Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szoktassam 4 éves...

Hogyan szoktassam 4 éves kisfiam szobatisztaségra?

Figyelt kérdés
3 és fél éves koráig türelemmel vártunk, mivel sajnos sok változás volt életünkben, ezek nyilvánvalóan megviselték.1 éves korában elváltam apukájától, majd elfogadta új páromat és azóta van egy féltestvére-akikkel jó a viszony, emellett külföldre költöztünk. Néhány hónapja külföldön jár óvodába (sajnos túl későn kezdhette. ) Sokáig nehezen alkalmazkodott a sok változás miatt, de jó ideje biztonságban érzi magát, barátságos kisfiú. Ha viszont a Wc, bili kerül szóba, szabályosan visít, nem tárgyal. Ígértünk már mindent, mostanáig csak kedvesen, az utóbbi hetekben viszont próbálkoztam szigorúan ill. azzal is, hogy kicsúfolják a társai, oldjuk meg, mert ő már ügyes. Tudom, ezt nem ajánlják, de eddig semmi sem hozott eredményt. Amúgy okos kisfiú. Eddig elfogadták a külföldi óvodában, de a pelenka miatt félek, kiközösítik. Ott nem tudnak ezzel érdemben foglalkozni, mivel csak ő a kivétel (csoda, hogy felvették) Minden segítséget nagyon köszönünk!

2013. máj. 7. 10:56
 1/4 anonim ***** válasza:

A 4 éves fiamból kiindulva (bár ő nappalra szobatiszta). Mindent elutasít, ahol nyomást érez. Illetve nagyon nehezen zökkenthető ki a megszokott dolgokból. Pl. ha hazaérünk, menjen el kezet mosni. Sokáig így zajlott:belépünk az ajtón, leveszi a cipőjét és mint gombnyomás, anélkül, hogy bármit mondanék, elrohan és tiltakozik, hogy nem mos kezet. Aztán vhol vmi kattant és most gombnyomásra megy kezet mosni.

Bili/WC nálunk sem játszott. Helyette volt egy joghurtos vödör és abba pisilt. És az is segített, ha kérdeztük, hol a pisikiengedő gombja (jármű- és gépmániás)

2013. máj. 7. 11:14
 2/4 anonim ***** válasza:

szerintem egyetlen megoldás, hogy határozott és következetes vagy, leveszed a pelust és nem adod vissza.

sok baleset lesz, de ha nincs szervi baja akkor beletörődik a pelus levételébe és kimegy majd pisilni :)

2013. máj. 7. 11:23
 3/4 anonim ***** válasza:
Én is pelenka levétel mellett szavazok. Szerintem pikk-pakk szobatiszta lesz!
2013. máj. 7. 13:02
 4/4 anonim ***** válasza:

Azonnal le kell venni a pelenkát. Ha nincs szervi baja és egyéb sem (autizmus,stb.) akkor egyszerűen közlöd vele, hogy szóljon, ha kell, mert már nem kisbaba. Nagyfiúknak pedig gatyesz jár, nem pelenka. Ekkora fiúra már nem lehet pelust kapni a boltban, csak kisgatyát. Be fog pisilni, egy ideig. Ezt otthon tudod elkezdeni, ugy, hogy nincs oviban, ne ott pisiljen össze mindent.

Óránként, majd kétóránként bilire/wc-re kell ültetni. Nagyon megdicsérni siker esetén. Rengeteget beszélj erről, látja, te hogy pisilsz? Menjen veled mindig!

2013. máj. 7. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!