Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak az én szüleim tesznek...

Csak az én szüleim tesznek különbséget az unokáik között?

Figyelt kérdés
van egy kislányom és a testvéremnek egy 5 hónappal idősebb kisfia.az anyukám és az apukám csak a testvérem kisfiára koncentrál...a kislányom leszokott a pelusrol és hívtam a mamiékat nagy örömmel,hogy az egyetlen lány unokájuk milyen ügyes,erre annyit mondtak ügye,majd izgatottan rákezdtek,hogy az xy unokájukat is megkell próbálni leszoktatni.vettem a kislányomnak egy motort aznap elrohantak a fiunak is venni,mult héten vettem egy kis biciklit a lányom születésnapjára,nagy örömmel mutatom nekik,mire az volt a válasz fel kell hívni a testvérem vegyen ma egyet a xy unokának...a kisfiut rendszeresen viszik sétálni,játszótérre,míg a kislányom 2 év alatt 1szer.a lányom imádja őket,de valahogy ők csak a kisfiura koncentrálnak.nagyon fáj ez nekem,főleg ,hogy látom a kicsim percekig ott áll és nézi ahogy dédelgetik a kisfiu unokát....nem tudom,hogyan kellene elmondanom,mert biztos letagadják,de már nem bírom...
2013. máj. 10. 12:36
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
barátnőméknél ugyanez a helyzet, csak ott a kislányt tüntetik ki a figyelmükkel a nagyszülők, az ő kisfiát nem. Ők egyszerűen nem vitték át hozzájuk, nem mentek, telefonon beszéltek pár szót, várták mit lépnek. Megjegyzem, a nagyszülők még nincsenek 50 évesek, otthon dolgoznak, családi vállalkozásban, a lányuk háza előtt mennek el nap mint nap. 2 hónapig bírták ezt a nagyszülők, majd szóvá tették, hogy nem mennek, persze a segítség hiánya volt a fő ok. Ekkor elmesélték nekik, hogy mennyire rosszul esik nekik, hogy az ő fiukkal nem játszanak, őt nem dicsérik, nem figyelnek rá, amit mondani szeretne, csak a másik kislány unoka a fontos. A nagymama sírt, hogy erre ő nem is gondolt, csak a kislány ugye kislány, jobban kell szeretgetni. Akkor vette csak észre, hogy a kisfiú, a saját unokája sír és kapaszkodik az anyukája nyakába, hogy igenis neki is szüksége lenne a nagyi puszijaira. Ő ekkor 4 éves volt, a kislány unoka meg 3.
2013. máj. 10. 12:53
 2/6 anonim ***** válasza:

Sok ilyen családot ismerek sajnos...

Általában a nagyszülők a lányuk gyerekeit szeretik jobban. Te a kislány anyukája vagy? Tesód fiú/ lány?

Nálunk két lánya volt a nagyszülőknek és utána született két lány unokájuk..... gondolom ezért lett a kedvenc a legkisebb, aki fiú...

2013. máj. 10. 15:34
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én épp egy ilyen unoka vagyok. A mamámnak mindig az unokatesóm volt a kedvesebb, de nem értem, miért. Én befejeztem az egyetemet, családot alapítottam, sínen van az életem. Az unokanővérem 3 évvel idősebb, még nem volt egy komoly kapcsolata sem, a suliját félbehagyta, és most nekem köszönheti, hogy nagyon jó munkahelye van... Valahol rossz, hogy semmire nem értékelik azt a sok erőfeszítést, amit tettem, hogy az életem így alakuljon, másnak meg a feneke alá tolok egy-két dolgot, és úgy veszik, hogy az kötelező.
2013. máj. 10. 21:28
 4/6 anonim ***** válasza:

2. vagyok

Utolsó! Nálunk is ez a helyzet... mintha én írtam volna :)

2013. máj. 10. 21:30
 5/6 A kérdező kommentje:
Kislány anyukája vagyok és a nővéremé a kisfiú,az,hogy ezzel engem megbántanak nem érdekel,de azt látni,hogy a kislányom 2 éves és annyir akarja hogy vele is játszanak,mondókázzanak,bújocskázzanak de ők csak a fiuval teszik,szinte átnéznek a pici lányomon...majd megszakad a szívem.és a kislányom töretlenűl,minden alkalommal gyan akkora vággyal indul a mamiékhoz,hogy talán ma majd játszanak vele...nincsenek rá szavak..
2013. máj. 10. 21:41
 6/6 anonim ***** válasza:

Szegény pici- én is olyan igazságtalannak tartom ezt.

Nálunk nincs ilyen szerencsére, mindkét nagymama nagyon szereti minden unokáját, nekünk 3gyermekünk van, tesómnak 1, és a férjem tesójának is 1, de mindkét oldalról nagyon nagyon szuper nagyszülőkkel vagyunk megáldva.

Viszont féjem úgy nőtt fel, ahogy a 3. válaszoló írta, ő volt a nemseretett fiu, és az öccse a minden a nagyszüleinek. És persze a férjem nagyon sokra vitte, az öccse meg... hagyjuk. A végefele, mikor a nagyszülők már segítségre szorultak volna, akkor persze mindig az én férjemet hívták, akit pénzzel meg mindennel tömtek, azt nem. De egyébként ettől függetlenül töknormális ember a férjem, ő pl. sosem panaszkodott erről, csak az anyukája szokta emlegetni, de én nem is ismertem nagyszülőket. Ugyhogy nem akarok véleményt mondani róluk, de nagyon nem szimpi ez a viselkedés.

Lehet neked is azt kéne csináldod, ahogy az első válaszoló leírta!!

2013. máj. 10. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!