Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy oldottátok meg egy 3és...

Hogy oldottátok meg egy 3és fél évessel meg egy újszülöttel?

Figyelt kérdés
vasárnap hazahoztam a kicsit a korházböl hétfőn kezdtük az ovit a naggyal.kikészült az oviban pedig volt bölcsis ebéd után hazahoztam.most nem vittem azota azt gondolom sok a változás neki egyszerre.viszont egész nap nyaggat hogy menjünk játszótérre vagy bárhová unatkozik itthon.sétálni már vittük a babát pedig csak egy hetes múlt de nem merem még máshová.a nagy meg azt hiszi a kicsi miatt nem mehet sehova.a baba előtt állandóan mászkáltunk.segítségem nincs csak hétvégén van apuka.
2012. szept. 7. 14:45
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Mi volt olyan komoly gond az oviban? Én elvinném továbbra is. Az, hogy az elején nem tetszik neki, természetes folyamat, ha kiveszed, többet ártasz :S
2012. szept. 7. 14:52
 2/4 anonim ***** válasza:

Igazad van, sok a változás. Szerintem komoly megrázkódtatás volt neki, hogy most került oviba.

Pont, hogy amíg újdonság neki a baba, otthon kellett volna tartanod, magatok mellett.

Így egy extra féltékenység alakulhatott ki benne.

Nekem 2 éves volt a nagy, nem járt bölcsibe, egyfolytában mellettünk volt pár hétig, de rengeteget "segített" a kicsinek :-)

De akármi baja volt, vele foglalkoztam előbb, ha sírt a baba, együtt pelenkáztuk; így egy percig sem érezte mellőzve magát. Segítségem az első héten volt, aztán alig, baromi nehéz volt, de megérte.

2012. szept. 7. 14:54
 3/4 A kérdező kommentje:
Azóta nem is vittem oviba egy fél napot volt ott akkor.hallani se akar az oviról tiltakozik ellene itthon viszont unatkozik nem akarja megérteni hogy a kicsivel nem lehet menni.én nem akarom az ovit erőltetni nehogy azt higgye a kicsi miatt kell mennie. nem tudom hogy oldjam meg.kivigyem a kicsit is a játszóra?csak pár hetet gondoltam adok neki hogy megszokja a kicsit utána megpróbáljuk újra az ovit.
2012. szept. 7. 15:19
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Én tapasztalatból írom, hogy pár hét alatt nem fogja megszokni az új helyzetet a kicsivel. Nálnuk 4-, de inkább 5 hónap kellett, mire érezhetően beleszokott az új helyzetbe, és erről más amyukákkal is beszélgettem, náluk is ennyi idő telt el hozzávetőlegesen. Tehát ha egy-két hetet tervezed otthon tartani, akkor az még mindig "új helyzetnek" minősül a nagyobb szempontjából.

Nagyon nehéz otthon kettővel, én több mint 8 hónapig csináltam, ugyanakkor mindkét helyzetnek megvan az előny, hátránya is.

Ha otthon tartod a nagyot, neked lesz nehéz, a nagy is unatkozni fog sokszor, ugyanakkor megszokja az új helyzetet, nem érzi magát mellőzve, nem hozza haza az oviból a rengeteg betegséget, és nem fertőzi meeg vele a kicsit.

Ha oviba adod, akkor neked könnyeb lesz, de a nagy megsínyli biztosan azt, hogy nem lehet otthon veletek stb...

2012. szept. 7. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!