Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák felvilágosítanátok?...

Anyukák felvilágosítanátok? (gyes-en lévők)

Figyelt kérdés
Ha március 29.-éig gyeden voltam és azzal egybe csatolva küldték ki a családi adókedvezményt is.. (az a 10000) És így hogy már gyesen leszek március 29.-től azt hogyan fogom ezután megkapni? Kicsit bezavarodtam. Ezután azt ki küldi? vagy honnan kapom azt. Csak mert ha még mindig az apeh akkor nem értem hogy miért nem küldték az ki külön... mert ugye gyedet ebben a hónapban nem kaptam..... mivel már nem jár de ha megyek megigényelni a gyest holnap a MÁK-ba akkor ott ezt kérdezni fogják.. ááááá el vesztem :D

2013. máj. 13. 15:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nem az a baj, hanem ez egy lehetőség amivel élhetsz és otthon maradhatsz 3. évig a gyerekeddel. Persze lehetne több is de átlagba a világba még ennyi sem. Így a kicsit sem szabad leszólni.
2013. máj. 13. 16:35
 12/17 A kérdező kommentje:
Csak tudod utolsó nem vagyunk egyformák, nem egyforma startból indulunk el és én ezt tartom viccesnek. Hogy én aki az utolsó napig nagy hassal toltam a melót (szó szerint mert csütörtökön még dolgoztam pénteken meg szültem) ugyan oda jutok mint aki a segélyekből él 6 általánossal..... Én úgy gondolom ilyen dolgok mellett nyugodtan elmondhatom hogy igenis KEVÉS. Nem mindenki adhatja bölcsibe, a 22 hónaposát vagy nem mindenki viheti mindennap mamihoz mert kevesli ezt a pénzt. Szóval én ezért gondolom úgy hogy ez a pénz egy vicc.
2013. máj. 13. 16:42
 13/17 anonim ***** válasza:

Külföldön is még dolgoznak csütörtökön, pénteken meg szülnek, meg még tgyás sincs, a gyerek meg mikor 1 éves lesz mehet vissza dolgozni, de ha nem megy vissza, akkor csak családi pótlékot kap és apának kell eltartani a családot, ah tudja, mert ott se kolbászból van a kerítés. Ja és ha az anya nem megy vissza dolgozni a gyerek 1 éves kora után, akkor ki is rúghatják, aztán ha szeretne dolgozni, akkor kereshet másik melót.

Ott se keres ám mindenki milliókat és bizony az árak is igen magasak. Angliában pl. a magánbölcsi megfizethetetlen, a középrétegnek már nem elérhető!

2013. máj. 13. 20:16
 14/17 anonim ***** válasza:
Ja és 2 évig gyedet kaptál, utolsó évben kapsz csak gyest, míg aki segélyre szül, az 3 évig kap gyest! Azért van különbség! Örülj, hogy kapod, mert még ezt is bármikor megvonhatják. Ja és remélem csak áprilistól dolgozol, mert ugye gyed alatt otthon sem lehet, míg gyes alatt otthon korlátlan időben dolgozhatsz, ez is egy nagy kedvezmény!!
2013. máj. 13. 20:18
 15/17 haramia ***** válasza:

"könyörgöm én illetve mi akik gyereket nevelünk az országnak (ha nem megy mikor felnő) szerintem többet is megérdemelhetnénk"

én nem az országnak nevelem a gyerekem...

2013. máj. 14. 11:56
 16/17 A kérdező kommentje:
Miért nem ebben az Országban fog óvodába, iskolába járni? Nem ebben az országban megy orvoshoz ha beteg? Nem ebben az országban fog dolgozni először.... és stb stb.....!
2013. máj. 14. 22:44
 17/17 anonim ***** válasza:

Értem a véleményedet, de azért nem teljesen jogos. Dolgoztál, mint én is, ezért van a 2 év gyed. További kedvezmény, hogy otthon maradhatunk, ha szeretnénk még 1 évig, és még akkor is kapunk pénzt az államtól. (25.000 nem sok, de kapjuk). Máshol nincs 3 év, sem 2 év. Ezen az alapon méltatlankodhatna az ember, hogy miért nem 5 évig kapjuk, vagy 10, és miért nem 100.000.

Örülni kell, hogy ez is van.

Mondjuk én gyesre nem maradok itthon, nem hiszem, mert az a fizetésemnél sokkal kevesebb, pedig ikrekkel vagyok, szóval 50.000 lenne.

2013. máj. 15. 07:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!