Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másnál is előfordul, hogy...

Másnál is előfordul, hogy mikor elesik a gyereke, és beüti a fejét, akkor felakadnak a szemei és elájul?

Figyelt kérdés
Kislányom most 3 éves, eddig már olyan 4-5 alkalommal fordult elő. Ma olvastam egy cikket, azért jutott eszembe, és ott sajnos meghalt a baba. Amúgy 2 esés után is voltunk vele kórházban, nem volt vele nagyobb baj.
2013. máj. 17. 12:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nem normális dolog. Az én lányom talán 1-2x ütötte be a fejét, amikor elesett, de nem akadtak fenn a szemei és nem ájult el, max. ordított egy nagyot, mert fájt neki. 5 éves kislány anyukája.
2013. máj. 17. 14:00
 12/16 anonim ***** válasza:

Ez szerintem sem normális, hogy elájul. Függetlenül attól, hogy már fél éve nem történt ilyen, elvinném kivizsgáltatni, mert valami oka tuti van. Mennyi ideig eszméletlen?

Kislányom is ütötte be már a fejét, utoljára agyrázkódása is lett, de nem ájult el.

2013. máj. 17. 14:06
 13/16 anonim ***** válasza:
ÓÓ, én ilyen voltam gyerek koromban. Kicsi ovisként főleg, rendszeresen leestem innen-onnan, aztán összecsuklottam. Később már csak úgy is. Kórházban nem tudták megmondani, mi a gond, 10 napot voltam benn epilepszia gyanúval. Aztán magától elmúlt.
2013. máj. 17. 14:08
 14/16 anonim ***** válasza:

Nálunk volt hasonló és "affektív apnoe"-val diagnosztizálták.

[Az affektív apnoe annyit jelent, hogy a kisgyermek erõs sírás (ritkábban nevetés vagy hirtelen ijedtség) hatására nem vesz levegõt, az oxigénhiány okozta változások miatt elkékülhet vagy elvörösödhet, el is ájulhat. Ezek a változások aztán reflexes belégzést indítanak el, ami áttöri ezt az állapotot, de addigra bizony megrémíti a szülõket. A szomatikusan egészséges gyermekeknél az ijesztõ klinikai tünetek ellenére az állapot ártalmatlan. Okait sokan sokféleképpen magyarázzák, de a legtöbb szakember biztosat mondani nem tud. Egyben azért sokan megegyeznek, és ezt érdemes a rémült szülõknek is tudni: az affektív apnoének semmi köze nincs az epilepsziához!]

Nálatok nem ez van? Mindenesetre ki kell vizsgálni, úgyhogy teljesen egyetértek az előttem szólókkal, csak azért írtam, hogy esetleg ez is lehet (ez ártalmatlan és kinövik a gyerekek, nálunk már több éve nem volt hasonló eset). De járjatok utána mindenképpen.

2013. máj. 17. 16:04
 15/16 anonim ***** válasza:
Én a mai napig ilyen vagyok, ha elesek, megütöm magam, akkor sokszor elájulok. Bölcsis koromban történt először, azóta sokszor előforult. Kivizsgáltak, mert epilepsziára gyanakodtak, de semmit nem találtak, arra jutottak, hogy a fájdalom és ijedtség együtt okozza ezt. Ettől függetlenül természetesen ki kell vizsgáltatni a kislányodat, de azt is tudni kell, hogy létezik ilyen. Lehet, hogy nem normális (mint valaki írta), de van ilyen.
2013. máj. 17. 16:36
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Kb 5 másodpercig eszméletlen, ami így nagyon rövid időnek tűnik, de ha elszámolsz lassan 5-ig, akkor elég hosszú idő. Én bízom abban az orvosban, aki utoljára vizsgálta, szerinte nem volt semmi baj.Persze, ha még egyszer előfordul, akkor alapos kivizsgálás lesz belőle. A télen voltunk kórházban 2 hetet más miatt, akkor szinte naponta vettek vért, és nagyon sokan megvizsgálták, mire megállapították a baját. Ezért is nem rohanok most egyből a dokihoz.
2013. máj. 21. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!