Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kislányomat kiközösitik, mit...

Kislányomat kiközösitik, mit tegyek?

Figyelt kérdés
4 éves a kislányom, egyedül nevelem, egy lakótelepen lakunk. Ez a lakótelep eléggé elit a többihez képest, itt jóformán mérnökök, jogászok, orvosok, stb. laknak. Mi nem vagyunk azok, meg még páran sem, de az a tendencia, hogy nyalni kell az orvos családoknak, stb. Sdzóval megy a klikkesedés... Eddeig a kislányom nagyon jól elvolt egy család fiaival, velük is került ovodába. Mivel őket ismerte, velük akart játszani, de mivel a nagyfiú és közte másfél év van, ezért a nagyfiú mindig elmenekült előle. Ez a kis butus meg nem vette észre és eléggé durván elzavarják, de ő csak velük akar játszani. Kislányokkal egyáltalán nem. Mivel a nagyfiú öccse is ebbe a csoportba jár, ezért már ő is átvette ezt a tendenciát és ő is elzavarja a lányomat, de már itt a játszótéren is. Sőt, a szülőkkel régebben jóban voltam, néha eljártunk kirándulni, néha átjöttek a gyerekek. De már valami oknál fogva ők sem nagyon állnak velem sem szóba (elváltam, új pasim lett, és most boldog vagyok. Ők már utálják egymást, de a gyerekek miatt együtt vannak és fáj nekik, hogy én új életet kezdtem. Talán. De ez nem új élet, mert még nem biztos a pasim, küzdök az anyagiakkal, az egyedülléttel, stb. de ők ezt nem látják. Szóval, kiestünk a pixisből. És a lányomat tegnap elzavarták a játszótérről a fiaik és most akkor nem tudom, hogy hová menjünk játszani. Elmenekülni nem fogok, mert az a játszótér a miénk is. Csak tegnap úgy fájt a lányomnak, annyira zokogott, hogy akikkel évekig együtt voltunk, most ők zavarják el... Be is pisilt éjjel. Nem tehetek róla, hogy én is olyan lúzer vagyok, hogy képtelen vagyok barátokat szerezni, emiatt ő sem fog megtanulni, hogyan kell. Mindig ezt kell majd átélnie, amit nekem is, hogy biztam valakikben mindig, de aztán sosem álltak ki annyira mellettem, hogy a barátaimnak mondják magukat vagy egyik pillanatról a másikra kiejtettek a pixisből... Lúzernek csak lúzer lehet a gyereke, tudom. De nagyon sajnálom őt. Én nem tudok magam körül barátokat felmutatni, család sincs nagyon, gyerekek sincsenek ég rajta kivül abban a kevés kis családban, ami van, szóval se család, se barátok, és egyke is ráadásul. Mit tegyek?
2013. máj. 15. 06:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nos, hasonló helyzet volt nálunk is. A gyerekemet valami miatt nem vette be a játszótéri közösség. Mondjuk összeszokott csapatról volt szó, egy házban laktak, össze jártak. A gyerekem szeretett volna bekapcsolódni a játékba, de mindenkitől elutasítást kapott. Igy aztán en lettem a játszótéri jatszopajtasa. Nekilát ám vele homokozni, az ölembe ültetve hintaztunk, libikokaztunk, teniszeztunk. Nehány perc közös jatek utan mindig megjelent egy két gyerek, aki be akart kapcsolódni, a lányom meg persze örömmel fogadta. De volt olyan is, hogy át mentünk masik jatszoterre es ott a gyerekek nyitottabbak voltak fele.

Mondjuk ha azt latja, hogy anyának sincs barátja, az nem egy jo példa előtte,,,,,

2013. máj. 15. 06:09
 2/5 A kérdező kommentje:
Hát pedig ez van. Ezt látja sajnos. De ezen már nem tudok változtatni, mert ha 34 évig nem tudtam, akkor ezután én már feladtam...
2013. máj. 15. 06:27
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Légyszives ne ad fel barátkozást ,keres egy másik játszoteret gyerekedel ,nem hiném hogy csak az az egy van közeletekbe menjetek sétájátok be a környéket biztos lesz egy másik játszotér is járjatok oda ,beszélges emberekel te is ,kislányod is fog találni barátokat.
2013. máj. 15. 07:16
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nehéz felnőttként barátokat szerezni. Főleg, ha az ember nem nagyon tud eljárni. Náltunk is klikkesednek a játszón. Volt aki azért utált ki, mert ikreim vannak, ő meg a terhessége elején elvesztette az ikreit. Persze akkor már a barátai is mellé álltak. Még a nagymama jött oda elnézést kérni. Én is egyedül nevelem őket, nyugalomban, de láttok rendszeresen egymást ölő szülőket a játszón és ovi előtt.

Oviban, suliban úgyis lesznek barátai. Majd velük összejártok. Az ilyen bunkókkal meg ne foglalkozzatok. Aki ilyen, azzal nem is érdemes. Nehogy a kislányod átvegye a stílusukat.

2013. máj. 15. 08:03
 5/5 anonim ***** válasza:
67%

"A nevelés nem csak elveken és okos taktikán múlik, mert elsősorban a lényünkkel nevelünk. A nevelés: titkos metakommunikáció. Ami jó benned és tiszta, és ami rossz és koszos, továbbadod. A gyerek remegi félelmeidet, aggódja az aggodalmaidat - de éli a nyugalmadat és derűdet is - ha valódi."

>Müller Péter<

2013. máj. 15. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!