Anyukák felvilágosítanátok? (gyes-en lévők)
Figyelt kérdés
Ha március 29.-éig gyeden voltam és azzal egybe csatolva küldték ki a családi adókedvezményt is.. (az a 10000) És így hogy már gyesen leszek március 29.-től azt hogyan fogom ezután megkapni? Kicsit bezavarodtam. Ezután azt ki küldi? vagy honnan kapom azt. Csak mert ha még mindig az apeh akkor nem értem hogy miért nem küldték az ki külön... mert ugye gyedet ebben a hónapban nem kaptam..... mivel már nem jár de ha megyek megigényelni a gyest holnap a MÁK-ba akkor ott ezt kérdezni fogják.. ááááá el vesztem :D2013. máj. 13. 15:01
1/17 anonim válasza:
Gyes-ből nem vonnak adót (nem is tudnának ilyen összegből), így ezt most már a férjednek/párodnak kell megigényelni. Ezt a kimaradt hónapot a jövő évi adóbevallásnál kell igényelnie.
2/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Igazad van. Látod milyen marhaságot kérdezek :) Akkor meg kell neki igényelni. Köszöntem... Aranyos vagy a gyors válaszért. Mennyi is az a pénz amit én most Gyes néven fogok kapni? 24 ezer? Még ezt se tudom....
2013. máj. 13. 15:15
3/17 anonim válasza:
A gyes 25650ft, nettó, vagyis amit már kézhez kapsz.
5/17 A kérdező kommentje:
:) jóóó sok :) Vicc ez az ország... Szal ha apa megigényli akkor is egy 10es-el lesz kevesebb havonta..... :( Eddig 45öt kaptam de ebben benne volt az adó előleg is....
2013. máj. 13. 15:20
6/17 anonim válasza:
Ha nem tetszik az összeg, vissza lehet menni dolgozni, nem kötelező gyesen lenni. Más országban ennyi se adnak ilyen hosszú ideig.
7/17 anonim válasza:
Gyesből családi adókedvezmény? Ez vicc. Dolgozni kellene, akkor járna!
8/17 anonim válasza:
Apuka igényelje meg és akkor járni fog.
Abban pedig az egyik válaszolónak igaza van, hogy pont ebben nem kellene szidni az országot, máshol max egy évig maradhat otthon az anya pl Londonba is 9. hónap aztán mehet vissza anyuka dolgozni.
9/17 A kérdező kommentje:
Héj héj héj..... mi van front??? Nem vagyok egy nagy agy ezért tettem fel a kérdést, és képzeljétek itthonról gyerek mellett dolgozok . És istenem az dobja rám az első követ akinek ez az összeg elég.... könyörgöm én illetve mi akik gyereket nevelünk az országnak (ha nem megy mikor felnő) szerintem többet is megérdemelhetnénk. Míg sok politikus aludni jár be a parlamentbe milliókért. Ilyet hogy ilyenért nekem álltok. Nem tartjátok ezek szerint magatokat semmire?????
2013. máj. 13. 16:32
10/17 A kérdező kommentje:
(ha nem megy EL mikor felnő)
2013. máj. 13. 16:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!