Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha 2 évesed csak pár szót...

Ha 2 évesed csak pár szót mondana aggódnál?

Figyelt kérdés
2013. máj. 26. 22:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
nem
2013. máj. 26. 22:55
 2/11 anonim ***** válasza:
Az én 2 évesem egy szót sem szólt és aggódtam. Most már lassan 3 éves és még mindig nem beszél folyamatosan, szavakat mond csak :-(
2013. máj. 26. 22:56
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem, nem egy gyereket ismerek aki 2 éves és alig beszél.
2013. máj. 26. 22:59
 4/11 anonim ***** válasza:
0%

én aggódtam, el is vittem nem egy helyre:

védőnő, gyerekorvos, fül-orr gégészet, audiológia, majd logopédus-pszichiáter páros, utána fejlesztés, 2 félét írtak ki. szépen beindult a beszéde így kontrollra már egy pszichológus pároshoz vittem el, majd 3 évesen a nevtanba akartam benyomni a fejlesztésükre (az ingyenes lett volna), de 2 hónap felmérés után közölték, hogy semmi baja a gyerekemnek, beszédben előrébb tart mint egy átlagos 3 éves, sokkal nagyobb és választékosabb a szókincse :D

oké, kicsit "túlfejlesztettük", de én úgy gondolom, hogy pont az ellenkezőjét értük volna el, ha csak legyintek, ugyanis őt zavarta, hogy nem tud kommunikálni, feszült volt ettől...

2013. máj. 26. 23:04
 5/11 anonim ***** válasza:
Sajnos az én 2 évesem sem beszél, semmit nem mond. Voltunk már neurológián és apszichológusnál is, semmit gondot nem találnak.
2013. máj. 26. 23:37
 6/11 anonim ***** válasza:

Nekem se beszélt a lányom 2 évesen,csak pár szót.Mama,apa,anya,brüm-brüm...és ennyi.

Féltem hogy mi lesz ha valami gond lesz vele vagy ilyesmi.Most már eltelt fél év és egésznap csak mondja mondja.Szép mondatokban beszél,énekel,stb.

Ne aggódj majd nála is kialakul.

2013. máj. 27. 11:45
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem aggódnék. Persze én is aggódtam, mikor a két évesem nem beszélt csak 5-10 szót. Aztán pár hónap múlva magától beindult a beszélőkéje és minden nap meglepett 1-2 új szóval. 3 éves korára annyit beszélt, hogy alig győztük hallgatni :)
2013. máj. 27. 12:23
 8/11 anonim ***** válasza:

Én aggódnék...mert jobb félni mint megilyedni!Inkább fussak 1-2 kört és mondják azt,hogy nincs baja mint hogy még fél évig-1 évig aggódjak,hogy nem-e van baja!

barátnőmék is legyintettek mikor 2 éves kisfiúk SEMMIT nem mondott még szótagokat sem!

Most 3 évesen autista gyanúsnak mondják,persze ilyenkor még nem mondják ki rá végérvényesen de én mint laikus is azt mondom,hogy sajnos az!Nagyon sok autista jeleket produkál!

Persze ez nem azt jelenti,hogy a te gyereked is az de én inkább legyek nyugodt!

2013. máj. 27. 13:07
 9/11 anonim ***** válasza:
Kedves 8-as! Nem értem, miért riogatod a Kérdezőt. Leírtad a válaszodban, hogy a kisgyereknek számos autisztikus tünete van, nem csak az, hogy nem beszél.
2013. máj. 27. 13:23
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. EGy fejlesztő pedagógussal már beszéltem, és ő is azt mondta hogy ne aggódjak, biztosan csak raktároz, majd beindul. De ha arra gondolok hogy átlag 50 szót "kellene" mondania, kicsit megijedek. Talán várok még pár hetet, hátha... Remélem utólag már nekem is csak legyintenem kell, mint itt sok válaszolónak. Minden választ köszönök!!
2013. máj. 27. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!