Másnál is előfordul, hogy mikor elesik a gyereke, és beüti a fejét, akkor felakadnak a szemei és elájul?
Ez szerintem sem normális, hogy elájul. Függetlenül attól, hogy már fél éve nem történt ilyen, elvinném kivizsgáltatni, mert valami oka tuti van. Mennyi ideig eszméletlen?
Kislányom is ütötte be már a fejét, utoljára agyrázkódása is lett, de nem ájult el.
Nálunk volt hasonló és "affektív apnoe"-val diagnosztizálták.
[Az affektív apnoe annyit jelent, hogy a kisgyermek erõs sírás (ritkábban nevetés vagy hirtelen ijedtség) hatására nem vesz levegõt, az oxigénhiány okozta változások miatt elkékülhet vagy elvörösödhet, el is ájulhat. Ezek a változások aztán reflexes belégzést indítanak el, ami áttöri ezt az állapotot, de addigra bizony megrémíti a szülõket. A szomatikusan egészséges gyermekeknél az ijesztõ klinikai tünetek ellenére az állapot ártalmatlan. Okait sokan sokféleképpen magyarázzák, de a legtöbb szakember biztosat mondani nem tud. Egyben azért sokan megegyeznek, és ezt érdemes a rémült szülõknek is tudni: az affektív apnoének semmi köze nincs az epilepsziához!]
Nálatok nem ez van? Mindenesetre ki kell vizsgálni, úgyhogy teljesen egyetértek az előttem szólókkal, csak azért írtam, hogy esetleg ez is lehet (ez ártalmatlan és kinövik a gyerekek, nálunk már több éve nem volt hasonló eset). De járjatok utána mindenképpen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!