Te gyermeked is a megszokások rabja?
Figyelt kérdés
2013. máj. 9. 09:55
1/12 anonim válasza:
Igen, nagyon is. :) 2.5 éves kisfiú és nagyon ragaszkodik a tárgyakhoz, megszokott napirendekhez. Nagyon érdekes, mindig szól, ha valamit nem úgy csinálunk, ahogy megszokta. De még olyanért is, hogy ha pl. a nokedlit nem abba a tálba szedem ki a vízből, amibe máskor szoktuk (mert az a tál mondjuk épp a mosogatóban van).
2/12 anonim válasza:
Szintén 2,5 éves fiú és iszonyúan. Pl a csizmáját még 20 fokban is hordta, 1 hét kellett, hogy cipőre váltsunk és sorolhatnám, héha teljesen kiakaszt vele :D de azért imádom...
3/12 A kérdező kommentje:
Kezdek megnyugodni :) Köszönöm. Fiam 2 éves múlt márciusban, és ő is kiborul. ...bár Ő az új "szerkókért" odavan :)
Ezt tőlünk láthatják/tanulhatják? Ti is ilyenek vagytok (pl. rendmánia)?
2013. máj. 9. 12:32
4/12 anonim válasza:
Szia. Én pl sose voltam rendmániás, na jó, heti egyszer rendet rakok mindenhol, de szerintem ez átlag szint, pl sose zavart, ha valami nem a helyén van vagy nincs összehajtva. Kisfiam ezzel szemben másfél évesen mindent mániákusan becsuk, vajat is csak úgy kenhetek a kenyérre, hogy kinyitom, teszek a késre és becsukom amíg rákenem a kenyérre, aztán újra kinyitom... A dolgok is csak a helyén lehetnek, pl ha szedem össze a száraz ruhákat, a zoknikat és bugyikat külön kell szedni és a saját fiókjukba tenni azonnal, nem lehet ott a vasalnivalók közt. De rengeteg ilyen van még. Én is mindig azt hittem, hogy a rendmániásokba belenevelik, de a fiam világított rá számomra, hogy ezt tévesen gondoltam :9 amúgy imádom, de néha az agyamra megy, mondjuk mikor kiöntöm az üvegből a pohárba az innivalót, nem nyújthatom neki rögtön a poharat, előbb vissza kell zárni az üveget, csak utána lehet inni. Ha véletlenül úgy marad, már kiabál, hogy teteje! (ez volt a harmadik szava a mama és a tata után...)
5/12 anonim válasza:
A teteje szó nálunk is az elsők között volt és a lányomat is nagyon zavarja, ha nem kerül vissza valamire a teteje :-) Új ruhákat napokig nézegetjük és öltöztetjük bele a macit, mire ő is felpróbálja. Különböző vánkusaink vannak a párommal és mindig reklamál, ha az apjáét használom. Jön haza a párom, piczur szalad elé, megáll előtte és mutatja hova tegye a cipőjét, kabátját, sapkáját... Már két hete nem volt rajta kabát és még mindig mutatta :-) Minden játéknak pontos helye van. Kicsi Monk.
6/12 A kérdező kommentje:
Fiamnak is az 1. szavai között volt a "teteje" :) Ő is leszedi az apjáról az én paplanomat, mert "az anyáé!" ...és a kupakokkal is problémái vannak...stb.
...mint a rigolyás vénemberek. Örülök, hogy nem egyedi az esetünk.
2013. máj. 10. 07:48
7/12 anonim válasza:
Második vagyok :) igen a "teteje" és a "másikat" az első szavak közt vannak nálunk is :), illetve ha ajtót talál nyitva azt becsukja, mindegy, hogy a boltban vagyunk, hivatalban, vagy valaki csak szellőztet, ő becsukja :)
8/12 anonim válasza:
A fiam másfél éves. Ha nem én veszem ki az ágyból, nagyon mérges. Ha elfelejtjük kikapcsolni a légzésfigyelőt és a bébiőrzőt, azonnal szól. A redőnyöket is fel kell húzni. Az üveget a polcra. Minden könyvet a helyére. Fiók betol, ajtó becsuk. Ha zokni, akkor piros, ha póló, akkor meg pláne. A lányom nem volt ilyen háklis, de ő is egymás mellé rakta cipőit, a játékait szépen elrendezte, és ha én felborítottam a sorrendet, akkor mérgelődött. Én szeretem a rendet, de képtelen vagyok folyamatosan rendet tartani, inkább a tisztaságra szavazok. Szóval nem tőlünk tanulták nálunk sem :)
9/12 anonim válasza:
13 hónapos és már problémázik. Ajtókat becsukja, ha felrakom a kartondobozra (van neki egy ikeás kartondoboza a játékainak) a tetőt leveszi stb.
10/12 anonim válasza:
Én leginkább azt veszem észre a 2 és fél éves fiamon, hogy az új ruhát (vagy amit pl nem hord túl gyakran) nem akarja felvenni, visít,h neki az nem kell.Egy élmény volt eltenni a téli cuccokat és elővenni a tavaszit :D Bölcsiben mindig mindent a helyére rak, itthon nem akarja:) Így átgondolva másban nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!