Hogyan szoktassam le 6 éves fiamat a nyilvános helyeken való hangos böfögésről?
Tudom, elsőre kicsit megmosolyogtató a kérdés, de én már a kétségbeesés szélén állok. Amúgy teljesen jól nevelt, udvarias, értelmes gyerek, de ezzel a böfögéssel kikészít. Most nagycsoportos, és idén valamiért viccesnek találják, hogy hangosan böfögnek, sokszor bele egymás arcába. Az elején még nem is vettük ilyen vészesen komolyan a dolgot, csak szóltunk, hogy ezt nem illik, nem szép dolog csinálni.
De mostanában már ott tartunk, hogy szándékosan éget le minket ezzel nyilvános helyen, lehetőleg minél nagyobb embertömeg kellős közepén. Már volt érte büntiszéken, hetek óta nem nézhet mesét, már a játékait is elvettük tőle (minden nyilvános böfögés után egyet-egyet, hátha felfogja, de nem), próbáltuk azt is, hogy tudomást sem veszünk róla (mármint a böfögésről), de semmi nem használ. Ugyanúgy csinálja, aztán elégedetten mosolyog. Énnekem meg a képemről lesül a bőr, mert mindenki minket néz. Tanácstalan vagyok, fogalmam sincs mit tehetnék még. Minden másban teljesen szófogadó, a büntiszéknél tovább még soha sem kellett mennünk, ezért sem értem, hogy most miért nem tudunk legalább egy kis haladást elérni. Mit tehetnénk még? Segítsetek légyszi!
Gyerekkoromban én ilyenkor apától, sőt tán még anyától is kaptam volna egy hatalmas pofont.
Ne félj, egy ilyen után mindig megtanultam mit nem szabad.
Egy pofon, hogy érezze a súlyát a dolognak!
Majd akkor megszeppen, hogy tud Anya ilyet is!
Szerintem is a pofon a megoldás.
Attól nem fog semmi lelki sérülést elszenvedni, ha kap egyet. Nem kell agyonverni, csak egy kis tarkóst és hidd el legközelebb meggondolja.
Én sem vagyok öreg :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!