Ha 2 évesed csak pár szót mondana aggódnál?
én aggódtam, el is vittem nem egy helyre:
védőnő, gyerekorvos, fül-orr gégészet, audiológia, majd logopédus-pszichiáter páros, utána fejlesztés, 2 félét írtak ki. szépen beindult a beszéde így kontrollra már egy pszichológus pároshoz vittem el, majd 3 évesen a nevtanba akartam benyomni a fejlesztésükre (az ingyenes lett volna), de 2 hónap felmérés után közölték, hogy semmi baja a gyerekemnek, beszédben előrébb tart mint egy átlagos 3 éves, sokkal nagyobb és választékosabb a szókincse :D
oké, kicsit "túlfejlesztettük", de én úgy gondolom, hogy pont az ellenkezőjét értük volna el, ha csak legyintek, ugyanis őt zavarta, hogy nem tud kommunikálni, feszült volt ettől...
Nekem se beszélt a lányom 2 évesen,csak pár szót.Mama,apa,anya,brüm-brüm...és ennyi.
Féltem hogy mi lesz ha valami gond lesz vele vagy ilyesmi.Most már eltelt fél év és egésznap csak mondja mondja.Szép mondatokban beszél,énekel,stb.
Ne aggódj majd nála is kialakul.
Én aggódnék...mert jobb félni mint megilyedni!Inkább fussak 1-2 kört és mondják azt,hogy nincs baja mint hogy még fél évig-1 évig aggódjak,hogy nem-e van baja!
barátnőmék is legyintettek mikor 2 éves kisfiúk SEMMIT nem mondott még szótagokat sem!
Most 3 évesen autista gyanúsnak mondják,persze ilyenkor még nem mondják ki rá végérvényesen de én mint laikus is azt mondom,hogy sajnos az!Nagyon sok autista jeleket produkál!
Persze ez nem azt jelenti,hogy a te gyereked is az de én inkább legyek nyugodt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!