Hogyan büntetnétek egy 10 éves kislányt?
a verés akkor lelki terror ha ok nélkül kapjuk, ha okkal, előbb-utóbb belátjuk hogy jogos volt, persze egy pofon, fenékre verés nem verés, nem mondom hogy jó büntetés, de bizonyos esetekben beválik, én is kaptam és jogos volt mind, próbálták normálisan megbeszélni, leülni elmagyarázni, sarokban állás stb, de nem mindig használt.
Szerintem elég sokan felnőttek akik kaptak pofont, és nem degenerált az egész ország, gondolom még élnek köztünk olyanok akik kikaptak.
Egyébként volt egy módszer amit Apám alkalmazott.. nagyon csúnyán beszéltem (igen ilyen korszak is van) aztán már betelt a pohár, mondta hogy most nagyon megver, szíjat hasít a hátamból, olyan csúnya szavakat használt rám amiket én használtam másokra... végül elbőgtem magam mint egy hülye gyerek ( mondjuk az is voltam) aztán nem is ütött meg, elbeszélgetett velem, hogy nekem ez hogy esik? Ha másokkal így beszélek, nekik is ilyen.
Ez egyszer volt, elég drasztikus, de ha értelmes a gyerek rádöbben dolgokra.
Amúgy volt sarokban állás/térdepelés ( lehetett választani) akkor lecke kikérdezés, tv, számítógép megvonás, kijárás megvonás... ilyenek, az átlagos dolgok, de ezek csak akkor ha a szép szó nem segített.. ja és házimunka, hát az ilyen korban már nem megerőltető, pl mosogatás.. legalább az életre szokik a gyerek, vagy saját sulis kaja készítés.. ilyenek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!