Hogyan oldottátok meg a nagyobbik gyerrekel, amikor szűlni mentetek?
Cszászármetszésem lesz a második szülésem is, és előreláthatóan 1 hetet leszek kórházban. A lányom majdnem 5 éves és nagyon anyás. Úgy tervezzük, hogy ne legyen lepasszolva, nem fog a nagyszülőknél aludni meg ilyenek, hanem a kis szokásos élete legyen meg, nappal ovi, este otthol apával. Mindenképpen azt szeretnénk ha otthol lenne majd, amikor mi is hazamegyünk.
Nálatok hogy mentek ezek a dolgok? Hogyan fogadta ilyesmi korú gyermek az ilyen nagy változást?
Hát nálunk sajnos nem sült el túl jól :(
Három éves volt akkor a lányom és nagyon anyás. Azt a szülésig elértük, hogy rajtam kívül anyuval is elaludt. De pont akkor anyósom elkezdett hepciáskodni, hogy a gyereknek ilyenkor az apja mellett a helye és majd ő ott lesz és segít neki, mert az apja nem szokta altatni, mivel külföldön dolgozik.
Hát sajnos nem jött össze neki, a lányom szegény még este 10-kor is üvöltött, anyósom tehetetlen volt, a lányom nem is engedte magához egyáltalán, végülis nagy nehezen apával elaludt. A többi napokon nem volt már gond, mert elengedték éjszakára anyuhoz, ők meg nappal vigyáztak rá.
Ennyit a kedves anyósról :(
Tegyetek próbát vele, hogy elalszik-e apával úgy, hogy te egyáltalán nem vagy a közelében, vagy a szobában. Esetelg egy éjszaka szüleidnél alszol próbaképpen, vagy ő.
De 5 évesen szerintem akár őt is megkérdezheted, hogy mit szeretni inkább.
Az én lányom kicsit nagyobb volt, de ez már egy 5 évesnél is menni fog szerintem:)
Mi előre megbeszéltünk vele mindent. Hogy kicsit kevesebb idő jut majd rá, de ugyanúgy szeretjük, és együtt várjuk az öccsét. Nagyon bevált. Amikor eljött az idő, nagyon fegyelmezetten és boldogan fogadta a dolgot. Ő is mindig bejött az apjával a kórházba délután, délelőtt suliban volt. Nem passzoltuk le, minden szokásos módon ment, ahogy előtte. Együtt vittük haza a kistesót 4-en, és természetesen ő is megfoghatta, foglalkozhatott vele. Otthon a baba alvásidejében igyekeztem csak a lányommal lenni, sokat beszélgettünk. Csináltunk programot csak ketten, addig apa, vagy a nagyszülők voltak a picivel (1-2 óra). Azóta a kicsi már elmúlt 1 éves, nagyon szeretik egymást, semmi féltékenység!:)
Köszönöm szépen!
Akkor maradunk az eredeti felállásnál, kisasszony marad otthol apával. Én is abban bizok, hogy ő már okos nagykislány és megérti a dolgokat. Persze izgulunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!