Mennyi idősen lett szobatiszta a gyermeked? Módszered?
1.5 évesen már bilizett!
Zenélős bilit vettünk!Ennyi volt a titka!:)
Ket es fel evesen es az volt a modszer, hogy nincs modszer. Volt bili, latta, beszeltunk neha rola, de ugy konkretan soha nem akart raulni, max jatszott vele. Ket eves kora korul nalunk volt harom napig az egyik nagyi, harom napig folyamatosan a bilivel kergette a gyereket, raultette, lemaszott a gyerek, megint raultette, ott akarta jatszatni, stb, vitte utana fel orankent a hazban korbe-korbe, hogy ra kell ulni. Ennek koszonhetoen utana a fiam mar nem is akart jatszani a bilivel, el akarta dugni a furdoszobaban a szekrenybe, hogy ne is lassa, mert elment tole a kedve.
Igy en ezt a modszert inkabb nem probaltam.
26 honapos volt, jott a nyar, egesz nap a kertben voltunk, medencezett, nem volt rajta pelenka, kiraktam a kertbe a bilit a fa ala es egyszer neman, szotlanul odament es belepisilt. Kb egy het alatt lett rendesen, balesetmentesen szobatiszta, elso 2-3 napban csak a kertben volt az, nagyon szorakoztatonak talalta a viragok, kovek celzott lepisileset, hasznalta a bilit, a hazban is bilizett, de voltak balesetek par napig, nem ert oda idoben neha.
De ez is elmult.
a fiam egy hete lett szobatiszta 2 év négy hónaposan.egy hét alatt sikerült,most érett meg rá.korábban is volt rá próbálkozás,pisilt és kakált is bilibe és wc-be is,de nem magától szólt,én vittem el.de akkor még nem volt rá érett.
most itthon volt egy hetet mert beteg volt,nem vittem bölcsibe.első naptól nem adtam rá pelenkát csak alváshoz.első két nap volt baleset,kérdezgettem is,hogy kell -e neki,ha sokáig nem pisilt,ráültettem.aztán a harmadik naptól szépen szólt,még séta közben is pedig bugyipelenka volt rajta.egyetlen egy kaka baleset volt,vendégségben voltunk,nem szólt,elbújt.ez öt napja volt,azóta egy baleset sem volt,bölcsiben is volt már két napot ,ott is pelenka nélkül,baleset nélkül.déli alváskor már nem pisil be,este még igen,de már nincs tele a pelenka,1-2 pisi van benne,úgyhogy gondolom lassan ez is alakulni fog
2 év 2 hónaposan nappalra és éjjelre egyaránt, balesetünk sem volt éjjel sem. Nincs módszer, csak látta, hogy mi wc-re járunk, velem bejött mikor pisiltem. Aztán kijelentette, hogy nem baba nem kér pelust.
Se zenélő bili, se hipi szupi titkos technika :)Egyszerűen rá bíztam mikor érik meg rá értelmileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!