Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvodai beszoktatás alatt az...

Óvodai beszoktatás alatt az édesanyának mi a feladata?

Figyelt kérdés

Arra az időszakra gondolok mikor még az anyuka ott marad a gyerekkel.

Kapcsolódjon be a többi gyerekkel a játékba, ismerkedjen velük, így segítve ebben gyermekét, vagy mi a legjobb viselkedés? Maradjon háttérben, hogy a gyermek önmaga fedezhesse fel magának az óvoda körülményeit? Vagy az óvónő feladata segíteni a beilleszkedést?

Tudom, gyermekfüggő is, de van valami "elvárás" az anyától? Lányom inkább a nehezen barátkozós típus, legalábbis ami a saját korosztályát illeti. Felnőttekkel jól megvan.

2013. máj. 9. 14:09
 1/5 anonim ***** válasza:

A lányomnál és a fiamnál is bölcsiben volt ilyen anyuka-beülős-szoktatás, oviban már nem. ott először az öltözőben ültem egy órát, másnap-harmadnap az ovi előterében várakoztam kb másfél órát, következő héten egész délelőtt bent voltak én meg otthon. A lányom azon a héten pénteken már ott akart aludni, a fiam 3 hétig nem aludt bent csak utána.

szerintem arra érdemes figyelni ha te is bent vagy, hogy csak jelen legyél, de a lehető legészrevétlenebbül. ha odamegy nyilván le kell reagálni, de alapvetően az lenne a jó, ha kibontakozhatna minél önállóbban és megtapasztalhatná a te részedről is, hogy itt az óvónő fennhatósága alatt vannak a gyedrkőcök alapvetően. legalábbis azt hiszem ez fontos lenne.

2013. máj. 9. 14:13
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi. Lányom amúgy nem volt bölcsis.
2013. máj. 9. 14:17
 3/5 anonim ***** válasza:
ott ülsz, mintha ott sem lennél.
2013. máj. 9. 14:27
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem szerencsém volt, mert azonnal faképnél hagyott a lányom, és tíz perc múlva el is köszönhettem, de egyébként nálunk az a szokás, hogy az anyuka a sarokban ül, nem zavar semmi vizet. :)
2013. máj. 9. 14:56
 5/5 anonim ***** válasza:

Nálunk nem is lehetett ott maradni. Első két nap még mentem érte ebéd után, harmadik napon ott is aludt. Félénk kislányom van, de sosem sírt ennek ellenére (velem ellentétben).

Barátnőm heteken át hazavitte a kislányát ebéd után, a kislány még hónapok múlva is sírt minden óvodai lefekvés előtt, szóval személy szerint náluk nem jött be az elhúzott beszoktatás.

2013. máj. 12. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!