíteni, akár nevelésben is, mert ez durva egy eset volt.
2013. jún. 1. 15:51
 14/24 anonim ***** válasza:

Ez ihlette a kérdést?

[link]

2013. jún. 1. 18:54
 15/24 A kérdező kommentje:
Nem, de idáig nem akarunk eljutni.
2013. jún. 1. 19:06
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Átérzem a helyzetedet, az aggodalmadat. Nekem 3 éves a kisfiam, és folyamatosan terrorizálja a macskáinkat. Az egyik mindig elmenekül, őt nem tudja bántani, viszont a fiatalabbik macsek túlságosan is szelíd, szinte együtt nőttek fel, ezért nem menekül el és hagyja magát gyömöszölni, hurcolni, nem karmol és nem harap! Hiába próbálom megértetni a kisfiammal, hogy fáj a cicának, ha a farkát húzza, ráfekszik stb, nem érti, és semmilyen büntetés vagy jutalmazás nem hozott eddig eredményt :( Én is mindig attól félek, hogy egyszer elpusztul szegény állat a sok macerálástól. Konkrétan nem veri meg, csak "megsimogatja", arrébb teszi, kirakja a szobából, kergeti... Arra is gondoltam már, hogy új gazdit keresünk a cicának, mielőtt baj lesz, de talált cica és nem valami szép, ugyan kinek kellene?

Mi szeretjük a cicákat, és minden állatot, mindig erre próbáltam tanítani a kisfiamat, és tessék... Elég volt az, hogy a mamája amikor nálunk volt, hangoztatta, hogy ő mennyire utálja a macskákat, és sokszor elzavarta a cicát, ha odament hozzá dörgölőzni.

A kisfiad nem hinném, hogy ettől már pszichopata lenne, de lehet valamilyen pszichés problémája, ha nem érzi át, hogy milyen fájdalmat okoz a cicának. A tette következményével nem ártana szembesíteni, elmagyarázni neki, mi történt. Ha nem sajnálja a cicát, nem látsz rajta szomorúságot emiatt, érdemes lenne elvinni gyermekpszichiáterhez.

2013. jún. 2. 02:00
 17/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Már telefonszám is van.
2013. jún. 2. 06:59
 18/24 anonim ***** válasza:
Nos, mit mondott a doki? Még mindig ilyen degenerált a gyereked?
2015. febr. 19. 23:50
 19/24 anonim válasza:
Szegény macska tudom későn írok de szerintem vidd el a gyereket orvoshoz
2017. jan. 2. 09:49
 20/24 anonim ***** válasza:
0%

Ez amúgy amolyan fiúszokás...

Ahogy a felnőtt férfiak között is sokkal több az érzéketlen bunkó, mint a nők között, ugyanúgy ez a nemek közti különbség már gyerekkorban is meglátszik.

A lányos anyukák könnyen beszélnek, hogy milyen gyengéden nyúl a cicához a gyerek. Persze, mert lány.

A fiúk között sajnos sok a defektes.

2017. jan. 10. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!