Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A császárral született gyereke...

A császárral született gyerekek tényleg kevésbé ragaszkodnak az anyukájukhoz? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés
Tegnap láttam egy műsort az m1-en, a születés hete kapcsán. Egy amerikai dokumentumfilm volt, igaz nem néztem végig. Állítólag a szüléskor felszabaduló oxitocin, boldogság és egyéb más hormonokat állít elő, ami elősegíti az anya és gyermek egymáshoz való szoros kapcsolatát. Ezáltal egy életre szóló ragaszkodást és szeretetet biztosít a gyermek és a szülő között. Mivel ez a hormon a mesterséges közbeavatkozásnál nem állítódik elő (császár, illetve megindított mesterséges oxitocin)így a szülő gyermek kapcsolat kevésbé szoros. Ezt különböző állat kísérletetekkel is bizonyították. Én is császárral szültem, igaz összehasonlítási alapom nincs, de teljesen kiakadtam ezen. Nem érzem magam kevésbé szerető szülőnek mint mások és a kisfiam is egy ragaszkodó gyerek... Ti hogy látjátok ezt?
2013. máj. 8. 13:24
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
66%
Én nem igazán hiszek ebben. Az én gyerekem is császárral született. Ha nagy hirtelen összeszámolom, vagy 8 anyukát tudok a közvetlen környezetemben, akikről pontosan tudom, hogy jól működik a kapcsolatuk, pedig császárral szültek anno.
2013. máj. 8. 13:27
 2/20 anonim ***** válasza:
51%

Nálam megindult a szülés magától, de aztán kaptam oxitocint - ez akkor minek számít? :-)

Amúgy marhaság. Nem kell ilyennel foglalkozni.

2013. máj. 8. 13:29
 3/20 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem ez csak a születést követő pár órára/napra, vagy rövidebb időszakra vonatkozhat maximum.

Egy apuka vagy egy örökbefogadó szülő is tud maximálisan ragaszkodni a gyerekéhez, csak náluk nincs az a hormonlöket, ami hüvelyi szülésnél van.

Szerencsére az ember nem csak hormonok hatására érez/él, úgyhogy összességében ennek biztos hogy sokkal kisebb a szerepe.

A szoptatást segíti, ha minél hamarabb mellre kerül a baba és van bőrkontaktus, de ez sem jelenti azt, hogy a császárral szült nők ne tudnának szoptatni, illetve a hüvelyi úton szülő nők szoptatása is lehet sikertelen.

2013. máj. 8. 13:30
 4/20 anonim ***** válasza:
Nekem mondjuk nem túl anyás a kislányom, úgy értem ha jelen van még egy vagy több személy, inkább velük foglalkozik, hívja őket játszani.Nagyon barátkozós, fél perc alatt nyit új emberek felé. De ha beteg, csak engem akar, egész nap ölben, vagy feküdjek mellé. És azért sokszor ha nem is foglalkozik velem, hallom ,hogy kérdezi anya-anya, odajön, látja, hogy megvagyok és megy tovább. De nem egy bújós és nincs a fenekemben egész nap.Hogy ez a császár miatt van ,én nem tudom. Szerintem ilyen természetű.
2013. máj. 8. 13:30
 5/20 anonim ***** válasza:

Kedves 4!

Én hármat szültem (hüvelyi úton), és van közöttük bújós, meg nagyon nem bújós is (pedig mind lány), úgyhogy biztos semmi köze ennek a császárhoz.

2013. máj. 8. 13:32
 6/20 anonim ***** válasza:
A kisbabám császárral született. Most 9 hónapos, nagyon kötődik hozzám, a jövőt meg majd meglátjuk. Én mindenesetre nem félek, mert én is császárral születtem 33 éve és a mai napig nagyon jó a viszony az édesanyámmal.
2013. máj. 8. 13:32
 7/20 anonim ***** válasza:
51%

Ezen a hozzáálláson és is mindig kiakadok!Ez olyan, mint hogy nem vagy jó anya, mert nem szoptatsz. Az más kérdés, hogy hónapokig próbálkozol, mégse tudsz....

Nekem 3 császárom volt. Nem én választottam, nem szülhettem rendesen. Ennek ellenére nagyon jó a kapcsolatom a gyerekeimmel, ragaszkodnak hozzám, megbíznak bennem, szeretnek bújni, és ezt én is szeretem. A legkisebb olyan anyás, hogy az már "kóros"! :-)

Ez nem attól függ, hogyan születtek, hanem hogyan viszonyulsz hozzájuk, mennyit foglalkozol velük. Jaj és a legfontosabb: milyen a természetük, mennyire ragaszkodóak!!

2013. máj. 8. 13:33
 8/20 anonim ***** válasza:

Ez nem arról szól, hogy az az anya nem szereti a gyerekét aki császárral szült...

Ez a műsor arról szólt, hogy mennyivel könnyebben alakul ki szoros kapcsolat anya és baba között, ha minden természetesen zajlik...

És igen, én hiszek benne! Nem kell mindenkinek így látni de én teljes mértékben egyet értek vele!

Hiszek abban, hogy amit a természet kitalált az úgy van jól.. És amibe picit már belenyúlnak, az már nem természetes...

Persze nem kell magadra venni, hiszen gondolom nem azért szültél császárral, mint a műsorban ugye szó esett, hogy már csak azért mert félnek a szüléstől, inkább megműttetik magukat...

Inkább azoknak szól ez a műsor, akik "programozott azaz fizetett" császárral akarnak szülni... hogy értsék meg a lényeget..

2013. máj. 8. 13:33
 9/20 Kései Sirató ***** válasza:
Én 2-t szültem, az egyiket császárral, a másikat simán. Nincs különbség.
2013. máj. 8. 13:34
 10/20 anonim ***** válasza:

Olyan műsorokat kell bemutatni, amik megosszák, de minimum vitára gerjesztik az embereket, vagy annyira mélyen érintik, hogy kénytelen beszélni róla valakivel. Ez a másodlagos reklám.

Szex, erőszak, megdöbbentés, ezek nélkül nem lehet tömegeket a tv elé vinni. Ennyi történt.

A témáról meg annyit, hogy senki sem azt tekinti anyjának, aki szülte, hanem aki anyaként bánt vele. Magyarul értelmetlen a kérdés. Ez csak egy amcsi hiszti- és arcoskodás-generátor. :)

2013. máj. 8. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!