Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A férjem nem vívja ki magának...

A férjem nem vívja ki magának a tiszteletet a gyermeknél, így én is nehezebben boldogulok a neveléssel, mi lenne a megoldás, ha a férjem képtelen keményebb hangot megütni?

Figyelt kérdés

Nagyon eleven a fiunk ,én igyekszem szigorúbban fogni ám a férjem lágy hangon kérleli,hogy ne beszéljen csúnyán vele és viselkedjen szépen .

Felháborító volt ma reggel például hogy ahogy az apukája keltegette milyen csúnya szavakat mondott neki a gyermek amiért felkelti ,a férjem pedig szeretettel ,kedvességgel szólongatta tovább és arra hivatkozott ,hogy azért beszél csúnyán mert még fel sem ébredt igazán .

Egy magam mit tudok tenni ,hogy a gyermekből embert faragjak,aki tisztel másokat ?

2013. máj. 9. 10:32
 1/8 anonim ***** válasza:
Áldás az ilyen férfi, becsüld meg.
2013. máj. 9. 10:43
 2/8 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem áldás az ilyen férfi (sem nő). Vannak határok, amiket be kell tartatni. Ha a szülő szépen beszél a gyerekkel, jogos, hogy ugyanezt várja el, és ha nem kapja meg, jár a dorgálás.
2013. máj. 9. 11:07
 3/8 anonim ***** válasza:

szerintem is áldás

de mégis hány éves a gyerek?

ha még kicsi akkor nem tudatosan átkozódik szitkozódik hanem feszült és azt tanulta meg hogy így vezesse le a feszültséget, arra meg a legjobb reakció hát átölelik, szeretik őt

tényleg, kitől tanulta ezeket a szavakat?

2013. máj. 9. 12:27
 4/8 A kérdező kommentje:

Unokatestvérétől tanulta aki nagyon csúnyán beszél,van egy kisfiú a szomszédjukban akit nem is szeret a hugom ha átmegy hozzájuk játszani ,mert nagyon rossz fiú .

Már nem kisgyerekről van szó,nemsokára 7 éves lesz .

2013. máj. 9. 13:32
 5/8 A kérdező kommentje:
Szóval a lényeg ,hogy az unokatestvére pedig a szomszédjukban lakó kisfiútól tanulta .
2013. máj. 9. 13:33
 6/8 anonim ***** válasza:
És gondolod, hogy erre megoldás lenne egy erőszakos-agresszív férfi? Nem hinném.
2013. máj. 9. 13:55
 7/8 A kérdező kommentje:
Talán ha erélyesebben reagálná le ha csúnyán beszél a gyerek az megoldás lehetne szerintem .
2013. máj. 9. 14:08
 8/8 anonim ***** válasza:
Én nem gondolnám, hogy a kérdező erőszakos, agresszív apát szeretne a férjéből "faragni". Mondott bárki bármi ilyet???? Nem. Én értem, mit szeretne, mert nálunk is ez van, igaz a kislányom még "csak" 5 éves. Én próbálom nevelni, bizonyos korlátokat felállítani, például borzasztóan felmegy nálam a pumpa, ha a lányom szemtelen. És az a rossz az ennyire engedékeny szülőben (főként ha a másik nem az), hogy ha a másik szülő valamit meg akar tiltani vagy feltételhez köti, akkor a gyerek egy idő után megtanulja és azzal jön, hogy oké, akkor majd az apa (anya) megengedi, ad stb. És tényleg. Szóval én úgy gondolom, hogy nem megengedhető egy 7 éves gyerektől, hogy csúnyán beszéljen az apjával. Természetesen türelem kell és nem kell agresszió, de határok viszont kellenek. Szerintem beszélj a férjeddel erről négyszemközt, amikor a gyerek nem hallja, hogy állítsatok fel szabályokat, amiket a gyereknek be kell tartania, különben valami büntetésben lesz része (pl. kedvenc meséjét nem nézheti meg). Nálatok bizonyára nem lesz egyszerű, mert a gyerkőc 7 éve alatt ezt tapasztalta, ami most van, nyilván nem fog egyik pillanatról a másikra menni. És valóban áldás egy nem agresszív férfi, de bizonyos szigornak kell lenni, ha gyereket akarunk nevelni. 5 éves kislány anyukája.
2013. máj. 9. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!