Hogyan vegyem rá a fogmosásra?
Lányom 16hónapos, 10foga van, már majdnem kint vannak a rágófogak is.
Amikor kijött az 1. foga vettem neki fogkefét, hogy rágcsálja, így majd megszokja a fogmosást. Kb 2 hónapja nem engedi, hogy megmossam a fogát, csak nagy kínok között.
Most már komolyabban szeretném vetetni vele a fogmosást! Tudnátok ötleteket adni? Fogkrémet mikortól használhat? És milyet ajánlotok?
Köszi.
Nem szabad erőltetni, lehet fáj neki ahog jön a többi foga!
Nenedent direkt babáknak való, ha minden nap oda adod neki hogy rágcsálja a fogkefét, az elég!
Vidd magaddal minden reggel este a fürdőbe, s együtt mossatok fogat?
Lehet hogy most megköveztek, de mi eröltettük.
Mi is így indítottunk ahogy a kérdező, de mikor megláttam az első szuvas fogát 1,5 évesen annyira felelőtlennek éreztem magam, és a férjem is, hogy engedtük, hogy "játszon" a fogkefével, meg engedjünk a hisztinek hogy "fáj", meg "nem kell".
Most úgy áll a helyszet, hogy tetszik nem tetszik alvás előtt közösen bemegyünk a fürdőszobába, én mosom a fogát, apja számol 10-ig (lassan, közben határozottan utasítja rendre, hogy tartsa a száját, nem lesz játék, nem lesz ez vagy az ha nem nyitja ki szépen a száját). Aztán kezébe kapja a fogkefét (ha akarja) és együtt mos fogat az apjával.
Gabi fogkrém, vagy bármi olyan gyerekfogkrém aminek jó az íze jó lesz. Van ami nálunk is a kukába landolt. A Vademecum és a Gabi tuti jó.
Erőltesd, ez az ő érdeke. Használhattok már fogkrémet, mi Gabi-t használunk 1 éves kora óta, nagyon picit teszünk a fogkefére, de ezt még nem tudja kiköpni, ezért olyat szoktak ajánlani, amit nyugodtan le is nyelhet. DM-ben lehet kapni, Nenedent a neve. De mi a Gabi-val is teljesen elégedettek vagyunk, augusztusban lesz 3 éves a kislányom, és gyönyörűek a fogai.
Igazából természetes is, hogy nem akarja engedni, az én lányomnál is volt ilyen időszak. De a lényeg, hogy mindig mosd meg neki naponta legalább kétszer. Ne kelljen fogorvoshoz menni piciként azzal, hogy baj van, mert az nagyobb rémálom, mint az erőltetett fogmosás, azonkívül a tejfogakkal nem is szoktak nagyon "foglalkozni" a fogorvosok, inkább hogy az állapota ne romoljon.
Az Elmo világa sorozatban van is egy fogakról szóló rész, az én lányom imádja. :-) Keress rá youtube-on (Elmo világa fogak).
Ilyenek nálunk is voltak hullámokban. Most 2 éves elmúlt a kisfiam, és most valamiért ismét nem engedi (20 foga van).
Ilyenkor jön az, hogy a textil pelus egy részét bevizezem + nyomok rá fogkrémet (csak a Nenedentet szereti) - ezt rátekerem az ujjamra, és így végigsikálom az összes fogát.
Így hagyja. Fürdetés után kb. 1 percig rágcsálja a fogkrémes fogkeféjét - de az nem túl hatékony :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!