Óvónéniknek, dadusnak szoktatok valamit vinni év végén? Ha igen mit és mikor adjátok oda?
Én csak a másik oldalról tudok hozzászólni.
Anya óvónő, ő leggyakrabban virágot, vagy bonbont szokott kapni, de idén pl. egy szép, ásványokból fűzött nyakláncot is kapott az egyik gyerektől, ennek nagyon örült, tényleg szép.
Nem az ajándék értéke a fontos, hanem a gesztus és hidd el, a pedagógus akkor sem sértődik meg, ha semmit nem adsz neki, pláne, ha anyagilag sem engedhetitek meg.
Még egy dolog eszembe jutott:
Ha nem ismered közelebbről a pedagógust, dajkát, akkor inkább a szekrényre kitehető dísztárgyakat felejtsd el, mert előfordulhat, hogy nem egyezik az ízlésetek és csak kacat lesz belőle.
Ami biztos, virággal és édességgel sosem lehet mellélőni :)))
De még egyszer mondom, ezt ne érezd kötelezőnek.
Anya kb. 30 éve óvónő, sosem volt még olyan, hogy mindenkitől kapott volna ajándékot. Ha kap, annak nagyon örül, de akitől nem kap egyáltalán nem veszi zokon, sőt! Szerintem ezzel a legtöbb pedagógus így van.
(Szép is lenne, 25-30 virágcsokorral hazabandukolni :D )
Én anya gyerekeként imádtam az ovis évzárókat, mert otthon általában én ettem meg az édesség nagy részét amit anya kapott. Kicsiként szinte csalódott voltam, ha valakitől kávét kapott, nem bonbont. :)))
Tehát ha van gyereke a dolgozóknak, biztos örülni fognak némi csokoládénak.
Nálunk is főleg a bonbon, kávé és kisebb dísztárgyak voltak az ajándékok.
Érdemes amúgy megbeszélni az anyukákkal, hogy jobb lenne csoportajándék. Ha veszel a két óvónőnek plusz a dadusnak 1-1 bonbont, már az is ezresekbe kerül.
Amikor összefogtunk (pl. nagycsoportban ballagáskor), akkor befizettünk 800-1000 Ft-ot fejenként, ebből jutott az óvónőknek ajándékutalványra és egy virágcsokorra.
Persze ehhez a szülők egyetértése kell, mert mindig van 1-2 anyuka, aki hőzöng valamiért. Mert miért 800 miért nem 750 Ft-ot kell befizetni, miért csokor miért nem cserepes virág, miért teszkóutalvány miért nem zara, miért ez miért nem az....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!