Hogyan mondjam el a kisfiamnak, hogy tesója lesz?
Még csak 17 hónapos így nem tudom, hogy mennyire fogja fel.
15 hetes kismama
17 hónapos a kislányom, és nálunk is tesó jön (17. hetes vagyok)
Én mindenhol babákat mutatok neki, hogy ilyen lesz neki is ha megérkezik a kistesója.
A játékokat már most úgy adjuk oda, hogy a család játéka.
Sokszor mutatom neki a pocakomat (ami még elég kicsi), hogy ott van benn egy baba, ő lesz a tesód.
Illetve gyakran viszem babás környezetbe, hogy szokja a gyerekeket.
Szerintem többet nem tudunk még tenni :)
Bartos Erika könyve:Kistesó születik!
Én a könyvtárból vettem ki és nagyon sokat olvastam az elsőszülöttemnek!Bár ő már akkor elmúlt 2 éves!De nagyon jó képek vannak benne,egyszerű,érthető!Illetve én is azokat alkalmaztam amit az első írt!
Én akkor mondtam el a "nagy" tesónak amikor kb. 6 hónapos voltam. Akkorra lett akkora a pocakom, hogy ő is látta, és hát a méhszáj is kinyílt, és nem emelgethettem. Akkor ültünk le "beszélgetni" róla. 2 éves múlt éppen. Onnantól minden nap beszéltünk róla, simogatta a pocim, játékot hozott neki.
Azért is volt jó ez az időpont, mert így nem kellett olyan sokat várnia a tesóra, együtt készülhettünk fel rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!