Bölcsibe járó gyermeked hogy lett szobatiszta?
Ha nem járna bölcsibe, simán leszedném róla itthon a pelust, de erre nem elég 1 hétvége (gondolom).
...vagy várjak a nyári bölcsi leállásig (1 hónap)?
Patt helyzetnek érzem :(
25 hónapos
Szerintem várj az egy hónapos szünetig. Ha akkor jól alakulnak a dolgok, majd szólsz, hogy a bölcsiben sem kell már a pelenka.
Nem vagytok elkésve:)
Nálunk is így volt, fiam pont 2,5 éves volt a leálláskor (3 hét), és ezidő alatt gyönyörűen leszokott róla nappalra. Amikor visszamentünk aug. végén, a délutáni alváshoz sem adtak rá pelust, és egyszer sem volt baleset.
TÜrelem!
Nálunk a bölcsiben nagyon támogatják a szobatisztaság kérdést! Nálunk pont most volt aktuális. Én úgy csináltam, hogy pár napig, amikor mentem a Lányomért a bölcsibe, akkor levettem róla a pelenkát és úgy mentünk a játszóra. Vittem magammal váltóruhát és kb. 5 percenként szóltam neki, hogy nincs rajta pelenka, szóljon, ha pisi van. Első nap volt egy baleset, de aztán mindig szépen szólt. Volt, hogy feleslegesen, de mindig kimentünk a játszóról és megpróbáltunk fát locsolni (ez nagyon tetszett neki). Volt, hogy csak az 5.re sikerült, de semmi baj. Mikor már 1 hete ügyes volt, szóltam a bölcsiben, hogy így haladunk és mondta a Gondozónő, hogy akkor ők sem fognak rá pelenkát adni. Vittem egy csomó váltóruhát, ha baleset lenne, át tudják öltöztetni. De csodák csodájára nem volt baleset. Ez még nagyon friss, múlt heti történés, de elmondhatom, hogy hétvégén is végig csak bugyiztunk, úgy ment mindenhová (vásárolni, biciklizni, játszózni...) a Kisasszony és nem volt egy baleset sem. Sőt, a délutáni és az éjszakai alvásnál még pelenkát adtunk rá, de mindig üresen vettük le róla alvás után!
Szóval először csak kis lépésekben haladjatok, mikor elhozod a bölcsiből vedd le a pelenkát és tudatosítsd is benne, hogy csak bugyiban van! Ha már ügyesen megy, szólj a Gondozóknak és biztos vagyok benne, hogy partnerek lesznek! Csak ügyesen és türelem!
Szia nállunk igy volt..
Tavaj kislányom áprilistól bölcsis volt.
Nyárra terveztem a leszoktatást igy is lett..
Julius augusztusban volt szünet a bölcsiben.
De előtte már juniustol nem adtam rá itthonra pelust kisebb nagyobb sikerrel de már nem kérte a bölcsiben ráadtam mert azt mondták csak akkor veszik le rola ha biztonságosan szobatiszta..eljött a nap mikor bezárt a bölcsi.Reggel le a pelus és nem is adtam rá csak alváshoz du illetve éjjszakára...a játszotérre meg mindenhova igy mentünk.
Kb 1 hét és megbzhatóan szoba tiszta lett...rá 1 htre ágytiszta is ugyhogy nagyon gyorsan ment nem számitottam rá...de nem kérte a pelust éjjszakára sem.
Azota sincs baleset már 3 éves.Februári ugyhogy nem sok az időkülönbség...)
Várd meg a bölcsi végét de előtte már vedd le rola du mikor hazahozod a pelust...sok sikert!A szünet alatt hidd el nagyon gyorsan szoba ill ágytiszta lesz!:-)
5-nek!
hány hónapos a lányod?Beszél már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!