Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek ez megoldás lenne...

Szerintetek ez megoldás lenne édesség gond megoldására?

Figyelt kérdés

Kikészítenek a gyerekeim. Nem vagyok híve annak, hogy a gyerek tömje magát édességgel, de persze kapnak. Az én gondom ott kezdődik, pl elmegyünk nagybevásárolni, értelemszerűen veszek több túrórudit, pudingot stb, hogy legyen az elkövetkező 2 hétre. Én gyerekkoromban be tudtam osztani, ebből kiindulva elvártam volna a gyerekeimtől is. de ők NEM! Félóránként megy ilyenkor a harc, mert a hűtőn lógnak, vagy a spejzba rohangálnak, vagy a szekrény megmásszák. Mert nekik kell. Persze hogy nem adom oda egy nap mindent, de kiakasztó az egész napos harc. Ugyanez van, pl szoktam venni ilyen 3 literes 100%-os gyümilevet. Egy hétre elégnek kéne lennie. De ők addig járnak rá, és ha nem vagyok a nyomukban megisszák.

Most arra gondoltam veszek rengeteg édességet és üdítőt és ehetik ihatják eszetlenül. Ha akarják akkor 10 túrórudit 5 pudingot, ha hányásig eszik magikat sem érdekel. Hátha utána a mindennapos harcok megoldódnának és megtanulnák beosztani.

Mert egyébként ha felfalnak mindent 2 nap alatt nem zavarja őket hogy a következő 2 hétben nem lesz semmi. Végülis csak engem bosszant, hogy képtelenek megérteni, hogy beosszák.Szerintetek?

2013. máj. 25. 13:06
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Az, hogy isznak időnként 100%-os gyümölcslevet semmi baja nem lesz a fogainak, ha a genetikájuk jó. márpedig jó. Mindkettőnek és nekem is gyönyörű fogaink vannak, hálaajóistennek. Jó a genetikánk. Pedig én ezerszer cukrosabb dolgokon nőttem fel. Kezdjük a cukros tehéntejjel 3 hónapos koromban. Nem is ez volt a kérdés. A főital a víz. Kivéve aznap amikor megveszem az üdítőt, mert akkor kontrollálhatatlanok, vagy egész nap veszekedés.

Nem ezeken élnek a gyerekeim, egyikük se túlsúlyos, sőt. sportos-szikár kis legények és nagyon mozgákonyak. Ilyen dolgoktól nem félek. A magatartás ami zavar.

De akkor lehet hogy kipróbálom, a nem is tudom mit. Az a baj, hogy amiket veszek, szinte mind hűtős. Legfeljebb megveszem drágábban. Csak uténa meg félek, hogy követelőznének és azon lenne a harc. Mert elég nehéz esetek, elég akaratosak, együtt meg pláne. Így azért van 1 nyugis hetünk, igaz nincs édesség, semmi. Víz és alma.

De azért kipróbálom a 3 naponta vásárlást.

2013. máj. 25. 13:52
 12/20 A kérdező kommentje:

Na 10-es..épp ilyennek képzeltem volna én is a világnak ezt a részét :-)

Ha elől hagynám, húúúúú, nem is tudom mi lenne. Vagyis tudom. Vitázni se lenne idő.

2013. máj. 25. 13:54
 13/20 anonim ***** válasza:
88%
Nem igazán értem, hogy ha azt mondod megvannak édesség nélkül, akkor minek veszel nekik édességet? Nem lenne harc érte és csak néha kapnának. Azért édesség nélkül lehet élni! Főleg, hogy itt a nyár, a rengeteg finomabbnál finomabb gyümölcs! Nekem is van gyerekem és mielőtt leosztana valaki, én is szoktam néha édességet adni neki, bár inkább gyümit. Nem hagytam, hogy ezen cirkusz lehessen! Legyél határozott! Csak jót teszel nekik azzal, ha minimalizálod az édességet. De persze ez csak az én véleményem...
2013. máj. 25. 14:27
 14/20 anonim ***** válasza:
Hááát, nálunk zár van a hűtőn. :)
2013. máj. 25. 15:15
 15/20 A kérdező kommentje:
Nálunk is volt a szekrényen. De vagy túl leleményesesk a fiúk vagy silány zárt árultak a bababoltban. Utána úgy döntöttem ezért már pénzt ki nem adok többet. :) Milyen zár van a hűtőn?
2013. máj. 25. 15:26
 16/20 anonim ***** válasza:

Nem olvastam a többi választ, úgy válaszolok. Nálunk bevált, hogy bármikor ehet édességet, nyitva előtte a szekrény, ezért nem is kívánja annyira. De nálunk egyszem gyerek, úgyhogy nincs kire irigy legyen, nem kell megosztani, nincs ki többet egyen nála, stb. Ezért nem hiszem hogy nálatok működne ez, mert szerintem azért is esznek ennyit mert állandóan azt nézik, nehogy a másiknak több jusson belőle, így mindegy lenne a mennyiség, mert akkor is csak a harc menne, a beraktározás, és soha nem lenne elég az édességből.

Ha pl vendég gyerek érkezik hozzánk, a lányom egyből teleeszi magát édességgel, nehogy a másik gyereknek jusson valamennyi, pedig tudom nem is kell neki annyi.

2013. máj. 25. 15:30
 17/20 anonim ***** válasza:

Teljesen megértelek! Nekem is 2 fiam van, 6,5 és 3,5 évesek.

Mi is csak nagybevásárlás alkalmával veszünk nasit és üdítőt, utóbbiból ugyancsak a 3 v. 5l-es 100%-os-t szoktuk :) Ki van téve a konyhapultra és amíg van, addig rájárnak, már a kicsi is tudja kezelni a csapot rajta. Ha elfogy, akkor jó a víz is nekik.

Pl. a nagyobbik fiam képes egymás után 3 krémtúrót megenni. A kicsinek tejmentes nasikat veszünk (pl. szójapuding), ő is rengeteget meg tud enni belőle, ha hagyjuk.

Szerintem a határozottsággal és a következetességgel lehet a gond. Hiszen hiába mondjuk, hogy nem, ha ők azt nem hiszik el, mert már máskor is volt olyan, hogy a nem ellenére mégis megengedtük. Csak ez sajnos annyira nehéz! :)

2013. máj. 25. 16:10
 18/20 anonim ***** válasza:

amúgy az is érdekes, hogy hogyan befolyásolja ez a dolog azt, hogy minek tud igazán örülni az ember.

nálunk is gyerekkoromban volt minden ilyesmi folyamatosan. és alkalmakkor pl szülinap amikor kaptam édességet, vagy sütit, akkor az kb olyan érdektelen dolog volt, mint a csomagoló papír :D most meg felnőttként, hogy csak alkalomszerűen találkozom ilyesmivel tökre tudok örülni pl egy sütinek. vagy valami más finomságnak. (még a csokinak is, pedig az hagy leginkább hidegen). egyszerűen mert nem része a mindennapoknak.

2013. máj. 25. 16:52
 19/20 anonim ***** válasza:
A megoldás szerintem egyszerű: ne vegyél nekik hűtős édességeket, csak olyat, amit el lehet tőlük zárni valahova máshova. Nálunk a mazsola a sztár, néha adok a kisfiamnak egy marékkal, imádja :) De lehet édes keksz (pl. Győri egész jó) vagy sós rágycsálnivaló is (pl. sósmogyoró stb.). Néha készíthetsz nekik házi sütit is, van, amit le is lehet adagonként fagyasztani. A legjobb, ha nem szoknak rá a rendszeres nassolásra, nem muszáj nekik minden nap, és mindig ugyanazt a nasit enni. Azt pedig, hogy maguknak beosszák, szerintem nem lehet elvárni ekkora gyerekektől. Egyén- és nevelésfüggő, mikor alakul ki az önkontrolljuk, de ehhez nem árt jó példát látniuk a körülöttük lévőktől.
2013. máj. 25. 23:53
 20/20 anonim ***** válasza:
Szerintem nem jó ötlet hagyni, hogy bármikor bármennyit egyenek az édességből, ugyanis megvan a veszélye, hogy annyira rászoknak, hogy utána már mást nem is fognak megenni. Láttam már ilyet. De magamat is hozhatom példaként: gyerekkoromban irtózatos mennyiségű cukrot, csokit stb. megettem, rossz evő is voltam, később pedig problémáim lettek a vércukrommal (bár nem híztam el, sőt sovány voltam), és jól tönkrementek a fogaim is (szüleimnek gyönyörű egészséges fogai vannak). Gyerekként simán zacskószám ettem a cukorkákat - ma már rá sem bírok nézni...
2013. máj. 25. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!