Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másnál is előfordul, hogy...

Másnál is előfordul, hogy türelmetlen folyton kérdező, folyton beszélő gyerkőcével?

Figyelt kérdés

Szörnyen lelkiismeretfurdalásom van, de néha annyira kiborít 3,5 éves kisfiam. Néha annyira türelmetlen vagyok vele :(

Most van nála a "miért?" korszak és folyamatosan beszél és beszél és kérdez, kérdez és pörög egész nap. 1 perc megállás sincs.

Úgy vágynék néha egy kis csendre....

2012. nov. 5. 21:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom még csak 2 éves és 2 hónapos, de abszolút megértelek, mi most tartunk az "anya-anya-anya-anya-anya-anya-anya" korszaknál, másodpercenként mondja. Ha kocsiban ülünk és megyünk valahova, percenként felkiált, hogy "ANYAAA!", mert észrevesz valamit. Én tudom, hogy az a legrosszabb, ha nem vesznek tudomást az emberről, így mindig igyekszem reagálni az "anyázásra", de néha már cérnák az idegeim. Most meg még jött mellé egy 8 hetes kistesó is. Szóval szerintem igen, másnál is előfordul, hogy csak egy kis csönd kéne, és szakad a cérna.
2012. nov. 5. 22:03
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is hasonló a helyzet, tényleg folyamatosan beszél. Egy perc csönd nincs, szó szerint. Csak mi már 8 éve gyötörjük egymást, egy éves kora óta tisztán és érthetően beszél. :-))))) Néha nekem is tele a fejem vele, olyankor fogom magam és sétálok egyet egyedül. Az vigasztal csak, hogy később nagy hasznát veszi majd a kommunikációs készségének. De addig...! :-D
2012. nov. 5. 22:04
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Ismerős. :)

Be nem áll a szája, csak mondja és mondja. És amikor nézném este a híradót, akkor is csak beszél. Általában ilyenkor próbálom a képek alapján kitalálni, miről van szó.

Sokszor nem lehet mellette beszélgetni, mert jön, és magyaráz.

Én is ki tudok akadni. Főleg olyankor, ha mondjuk valamit épp végig szeretnék gondolni, de nem tudom, mert egyfolytában jár a kis szája.

2012. nov. 5. 22:24
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Hajjaj, de még mennyire... A lányom 6 éves, és be nem áll a szája. Valamelyik nap is megkértem, hogy csak 3 percet próbáljon már csendben maradni, de 20 mp után közölte, hogy sajnos nem megy. :) Van egy 20 hónapos fiam is, és azt mondják, hogy a fiúk kevesebbet beszélnek, nálunk ez nem igaz. Ugyanannyit dumál ő is, megállás nélkül, csak a különbség az, hogy a 90 %-át még nem értem. :) Néha jól jönne egy füldugó...
2012. nov. 5. 22:24
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez természetes. Igen velünk is előfordult. De én inkább már elengedem a fülem mellett, nem tudok én mindig figyelni a kis okos fantázia dolgaira. Nekem is kell gondolkodjak néha.

Ne félj, normális, ha csendre vágysz, sőt jár is neked, sőt használd is ki valahogy, utána újra nagyobb türelmed lesz. És próbáld meg rutinszerűen hogy kikapcsolódsz, úgy hatásosabb.

2012. nov. 5. 23:33
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

4-es:

A fiúk kevesebbet beszélnek? Hehhe, mi lenne, ha nem fiam, hanem lányom lenne? :-DDD Ez a kölyök még a wc-ről is dumál kifele, hihetetlen. Evés közben is beszél, kakálás közben is, játék közben is, filmnézés közben is. Alvás közben még nem, de ki tudja, mit hoz a holnap... :-DDD

2012. nov. 5. 23:35
 7/15 anonim ***** válasza:

Én csak akkor akadok ki teljesen, mikor vezetés közben is kérdez. Ráadásul egy csomószor "értelmetlen" kérdéseket tesz fel, amire hirtelen nem is tudok válaszolni. Szegénynek már párszor leordítottam a fejét, mikor az autóban dumált. Tiszta életveszély, volt már, hogy nekimentem a járdaszegélynek, vagy elfelejtettem indexelni... :(

Amúgy 4 éves és fiú.

2012. nov. 5. 23:43
 8/15 anonim ***** válasza:

én is ki tudok akadni. nálunk nem miért van még, hanem mi ez? mi csinál? merre megyünk? mit csinálunk? stb stb stb.

konkrétan reggel f8kor elkezd csipogni és este f9kor lesz csönd :) de persze még az ágyból is kikiabál, hogy anyaaaa kérek méééég puszit, majd macinak iiiis.

vezetésről jut eszembe, kérdezi merre megyünk? mondom egyenesen (hátha csönd lesz fél percre) erre elkezd visítani, hogy nekimegyünk a háznak??? (merthogy enyhén kanyarodott az út)

szóval sosincs vége, mondhatok akármit, jön az újabb duma, kérdések áradata, hülyeségek összevisszabeszélése.

olyan 2 éves korában elhagyta a halandzsát, most pár hete megint elkezdte, mikor már egyszerűen semmi nem jut eszébe akkor habilatyi dumát nyom :)

persze imádom, de estére már zuborog a fejem :D

2012. nov. 5. 23:54
 9/15 anonim ***** válasza:
Hú, tényleg, már el is felejtettem azt a rövid időszakot, amikor olyan 3 éves kora körül kizárólag a csend megtörése érdekében hablatyolt össze-vissza, ha nem jutott semmi az eszébe. Áááááá, a falra másztam tőle. :-DDD Mostanra pedig már kacifántos körmondatokban beszél, az sem sokkal jobb. :-))
2012. nov. 5. 23:59
 10/15 anonim ***** válasza:
nekem 3,5éves a fiam februárba neurológusnál is voltunk mert egy szót sem szólt. aztán elkezdett szépen lassan érthetetlenül halandzsázni. Már óvodás sokat tanul egyre több az érthető szó és mondat. De ami kibír mondani azt folyamatosan hajtja. Pl.: Anya! Elment apa nínóval dolgozni! Anya! Elment apa nínóval dolgozni!....és ezt vagy 50szer egymás után. na akkor kiborulok. De legalább már beszél!.:)
2012. nov. 6. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!