"Nagydolog" miért csak pelenkába? Ti mit tettetek?
A bilit hagyjátok el. Együtt vegyetek egy csinos gyerek wc-t -sok van sámli is kell, hogy egyedül is biztosan üljön (IKEA?)
- együtt örvendezzetek, milyen jó, szép stb
együtt vigyétek haza, újabb örvendezések közepette, de jó, használhatod ezt
most ráadtam a pelenkát. hiába ült a bilin, nem kakilt. kérte a pelust. engedtem neki. van két bili, szűkítő, sőt az az ülőkés vécére fellépő is. most is mondtam ha kakil, adok neki valamit. azt is hogy utána akkor megnézzük a bicikliket a képeken. de semmi :(
szegénykém már egy fél órája siránkozott ma is hogy pelenka kell neki. nem akartam tovább szenveszteni őt. ráadásul egész nagy kislány, 100cm és 16,5kg. s bevallom már sokszor olyan cikinek érzem az utcán hogy ő még pelenkás. azt hiszik sokan hogy 4 éves, közben még 3 sincs.
Szia,
Hát ez a "mindíg mindent megkap " kérdés ezt nem fogja megoldani sajnos. Ezzel nem lehet gyereket bezsarolni, szerintem.
Az én kisfiam 4 éves lesz a nyáron és bármivel próbálkozunk egyszerűen nem hajlandó wc-be kakilni csak pelenkába! Ez a kaki "elengedés" a nehéz náhány gyereknél, de hogy ezért ne kapjon biciklit az egy lelki törés lenne neki. És hidd el, a pelenkát fogja választani. Ha viszont majd megláttok az utcán gyerekeket biciklizni, te fogod a legjobban bánni, hogy nem vettél neki. A gyerek szerintem nem rosszat csinál amivel ilyen nagy büntetést kap.
Már én is kivagyok, hidd el, a kakilás miatt, de eszembe nem jutan büntetni érte a gyereket!
A másik pedig, hogy még egy egészséges felnőtt sincs aki pelenkába kakilna :))
Ez nem ciki, hogy 3 évesen nem kakil wc-be. Fog majd hidd el!!!
üdv.,
egy pedagógus anyuka
Én az tanácsolom, hogy légy türelmes, adj rá pelenkát, ha kéri. Nálunk is ez volt, és türelmesek is voltunk, mégis leszokott a pelusról, de sajnos onnantól folyamatosan visszatartotta a kakit! Borzalmas időszak volt, összesen másfél évig szenvedtünk ettől, végül 4 évesen pszichológus segítségével tudtuk megoldani a problémát. Örülj neki, hogy kinyomja, ha pelenkába akarja, akkor nyomja oda.
Előbb-utóbb le fog szokni róla!
Valamiért ez a kaki téma nagyon fontos a kisgyerekeknek, a kaki elengedése illetve nem-elengedése mögött komoly szorongás van, amit akármi előidézhet. Örülj, hogy nálatok ez ilyen lightos formában mutatkozik meg.
köszi anyukák a válaszokat.akkor nem erőltetjük.persze tudom minden gyerek más,de barátnőm lánya 26 hónaposan teljesen szobatiszta lett.oké,volt ott is visszaesés.de a lánykámnál ma kétszer ment be a pisi,azaz pisilt teljesen be,pedig eddig már jól haladtunk.
Akkor azt mondjátok kapjon biciklit gyereknapra?szeretne nagyon már. Nem tudom :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!