Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Túlreagáltam, vagy igazam van?

Túlreagáltam, vagy igazam van?

Figyelt kérdés
Kisfiam 3 és fél éves,bölcsibe jár.Eddig azt hittem,jó helyre jár,de ma nagyon kiakadtam.Itthon délutáni alvásnál sosem pisil be,ott az egyik gondozónőnél mindig bepisil.MA is.Mondta a gondozónő,hogy ad rá pelenkát,mert "az ágyneműt mindig cserélni kell és az ágynak sem tesz jót,ha elázik állandóan.Amúgy jó volt".Aztán jött a következő:július 1től lesz szünet,3 hét.És közölte,hogy azoknak a szülőknek meg fogják mondani,hogy ne vigyék a gyereket aug második-harmadik hetéig,akinek nincs munkája.Mert kevesen lesznek,meg beszokósak is lesznek.Oké,nincs munkahelyem,de van egyéb dolgom,amit nem lehet a fiam mellett megcsinálni.Miért kényszerítenek arra,hogy 6-7 hétig itthon legyen a gyerek?Nem az a dolguk,hogy vigyázzanak rá?Meg 1 hétre dugjam vissza bölcsibe,hogy 1 hét múlva meg kezdje az ovit?Azt is mondta a fiam,hogy kiabált vele a gondozó,de nem mondta el,mit mondott neki.
2013. máj. 8. 19:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
47%
A szünettel kapcsolatosan egyszerű: kérni fogják ugyebár a szülőket, ez viszont nem lehet utasítás. Közlöd, hogy sajnos nem megy, mert napközben nem tudod megoldani a gyermek felügyeletét egyéb elfoglaltságaid miatt.
2013. máj. 8. 19:43
 2/13 anonim ***** válasza:
69%

Teljesen jogos hogy legyen otthon a gyerek, ha te már otthon vagy.

Ott a nyár, otthon vagy inkább vidd ide-oda és adj neki élményeket

Bár gondolom sok nőnek egyszerűbb bölcsibe dugni

2013. máj. 8. 20:03
 3/13 anonim ***** válasza:
95%
Elvileg nem is járhatna bölcsődébe, ha nem dolgozol.
2013. máj. 8. 20:37
 4/13 anonim ***** válasza:
96%

Igen, nem is értem, a gyermekek 10 %-ának jut férőhely, nálunk fel sem veszik, ha nem dolgozik mind a két szülő.

Én ezen nem akadnék ki, ingyen és bérmentve vigyáznak a gyerekedre, ha nincs elég gondozónő nyáron, akkor ezt el kell fogadni.

2013. máj. 8. 20:44
 5/13 anonim ***** válasza:
90%

Azt nem hiszem, hogy a gondozó kiabált vele, illetve ha rá is szólt hangosabban, biztos okkal.

Nem azt mondom, hogy direkt hazudik a fiad, ez életkori sajátosság, ilyenkor gyakran mesélnek máshogy dolgokat, vagy hozzátesznek olyat ami meg se történt, de ők hozzáképzelik és valóságosnak hiszik.

Hogy ne vidd bölcsibe csak kérhetik, de nem kötelezhetnek rá.

2013. máj. 8. 20:46
 6/13 anonim ***** válasza:
96%

Mi az a dolog, amit nem tudsz nyáron a gyerek mellett megcsinálni? Mert olyankor még suli sincs.

Ne haragudjatok, de az ilyen kérdéseken mindig kiakadok, nálunk gyakran még az oviba sem veszik fel a dolgozó szülők gyerekeit sem...

2013. máj. 8. 21:11
 7/13 anonim ***** válasza:
96%

Ha otthon vagy, miért ne férne el veled a gyerek? Nehogymár akadályozzon a házimunkában? Ha pedig dolgozol csak feketén, akkor beszéld meg az óvónővel, hogy kell a pénz és gyerek mellett nem megy. Ha nem pénzt keresel vagy nem mamádat gondozod, akkor meg szégyelheted is magad, hogy a házimunkát nem tudod elvégezni a nyáron a kisfiad mellett. Máshol több gyerek van otthon, sok munka mellett is. Itt a rengeteg dolgozó szülő, aki épp az ilyen "van egyéb dolgom" szülők miatt nem tudnak maradni bölcsiben nyáron. Vagy csak nehézségek árán. Bölcsiről meg ne is beszéljünk.

Bár, ez, hogy téged "kényszerítenek" arra hogy otthonmaradjon a gyerek, nem is tudok erre mit mondani. Szegény gyerek.

2013. máj. 8. 21:15
 8/13 anonim ***** válasza:
86%
Atya ég! Megáll az eszem! Teljesen igaza volt a gondozónőnek a szünettel kapcsolatban. Ha nem dolgozól, miért jár bölcsibe a gyereked! De az meg végkép nagyon durva, hogy nyáron sem tudod elviselni a saját gyerekedet, inkább bedugod a bölcsibe, pedig te is otthon vagy, nem dolgozol! Nem gondolod, hogy a gyereknek is jár a szünet, ill. igényelné a családi környezetet, hogy ne a bölcsőde nevelje! Minek vállaltál egyáltalán gyereket!
2013. máj. 8. 21:26
 9/13 anonim ***** válasza:
72%
Nem értem mi az összefüggés a bepisiles es a szünet között. Azt meg pláne nem, hogy minek szül valaki gyereket, ha nem akar vele lenni.
2013. máj. 8. 21:40
 10/13 anonim ***** válasza:
76%

akkor te miért vállaltál gyereket ha semmire nem vagy képes mellette megcsinálni?

azért 1 gyerek mellett vígan ellehet lenni,ha már 3 gyereked lenne megérteném a körülményeket de így nem.

nekem is 3 éves a kislányom és örülök hogy velem tölti a nyarat az 5 hónapos kisfiam mellett,ez az ő utolsó igazi nyara mert szeptembertől ovis lesz ő is,megváltozik az életünk :)

egyszóval a gondozónős témát megértem

de a többiben nincs igazad.

2013. máj. 8. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!