Kinek a dolga kezelni az óvodai konfliktust?
Mindenképp a szülő dolga... Az óvónéni biztos, hogy nem szólt rájuk? nem látta az esetet?
Az is normális dolog szerintem, hogy utána a szülők próbálják megbeszélni.
Szerintem semmi gond azzal, hogy szólt apuka és biztos nem azt kérte, hogy büntesd meg, csak hogy beszélgessetek el. márpedig ez a te dolgod, neked kell erre megtanítani, hogy bántani nem szabad a másikat, még ha csúnyát mondanak rá akkor sem! nyilván hatékonyabb lenne ha az óvónő megbüntetné akkor ott mert órákkal, napokkal később te már ezt nem teheted meg!
én is most készülök összefutni a csoporttárs szüleivel.
kinézte magának a fiamat, szegénykém kék-zöld, karmolja, arcába könyököl, dugónak csúfolja :(
a nagymama szokott érte menni, neki nem akarom mondani, de ha találkozom vele, biztos mondom majd neki, hogy beszélgessen el a fiával mert ez nem állapot.
az óvónő túl nagy jelentőséget nem ad ennek a dolognak, elintézi annyival, hogy "hát a kisfiú a legrosszabb a csoportban, hiába büntetik..."
na és akkor én mit csinálhatok ha a fiamat veri a legrosszabb aki hiába kap büntetést? :)
szóval szerintem semmi gond azzal amit apuka csinált, gondolj bele ellenkező esetben te mit tennél? mert a csúfolás és a verekedés között azért óriási különbség van
1. Nem avval, hanem azzal...
2. Igaza volt a kisfiú apukájának. Lehet, hogy csúnyát mondot rá a másik kisgyerek ( ez sem biztos), de a te gyerekednek az volt a megoldás, hogy egyből összekarmolázta?! Nem akarlak megbántani, de te meg még megdicséred, hogy jól van kisfiam, te csak megvédted magad.... nem a másik gyerek ütött először, hanem a te fiad ment neki! Ha így neveled ne csodálkozz rajta, hogy majd egyre többször fognak rá panaszkodni.... az apuka meg nem tehet többet, minthogy megkér, hogy beszélj a fiaddal, nem rángathatja meg, hogy ilyet nem csináluk.....
A helyedben kikérdezném a fiamat finoman, aztán elmagyaráznám, hogy nem verekszünk. Az sem ártana, ha rákérdeznél az óvónőnél is, hogy ő tud-e valamit.
A konfliktus kezelése csoporton belül az óvónő dolga, mert ő vigyáz a gyerekedre azon idő alatt, amíg a kicsi az intézmény falai között van. A szülő tájékoztatása szintén az óvónő dolga, mert ő van a gyerekkel, látnia kell, mi történik vele nap, mint nap. A konfliktus kezelése csoporton kívül a szülők feladata.
Ha az óvónő nem beszél az esetról vagy nem tájékoztat nagy vonalakban arról, hogy mi is történt, menj oda és kérdezd meg, akár mindennap, így biztos, hogy nem fogsz nem értesülni.
Nálunk uez volt, a gyerektől tudtam meg, miért érte baleset. Ha nem mentem volna kérdezősködni, nem tudom meg az igazat- és még így sem biztos, hogy tudom, szimplán az eseményt tudtam meg....
Kedves 6-os válaszoló! Mielőtt kioktatsz valakit a helyesírás szabályairól, nem ártana neked sem áttanulmányozni, ugyanis egy mondaton belül kétszer is hibáztál :)
"Lehet, hogy csúnyát mondot rá a másik kisgyerek ( ez sem biztos), de a te gyerekednek az volt a megoldás, hogy egyből összekarmolázta?!"
Szóval, nem mondot, hanem mondott és
nem összekarmolázta, hanem összekarmolászta ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!