Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A császárral született gyereke...

A császárral született gyerekek tényleg kevésbé ragaszkodnak az anyukájukhoz? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés
Tegnap láttam egy műsort az m1-en, a születés hete kapcsán. Egy amerikai dokumentumfilm volt, igaz nem néztem végig. Állítólag a szüléskor felszabaduló oxitocin, boldogság és egyéb más hormonokat állít elő, ami elősegíti az anya és gyermek egymáshoz való szoros kapcsolatát. Ezáltal egy életre szóló ragaszkodást és szeretetet biztosít a gyermek és a szülő között. Mivel ez a hormon a mesterséges közbeavatkozásnál nem állítódik elő (császár, illetve megindított mesterséges oxitocin)így a szülő gyermek kapcsolat kevésbé szoros. Ezt különböző állat kísérletetekkel is bizonyították. Én is császárral szültem, igaz összehasonlítási alapom nincs, de teljesen kiakadtam ezen. Nem érzem magam kevésbé szerető szülőnek mint mások és a kisfiam is egy ragaszkodó gyerek... Ti hogy látjátok ezt?
2013. máj. 8. 13:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Hülyeségnek tartom. Én kettőt szültem, mind a kettő más karakter, az egyik bújós, a másik nem. A környezetemben lévő gyerekeken sem látok összefüggést abban, hogy császárral vagy simán születtek.
2013. máj. 8. 13:35
 12/20 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom! Nyilván ez a film a természetes szülés mellett kampányol, mivel Amerikában bevett szokás, hogy az anyuka kérésére, különösebb indok mellett is császárt végeznek. De tényleg nagyon durva mondatok hangzottak el, plusz a különböző felmérések, hogy azok a gyerekek akik agresszívebbek, viselkedészavarosak, nagy százalékuk anno beavatkozással született. De én úgy gondolom ezek inkább már nevelési hibák...
2013. máj. 8. 13:35
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha ez igaz, akkor csak azokhoz kötődik az ember „rendesen”, akiket maga szült, akikkel füvet szívott (merthogy a marihuána is serkenti az oxitocintermelést), vagy akikkel szexelt (ráadásul jót, merthogy orgazmuskor is oxitocin termelődik)? :)

Nyilván az oxitocin segíti a kötődés kialakulását, de nem ettől függ a dolog nyilván.

Ha az anya-gyerek kapcsolat pusztán biológiai alapokon nyugodna, akkor nem lenne nő, aki eldobja magától a gyerekét.

2013. máj. 8. 13:36
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Baromságnak tartom. És akkor az anya méhében eltöltött 38 hétről nem beszéltek??? Mert az több, mint a szülés pár órája.

Oxitocin amúgy nemcsak a szüléskor termelődik, hanem már előtte is elkezd szép lassan, sőt.

Biztos, hogy a szülés egy csodálatos dolog, biztos, hogy valamilyen szinten ott is kialakul még pluszban egy kapocs anya és gyerek közt, de nem ez a döntő.

A szeretet független a vér szerinti köteléktől is, vagy van vagy nincs. Ismerek olyan anyát, aki megszülte természetes úton a kislányát, amíg csecsemő volt, addig szerette, ragaszkodott hozzá, aztán, mintha kicserélték volna, nem érdekelte. Ott is hagyta, más férfihez ment hozzá ls otthagyta a régi családot és a lányt is, nagyon nem érdekelte.

Jó dolog a természetes szülés, de nem ettől függ a szeretet mértéke.

2013. máj. 8. 13:36
 15/20 anonim ***** válasza:
:D :D :D Ezen biztosan nem múlik,vagy ha igen,szóljon már valaki a két anya-függő fiamnak is!Márpedig nekem még vajúdnom sem volt szabad és mindkettő programozott császárral született!Az tény,hogy élettanilag fontos a vajúdás folyamata,de az érzelmi beállítottsághoz semmi köze.
2013. máj. 8. 13:38
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

(13. vagyok megint)

Még valamit a „különfélre felmérésekről”: amikor terhes voltam, olvastam egy cikkat, miszerint brit tudósok kutatásai bebizonyították, hogy a terhes nők agya összezsugorodik.

Ez azóta is a kedvencem a kutatások közül. :)

Bár ismerek olyat, akire igaz, de azért jó példa arra, hogy mennyire kell komolyan venni a dolgokat.

2013. máj. 8. 13:40
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Tudom én csak egy példa vagyok de 1. fiam hüvelyi úton de rengeteg plusz oxival született. A legragaszkodóbb leganyásabb gyerekem.

2.baba simán minden beavatkozás nélkül 2 óra alatt született meg se oxi se semmi, mégis ő olyan kis sündisznó típus pedig lány, ne ölelgessem, ne puszilgassam más téren persze elfogadja a törődést meg néha ha más nem látja azért bújik de egyáltalán nem jellemző.

3. gyerek császáros lett lepényi tapadás miatt programozva tehát egy percet nem vajúdtam. Nagyon ragaszkodó hiper anyás , ő az egyetlen gyerekem aki egyértelműen sírt kicsinek meg mostanság is ha nem látott, ha eltűntem rosszul viselte a közösségbe való belépést is vagyis rosszabbul mint a 2 nagyobb úgyhogy nagyon szoros a kapcsolatunk.

Szerencsére nem állatok vagyunk és nem csak a biológiai folyamataink irányítanak bennünket.

2013. máj. 8. 13:44
 18/20 anonim ***** válasza:
Nekem ugyan természetes úton született a lányom, de én nem hiszem, hogy a császárral született babák kevésbé ragaszkodnának. 5 éves kislány anyukája.
2013. máj. 8. 14:18
 19/20 A kérdező kommentje:
Akkor ezt most együtt bebizonyítottuk, hogy kamu! :)Köszönöm a válaszaitokat, mindenkinek ment a zöld kezecske!
2013. máj. 8. 14:30
 20/20 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig a hsz-eket, lehet, hogy már előttem leírta valaki.

Én egy másik síkon közelíteném az elemzést, nem az itteni tapasztalaton :)

Leírtad, hogy állatkísérletekkel bizonyították. Áááááá :) Az állat ösztönlény - nyilván neki kell a hormon, hogy elfogadja a saját gyerekét, és az állatgyerek is lehet, hogy eleinte ilyen szagok alapján találja meg az állatanyát.

DE!!! Ne hasonlítsa már az amerikai tudóscsoport az állatot az emberhez! Az állatnak ösztönei vannak, az embernek meg érzelmei!! Csupán ennyi a különbség :)

Erre legjobb példa - ahogy valaki írta - az örökbefogadott (ember)gyermek.

2013. máj. 8. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!