Anyukák, hogy oldjátok meg az ilyen feladatokat?
20 hónapos lányunk van, harmónikus családban nevelkedik, szeretjük egymást a férjemmel. A férjem mindig úgy érzi, keveset van a gyerekkel, nagyon szeretik egymást, napi 3-4 órát töltenek, de ő ezt kevesli, többet szeretne. A hétvégeken szabad, együtt vagyunk. Ilyenkor kirándulunk, vásárolgatunk,sétűlunk, főzünk. Ezt mind együtt a gyerekkel, viszont vannak dolgok amikre igényem van és szeretném a gyerek nélkül megcsinálni. Pl. cipővásárlás, vagy kosztűm vásárlása és még sorolhatnám, amikor szeretnék odafigyelni, időt rászánni,a gyerek nélkül 1 órát eltölteni, erre a férjem azt mondja, lepasszolom a lányunkat, mert terhemre van. Ami nem igaz! Hiszen vele vagyok 24 órából 24, szeretem, gondoskodom róla, el se tudnám képzelni nélküle az életem.
Mondtam, hogy megyek egyedül vásárolni, maradjon a gyerekkel, menjenek addig a játzótérre, de akkor azt mondja, nem akarok velük lenni, most mi legyen?
Mi ugy oldottuk meg a ferjemmel a kisfiam 1 eves kora ota, hogy minden masodik pentek delutan/este az enyem es minden masodik pentek delutan/este az ove. A delutan/este nallunk a 15 oratol egesz este 22 oraig allt. A kisfiam miutan bolcsibe ment es en visszamentem melozni akkor 17 oratol este 22 oraig voltak a pentek delutanok mivel en 17 oraig melozom. Nekunk ez nagyon bevallt. Ilyenkor elmegyek a baratnomhoz, elmegyunk moziba, vagy akkar egy termalba, beulunk fagyizni, vasarolgatunk vagy beulunk egy pizzara, elmegyunk kormoshoz. A ferjem meg minden masodik penteken ugyan ezt csinalja. Ok negyen jo baratok, beulnek valahova vacsizni meg sorozni egyet, focit neznek stb. Igy mindenkinek megvan a maga kis ideje ketszer havonta. Az ember kibirja azt ketszer havonta ha egyedul furdeti a gyereket vagy csak kettesben vannak este. Nem a vilag vege. Az ember teljesen feltoltodik energiaval.
Szombatonkent van nallunk romatikus este. Ekkor nincsen tv, telefon, szamitogep. 19:30 korul a kisfiunk elaludt. Kozosen fozunk valami finomat mikozben zenet hallgatunk. Leulunk, beszelgetunk es megiszunk 1-1 pohar bort ha eppen kedvunk van hozza. A tobbi napra marad a hazimunka, esetleg 1-1 film a tv-be, neha szamitogepezes ha raerunk. De a pentekeket es a szombatokat betartjuk mert a mi erdekunk, hogy kulon-kulon is legyen egy kis idonk a baratokra es egyutt is legyunk. Sajnos mi nem tudunk nagyon eljarni a ferjemmel sehova mert kulfoldon elunk es nagyszulok, rokonok tavol vannak. Meg valahogy nem szantam ra magam, hogy bebiszittert fogadjak a kisfiam melle egy-egy delutanra, hogy kettesben elmenjunk valamerre. Olyat mar csinaltunk szulinapkor meg evfordulo alkalmaval, hogy vettunk 1 nap szabadsagot amig a kisfiam bolcsibe volt es elmentunk kettesben ebedelni vagy moziba. Valami megoldast kell talani ami mindkettotoknek megfelel. Eseteleg nallatok is egy pentek delutan szoba johetne. Es nyugodtan mond a ferjednek, hogy ez ra is vonatkozna, o is mehetne es ha o ugy gondolja, hogy inkabb a kislanyaval toltene az idot mert nincs eleget vele akkor az o dontese es nyugodtan maradhat otthon veletek pentekenkent de az alku mindig fent all es mehet ha akar akkarcsak te is.
Ha a férjed ezt magától nem látja be, akkor nehéz megmagyarázni.
Talán hivatkozz a gyerek érdekére, hogy a kicsinek jó, ha nem a cipőboltban unatkozik amíg te felpróbálsz néhány párat, hanem sokkal jobb NEKI, ha a játszótéren hintázhat apucival.
Nem fél egyedül lenni a gyerekkel, kicsi és nagyobb korában is vigyázott rá, egyedül, mert kurzusra jártam, vagy a családban volt egy temetés, ami miatt utaznom kellett, sokat voltak együtt és vannak is, ellátja jól a gyereket!
Ezt nem gondolom oknak!
Akkor meg téged nem tisztel. Nem érdekli, hogy neked is kell néha egy kis levegő!
Úgyhogy szerintem ne foglalkozz vele, ha úgy gondolod, hogy most szükséged lenne 1-2 órára, szólj neki időbe, hogy tegye magát szabaddá és MENJ! Inkább pukkadozzon egy kicsit mindhogy te besavanyodj!
Nekünk ikreink vannak, meg is őrülnék, ha néha nem mehetnék el kicsit kávézni, nézelődni.
mikor kicsi volt a fiam akkor mi is "beosztottuk" :D
minden 2. vasárnap délelőtt volt az enyém :)
ha akartam délig aludhattam, de el is mehettem bárhova :)
mondjuk leginkább az alvást választottam :D
a többi vasárnap délelőtt meg a férjemé volt, ő is pihenhetett :)
de nyaralásokkor is így csináltuk, csak az egyikünk kelt fel hozzá, másikunk még lustálkodhatott, addig sétáltunk mondjuk egy nagyot, másnap meg a férjem kelt és vitte el játszótérre pl. :)
szerintem ez így jó, neki az a kimerítő, hogy dolgozik, neked meg az, hogy nem munkaidőd van, hanem egy 24 órás készenléti idő ahol akár hajnali 2kor is ugorni kell. ez nagyon is fárasztó lehet, még ha imádjuk is őket, teljesen bele lehet fásulni abba is, hogy egy percig nem képesek nappal csöndbe lenni :D
furcsa a férjed, hogy ezt nem érti meg, én nem foglalkoznék vele a helyedben, akkor is elmennék egyedül egy kicsit, majd akkor megtudja ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!