Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » "Nagydolog" miért csak pelenká...

"Nagydolog" miért csak pelenkába? Ti mit tettetek?

Figyelt kérdés
Lányom augusztusban lesz 3 éves. egy hónapja itthon nincsen pelenka, sőt pár napja már bölcsiben sem, mert a pisi bilibe vagy Wc-be megy igaz alváshoz még a bölcsiben meg itthon is kap pelenkát. viszont A nagydolgát nem hajlandó scak pelenkába intzni. mondja hogy adjhunk pelenkát mert neki kakilnia kell. ha nem kap, akkor nem kakil. ha kap, fél perc és alkotott. 4 hónap van az oviig. jó lenne ha most már tényleg le tudná tenni a pelust. de így? most is itt járkált hogy neki pelenka kell. nem tudom mi lenne jó? adjak neki és ne ösztönözzem ezzel a bilire, vagy ne adjak neki és még az is lehet hogy szorulása lesz a visszatartástól? már azt is ígértük hogy ha végre bilibe fog kakilni kap kis biciklit, de ez sem ösztönzi. tartani tudja a nagydolgát mert akkor a nadrágba kakilna. olyan tanácstalan vagyok és kicsit elkeseredett :(
2013. máj. 17. 18:42
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan ezt csinálta a fiam, már rég leszokott a pelusról, de kakihoz csak az kellett neki. Szegénykém lábujjhegyen rohangált a lakásban a fenekét fogdosva, hogy azonnal adjak neki pelust. Én nem akartam, hogy székrekedése, bélcsavarodása legyen, így ráadtam a pelust. Szépen óvatosan elővezettem újra a bili témát, vettem wc szűkítőt, hogy ott végezhesse a dolgát, ahol a nagyok, valamint matricával jutalmaztam minden kakit, ami bilibe vagy wc-be sikerült. Kapott egy szép füzetet, egy nagy csomó matricát és ő választhatott, ha sikerült. Ha nem akart menni nem erőltettem, akkor kapott pelust, de mondtam neki, hogy a matricák ott várják és azok kizárólag a bilibe/wcbe kakilásért járnak. Valamint egyezkedtem vele, egy kaki pelusba, egy a bilibe. Szépen, lassan, türelmesen leszokott a pelusba kakilásról.
2013. máj. 17. 18:52
 2/10 anonim ***** válasza:

A bilit hagyjátok el. Együtt vegyetek egy csinos gyerek wc-t -sok van sámli is kell, hogy egyedül is biztosan üljön (IKEA?)

[link]

- együtt örvendezzetek, milyen jó, szép stb

együtt vigyétek haza, újabb örvendezések közepette, de jó, használhatod ezt

2013. máj. 17. 18:55
 3/10 A kérdező kommentje:

most ráadtam a pelenkát. hiába ült a bilin, nem kakilt. kérte a pelust. engedtem neki. van két bili, szűkítő, sőt az az ülőkés vécére fellépő is. most is mondtam ha kakil, adok neki valamit. azt is hogy utána akkor megnézzük a bicikliket a képeken. de semmi :(

szegénykém már egy fél órája siránkozott ma is hogy pelenka kell neki. nem akartam tovább szenveszteni őt. ráadásul egész nagy kislány, 100cm és 16,5kg. s bevallom már sokszor olyan cikinek érzem az utcán hogy ő még pelenkás. azt hiszik sokan hogy 4 éves, közben még 3 sincs.

2013. máj. 17. 18:56
 4/10 A kérdező kommentje:

ilyenje is van

[link]

meg zenélő bili meg kisszékes bili meg szűkítő. hiába :(

2013. máj. 17. 18:57
 5/10 anonim ***** válasza:
az én fiam teljes szobatisztaság után még 10 hónapig csak pelenkába volt hajlandó kakilni! Nem ült rá sem bilire, sem wc-re, pisilni is csak állva akart. Ő egyébként is szorulásos volt, ezért nem akartam erőltetni, mert akkor napokig visszatartotta volna. Az oviban nem volt gond emiatt, mert itthon intézte el mindig a dolgát. Végül 10 hónap pelenkás korszak után mondtam neki, hogy ez az utolsó csomag amit vettünk, mert ilyen nagy gyereknek már nem árulnak pelust, és inkább annak az árából veszünk neki valamit a játékboltban. Mindig figyelte hogy mennyi van még a zacskóban, és amikor elfogyott, szó nélkül ment és ráült a wc-re, amit azelőtt soha nem tett. Rögtön persze nem tudott kakilni, de később megint szólt, és akkor már sikerült. És azóta sem kellett pelus. Ne legyél elkeseredve, ez sokaknak nehezen megy, de előbb-utóbb biztos sikerülni fog, csak ne erőltesd! Így utólag visszagondolva semmit nem számít az a pár hónap, amíg átszokik wc-re, az legyen a legnagyobb baj! :-)
2013. máj. 17. 19:03
 6/10 A kérdező kommentje:
mi is ígértünk neki valamit a pelenkák helyett, hiába azt hiszem igazatok van...itt feladtam. most itt áll a lányom hogy ő már kakilt pelenkába...szerintem akkor hanyagoljuk a dolgot. akkor nincsen kisbicikli sem, mert mondta a dadusa a bölcsiben akkor tartsuk magunkat ahhoz, hogy amíg van pelenka, nincs bicikli, különben azt hiszi mindig mindent megkap.
2013. máj. 17. 19:10
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Hát ez a "mindíg mindent megkap " kérdés ezt nem fogja megoldani sajnos. Ezzel nem lehet gyereket bezsarolni, szerintem.

Az én kisfiam 4 éves lesz a nyáron és bármivel próbálkozunk egyszerűen nem hajlandó wc-be kakilni csak pelenkába! Ez a kaki "elengedés" a nehéz náhány gyereknél, de hogy ezért ne kapjon biciklit az egy lelki törés lenne neki. És hidd el, a pelenkát fogja választani. Ha viszont majd megláttok az utcán gyerekeket biciklizni, te fogod a legjobban bánni, hogy nem vettél neki. A gyerek szerintem nem rosszat csinál amivel ilyen nagy büntetést kap.

Már én is kivagyok, hidd el, a kakilás miatt, de eszembe nem jutan büntetni érte a gyereket!

A másik pedig, hogy még egy egészséges felnőtt sincs aki pelenkába kakilna :))

Ez nem ciki, hogy 3 évesen nem kakil wc-be. Fog majd hidd el!!!

üdv.,

egy pedagógus anyuka

2013. máj. 17. 20:04
 8/10 anonim ***** válasza:
A lányom ugyanezt csinálta. Pisi se nappal, se éjjel nem ment a pelusba. Én csak vártam, hogy "megszeresse" a wc-t. Végül ez vált be, mert valószínűleg undorodott a kakitól, ezért nem akart bilibe. Júliusban töltötte a 3-at, az ovis beiratkozásnál májusban még aggódtam, júniusra minden rendben volt. Vagyis egyszer az oviban az elő pár hétben bekakilt, aztán soha többet. Ajánlom a wc-szűkítőt, hátha beválik, és türelem, menni fog.
2013. máj. 17. 21:49
 9/10 anonim ***** válasza:

Én az tanácsolom, hogy légy türelmes, adj rá pelenkát, ha kéri. Nálunk is ez volt, és türelmesek is voltunk, mégis leszokott a pelusról, de sajnos onnantól folyamatosan visszatartotta a kakit! Borzalmas időszak volt, összesen másfél évig szenvedtünk ettől, végül 4 évesen pszichológus segítségével tudtuk megoldani a problémát. Örülj neki, hogy kinyomja, ha pelenkába akarja, akkor nyomja oda.

Előbb-utóbb le fog szokni róla!

Valamiért ez a kaki téma nagyon fontos a kisgyerekeknek, a kaki elengedése illetve nem-elengedése mögött komoly szorongás van, amit akármi előidézhet. Örülj, hogy nálatok ez ilyen lightos formában mutatkozik meg.

2013. máj. 18. 07:18
 10/10 A kérdező kommentje:

köszi anyukák a válaszokat.akkor nem erőltetjük.persze tudom minden gyerek más,de barátnőm lánya 26 hónaposan teljesen szobatiszta lett.oké,volt ott is visszaesés.de a lánykámnál ma kétszer ment be a pisi,azaz pisilt teljesen be,pedig eddig már jól haladtunk.

Akkor azt mondjátok kapjon biciklit gyereknapra?szeretne nagyon már. Nem tudom :(

2013. máj. 20. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!