Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hirtelen megnőtt étvágy mitől...

Hirtelen megnőtt étvágy mitől lehet?

Figyelt kérdés

Kislányom 2 éves múlt. Mindig is jó étvágya volt, de újabban amennyit megeszik, az már szerintem nem normális.

Bölcsibe jár, ott eszik rendesen. Uzsonnát is, 3-kor, repetázni is szokott. Utána ha hazafelé bemegyünk a boltba, akkor megeszik egy kiflit, vagy kakaós csigát, vagy valamit.

Ha nem megyünk, akkor otthon eszik valamit. És onnantól vagy eszik, vagy nyüszög, hogy éhes. És ha adok neki enni, akkor eszik is, tehát nem csak úgy mondja. És kb 15-20 percenként mondja, hogy éhes. Itatom is, hátha az a baj, de ivás után is éhes. Mindig éhes, este meg már többször fájlalta a pocakját.

2013. máj. 22. 11:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam is 26 hónapos - bölcsibe jár. Hiába mondják a gondozónők, hogy "jól evett" - hazaérünk, és onnantól egész estig folyamatosan eszik - iszik... :(

Szerintem, keveset eszik a bölcsiben. ...bár hétvégén is többet eszik, mint az apja (ilyenkor rendezi a hétköznapokat).

2013. máj. 22. 11:36
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az első váaszolóval, sztem a bölcsiben füllentenek a gondozónők, nem esznek annyit, mint kéne...az én lányom is ezt csinálja, a bölcsiben már szó szerint tépi le rólam a hátizsákot, hogy mit vittem inni, mert ő szomjas, és egy ültő helyében megiszik egy fél literes vizet, vagy rostos levet..:-((

Majd bevág hazafelé pl. egy túrós buktát, akkor egy ideig nyugi van, majd este rendesen vacsizik..

meg az van, hogy ahogy most jó idő lett sokat vannak az urvadron, és sztem kifutják, mászókázzák a lelküket is, meg nőnek mint a gomba, a napsütés hatására(ezt a védőnő mondta, hogy a D-vitamin ilyenkor beindítja a csontnövekedést) most nekem a lányomnak 1 hét alatt 1 méretet nőtt a lába. tehát ez a hirtelen növekedés, és a sok mozgás miatt is van, sztem tök normális...

Azért én a helyedben elmondanám neki, hogy most itt a kaja, egyél amennyit bírsz, mert már csak vacsi lesz. Gondolom azért fáj a hasa, mert túleszi magát...tehát azért a rendszer maradjon meg, ne egyen egyhuzamban...

2013. máj. 22. 15:02
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

én azt gondolom, hogy közösségben sokkal többet mozognak mint itthon, talán ezért.

fiam ovis, úgy hagyom ott, hogy már reggelizik is, tehát biztos eszik, 10órai, ebéd -dadus legalább heti 2x mondja, hogy 2x-3x is szedtek neki- uzsit meg szintén látom, hogy lapátolja be.

aztán hazafelé be kell menni a pékségbe mert már éhes is :D

2013. máj. 22. 15:03
 4/7 A kérdező kommentje:
Épp ma néztem, hogy lehet, hogy éppen nő, mert ma olyan kis nyúlánknak láttam. :)
2013. máj. 22. 19:55
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

1. vagyok.

Még annyi lemaradt, hogy fiam is betolja az uzsit amikor megyek érte (addig nem tudunk elindulni sem). Már áttértem arra, hogy itthon vacsoráig gyümölcsöket + joghurtot kap. De azokat tényleg folyamatosan eszi - kéri.

Hasára nem panaszkodik soha :)

A nagy adag vacsora után eszik még levest is általában.

2013. máj. 22. 22:03
 6/7 A kérdező kommentje:
Tegnap szomszédoltunk, ott megkínálták kajával. Bevert uzsonna címszóval fél 6-kor 2 tányér karfiol levest. Na, gondoltam akkor kész a vacsi. Aha, fél 7kor evett egy tányér pörköltet tésztával. Én csak pislogtam, mennyi fér egy ilyen csöpp gyerekbe. :)
2013. máj. 23. 08:08
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

:-DDD Nem semmi a kiscsaj...akkor rá igaz, hogy inkább ruháznád, mint etetnéd..:-))

Bár most akkor úgy meg fog nőni, hogy majd csak győzd a rucikat is venni neki...:-))

2013. máj. 23. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!