Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Imádott kutyánk meghalt. Hogy...

Imádott kutyánk meghalt. Hogy mondjam el a kisfiamnak?

Figyelt kérdés
12 éves volt a kutyus, nagyon szerette a kisfiam. Rengeteget játszottak, bohóckodtak. Sajnos ma reggelre meghalt. Mit mondjak neki, ha hazajött az oviból?
2012. febr. 13. 13:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Temessétek el együtt, és ha közben van kérdése, akkor tudsz rá neki válaszolni, így könnyebben megérti.
2012. febr. 13. 13:44
 2/15 anonim ***** válasza:
nem tudom mennyire értelmes a kisfiad. azaz hogy értelmezi a világot. mond neki hogy el kellett neki költöznie,egy szebb és jobb helyre. csak megérti... : )
2012. febr. 13. 13:45
 3/15 A kérdező kommentje:
A férjem már eltemette szegénykét, nem akartuk, hogy így lássa őt a kisfiam.
2012. febr. 13. 13:46
 4/15 anonim ***** válasza:

Hát egyenesen, kedvesen, de őszintén. Ne hazudjatok, az mindenképp rossz.

Esetleg találjatok ki együtt egy kutyamennyországot, képzeljétek el, ahogy a kutyus ott lakik boldogan.

Sajnálom!

2012. febr. 13. 13:50
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Halál egy érdekes kérdés.

Nálatok ahog lkátom még nem merült fel ez a kérdés, ezek után lehet hogy sok sok kérdéssel fog hozzád fordulni.

Ezekre a kérdésekre fel kell készülnöd, tedd rendbe a fejdben hogy számodra a család számára mit jelent a halál. Pl ne az legyen hogy egyikötök körít valami mesét hogy angyalok meg minden a másik meg racionálisabb és a gyereket meg jól össze keveritek.

Mindegy mit gondoltok a halálról, de ennek egyezönek kell lenni és ezt kell a gyereknek is mondani.

Ami még fontos!!!! semmi esetre sem keverni az alvást a halál fogalmával. nincs olyan hogy elszenderült, elaludt vagy hasonló. ez egy óriási félelmet okozhat benne. halál az halál annak nincs köze az alváshoz.

ami számodra is fontos az a gyermeknek is. szerintem menjetek ki a sírhoz ha elmondtad és hagyjátok gyászolni. vigyetek virágot, és ha ö körbe akar futkosni és vidámkodni az ugyan az mintha sírna.

2012. febr. 13. 13:59
 6/15 anonim ***** válasza:
65%

:(

Szeritnem jobb igy, hogy mar a ferjed eltemette es a gyerek nem latja.

En valami olyat mondanek neki:

"A kutyus mar nagyon oreg volt mint az oreg nenik mag bacsik es elfaradt. Azok az orag kutyusok akik elfaradnak elmennek egy masik helyre ahol megpihenhetnek es onnan neznek minket es vigyaznak rank. De nekunk itt kell maradni mi nem mehetunk oda de egyszer majd ujra talakozunk." Bocsi nem tudom, hogy ez jo otlet-e mert ilyenkor mindenki mast mondana en csak azt irtam le amit en mondanek.

Mindenkeppen ereztesd a gyerekkel, hogy tisztaba vagy az erzeseivel. Mert ha elfogadod ahogy erez konnyebben tullesz rajta. Olyat szerintem ne mondjal, hogy nem kell sirni meg szomorkodni. Hanem inkabb olyat mondjal neki, hogy tudod mennyire hinyzik neki es nagyon rossz erzes lehet neki, hogy nem jatszhatnak egyutt. Az erzeseit mindenkeppen fogadd el.

2012. febr. 13. 14:02
 7/15 anonim ***** válasza:
Segíthet esetleg neki, egy rajzfilm: Minden kutya a mennybe jut. (régi de jó).
2012. febr. 13. 14:02
 8/15 anonim ***** válasza:

OFF.

Unokatesóm kisfia 6 éves. Kb 1 hónapja volt az egyik rokonunk temetése, és ő mindenképp el akart jönni. Nem lehetett otthon hagyni. És amikor ott álltunk a sorban, megkérdezte, hogy az XY mikor megy a mennybe? Csillagon azt hitte, hogy látni fogja amikor a mennybe száll a lelke. Nagy csalódás volt neki. De most már talán egy kicsit jobban érti a dolgot.

A válasz a kérdésedre, nekem a szüleim azt mondták amikor meghalt a cicánk, hogy elment az örök vadászmezőkre, ahol várja a sok barátja és egész nap játszanak.

2012. febr. 13. 14:04
 9/15 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a válaszokat!

Eddig még senki nem haltmeg a családunkban, így ez engem is eléggé megviselt, azóta is sírok. De majd ha hazajön a fiam, próbálom magam összeszedni. Köszönöm a tanácsokat, így könnyebb lesz elmondanom!

2012. febr. 13. 14:14
 10/15 anonim ***** válasza:

Hát amíg elmondod, próbálj nyugodt maradni, mert még megijeszted. "Anya sír, nagyon nagy baj lehet!"

De utána, ha már elmondtad, sírhattok együtt is, elvégre meg kel tanulnia "egészségesen" gyászolni, feldolgozni. Ne legyen tabu a kutyus később sem, túlzásba sem kell esni, de túlhallgatni sem kell. Később, ha ő nem beszél róla, az nem jelenti, hogy nem rágódik az egészen. Néha érdemes felkínálni a beszélgetést, hogy ne érezze, magára maradt a szomorúsággal. "Emlékszel, Buksi is hogy szerette ezt..."...

2012. febr. 13. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!