Nem engedik be a babakocsit az oviba?! Ez csak nálunk
szokás?
Figyelt kérdés
Szeptemberben kezdtük az ovit, akkor voltam nagy poakos terhes, és felfigyeltem egy feliratra az ovi ajtaján: Babakocsit kérjük kint hagyni! Hát mit mondjak? Eléggé felháborodtam magamban, hogy majd a novemberben születendő babámat örökké vegyem ki a kocsiból, ha hozom- viszem a nagyot? És ha ellopják a kocsit, vagy bármit belőkle? Hogy segítsek a nagynak öltözni, ha a kicsi a karomban van? És még sok kérdés merült fel bennem. Szerintem ez alapból elég diszkriminatív, főleg egy nevelési intézmény részéről, ami ráadásul gerekekkel foglalkozik. Másrészt ott a szép nagy aula, és nem tolhatom be a kocsit, mert bevisszük a sarat. Miért, cipővel nem ugyanazt viszi be mindenki? SZóval nem értem. Jogos a felháborodásom, vagy ez csak nálunk szokás?
Hordozókendő? Egy 8 kilós 6 hónapos gyerekkel? 15 perc az ovi, az oda vissza 30 perc, + bolt bevásárlás. Szerintem a hátam is beszakadna, ha így kellene minden nap.
2013. máj. 28. 11:20
13/23 anonim válasza:
Kedves kérdező! Tökéletes igazad van!!!!! Az én gyerekeim még nem járnak oviba, de el tudom képzelni ezt a helyzetet és tényleg gáz!
Próbálj meg beszélni az óvoda vezetővel, ha akkor sem engedik akkor nem tudsz mit tenni, de tényleg nagyon nehéz dolgod lesz.
Nem lehet a babakocsira hordozót kapcsolni, mert akkor azt bevihenéd kézbe (a kerek kinnt maradnának :))
és akkor nem kéne szegényt picit cincálni, húzni-vonni.
Más öletem sajnos nincs.
De, IGAZAD VAN!!!!!!
2013. máj. 28. 11:35
14/23 anonim válasza:
Nekem ez fura, nálunk nincs ilyen szabály, bajban is lennék hogy a picit hogyan fogjam ölben addig míg a 3 évesem még nem tud teljesen önállóan felöltözni... Nem szokott bent babkocsi dömping lenni, nincs mindenkinek pici gyereke, meg nem abban az 5 percben hozza mindenki a babáját amikor én megyek oda...
De szerintem kérdezz rá, szerintem nem fogják elvárni hogy egy babát kézben vigyed...
2013. máj. 28. 11:43
15/23 anonim válasza:
Nálunk sem lehet. Egy szűk folyosóról van szó, ott öltöznek a gyerekek, arra nyílnak a termek ajtói, azon tologatják azokat a hatalmas tálaló kocsikat a konyhás nénik stb. Ha betolnak egy babakocsit, megbénul az egész folyosó. Az emberek amúgy megtörlik a saras lábukat az előtérben, a babakocsi kerekéről téli időben folyamatosan olvad a dzsuva. Kösd magadra a babát.
2013. máj. 28. 11:48
16/23 anonim válasza:
Én a helyedben megkérném szépen az óvodai dolgozókat, hogy arra a pár percre bevihessem, és szépen elmondanám, miért.
2013. máj. 28. 12:59
17/23 anonim válasza:
Én a nagyot hordom családi napközibe, a kicsi 9 hónapos, tudom miről beszélsz, mert mi bringával járunk,mivel messze van, eg két alkalommal míg annyira nem ismertek minket, a kcisit fogtam, közben a nagyot öltöztettem, az egyik kezemmel, hát nem volt egyszerű. szerencsére most már ez egyik gondozó néni jön és fogja a lányomat míg a nagyot öltöztetem:):)
De amin én az ovinkon ki vagyok akadva, szeptemberben kezdünk,és mi csak a kapuig mehetümk:(:( Tehát be sem kísérhetem a gyereket átöltözni:( Ez szerintem még rosszabb
2013. máj. 28. 13:17
18/23 anonim válasza:
Babakocsi aljába berakod a hordozót, ovi előterében magadrakötöd a gyereket, kistáskádat kézbe veszed. Nem akkora dolog. Nálunk is van egy anyuka, aki a kiírás ellenére betolja a batár nagy kocsit. Már vagy 3x tolta neki a lányomnak, ha nem sikerült időben félreugrani előle. Ráadásul nem lehet miatta elférni, se az ételhordós kocsival, se a többi gyerekkel. Beállítja a szekrények elé, az ovisok öltözni sem tudnak. Ráadásul meg sem próbál sietni. Ő az a típus, akit nem érdekel, hogy 100 embernek sz@r, csak neki legyen jó. Ha akarnád, meg tudnád oldani. 10 Perc kényelmetlenségből ne csinálj ekkora ügyet.
2013. máj. 28. 13:35
19/23 anonim válasza:
Vettem:) Az a lényeg, hogy fel tudj háborodni, nem a megoldás!:)
16.
2013. máj. 28. 13:46
20/23 anonim válasza:
Nálunk nincs kiírva semmi, de még így sem hozza senki be a babakocsit, mindenki kint hagyja az ajtó előtt. Kicsik a terek, lépcső, közlekedő tálalókocsik, stb, szóval mindenki érti magától, hogy nem férne el. Ehelyett mindenki hordozós babakocsival jön, hordozót lecsatolja és úgy megy be.
A te esetedben viszont lehetnének engedékenyebbek, ha tényleg olyan nagy az aula, de ha nem engedik, akkor a hordozós megoldás tényleg jó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!