Hogy oldottátok meg egy 3és fél évessel meg egy újszülöttel?
Igazad van, sok a változás. Szerintem komoly megrázkódtatás volt neki, hogy most került oviba.
Pont, hogy amíg újdonság neki a baba, otthon kellett volna tartanod, magatok mellett.
Így egy extra féltékenység alakulhatott ki benne.
Nekem 2 éves volt a nagy, nem járt bölcsibe, egyfolytában mellettünk volt pár hétig, de rengeteget "segített" a kicsinek :-)
De akármi baja volt, vele foglalkoztam előbb, ha sírt a baba, együtt pelenkáztuk; így egy percig sem érezte mellőzve magát. Segítségem az első héten volt, aztán alig, baromi nehéz volt, de megérte.
Én tapasztalatból írom, hogy pár hét alatt nem fogja megszokni az új helyzetet a kicsivel. Nálnuk 4-, de inkább 5 hónap kellett, mire érezhetően beleszokott az új helyzetbe, és erről más amyukákkal is beszélgettem, náluk is ennyi idő telt el hozzávetőlegesen. Tehát ha egy-két hetet tervezed otthon tartani, akkor az még mindig "új helyzetnek" minősül a nagyobb szempontjából.
Nagyon nehéz otthon kettővel, én több mint 8 hónapig csináltam, ugyanakkor mindkét helyzetnek megvan az előny, hátránya is.
Ha otthon tartod a nagyot, neked lesz nehéz, a nagy is unatkozni fog sokszor, ugyanakkor megszokja az új helyzetet, nem érzi magát mellőzve, nem hozza haza az oviból a rengeteg betegséget, és nem fertőzi meeg vele a kicsit.
Ha oviba adod, akkor neked könnyeb lesz, de a nagy megsínyli biztosan azt, hogy nem lehet otthon veletek stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!