Ovikezdés, milyen érzések kavarognak (kavarogtak) bennetek?
Én kislányom is szeptemberbe kezdi az ovit. Bár ő jár hetente 3x fél napot csanába, de más lesz:-(. Pláne, hogy 2 hete most nem jár, így megint velem van egész nap. Én is belül sírok, miközben neki vidáman, mosolyogva mondom, hogy milyen szuper lesz :-(. Véget ér egy korszak és ezt nagyon sajnálom :-(. Félek, hogy mennyire fogja megszokni a huszonx gyereket, hogy mennyire fognak tudni odafigyelni az óvónők, stb, de kell neki is a gyerektársaság, nekem meg vissza kell mennem dolgozni. Örülök neki, hogy itthon lehettem vele több, mint 3 évet. Júliusba tölti a 3. szülinapját.
Kislányod mennyi idős?
En is nagyon feltem mikor oviba ment a kislanyom. Nagyon anyas volt, es feltem h megy majd az elkoszones. De azt kell h mondjam nagyon jol sikerult. Az ovit imadja, vannak kis baratnoi, hoz haza csomo rajzot, festmenyt, ragasztosdit amit csinalt, jar balettra ovi kereten belul, mennek a konyvtarba. Mi kulfoldon elunk, papa nem beszel magyarul, igy o apaval angolul, velem es nagyival magyarul beszel. Ovi elott a magyar volt neki a dominans nyelv, ovi ota kb olyan egy honap utan, ha maganak olvas, a magyar konyvet is angolul olvassa, allandoan angolul gagyog, az lett neki az elsodleges nyelv. Bar mindig mondom hozzam magyarul es ha mond vmit angolul, akkor mondja ugyanazt magyarul, akkor elmondja de ugy nez ki h angolul konnyebb. Feltem a konyvtartol mert at kell kellniuk az utcan a foepuletbe, elotte mindig elrohant, mindenhova babakocsiban kellett vinni, h ne rohangaljon el. Ovi ota olyan szepen setal velunk is kezenfogva. Uszasnal pl nem tudtuk atrakni nagyobb csoportba mert nem volr hajlando az edzonek csinalni a dolgokat ha apa vagy anya nem volt vele a vizbe. Az edzo nem is erhetett hozza mert hisztibe torkollott az egesz. Ovi ota siman atkeruult a magasabb csoportba uj edzo bacsi van es elvezi, es egyaltalan nem hianyol minket. Az en kislanyomnak abszolute jot tett az ovi. Igaz o kis letszamu csoportba jar 12-en vannak 2 ovoneni, plusz egy aki tanul ovoneninek, es csak lanyok.
Igy utolag azt mondom ne felj tole menni fog.
Én is úgy vagyok vele, mint te. Sőt, a körzetis ovi nekem nagyon ellenszenves, ráadásul rengeteg negatív ovis emlékem van :( Plusz, amiket hallok. Olyan fura lesz, hogy nincs velem egész nap :( Bár ő decemberben lesz 3, úgy néz ki, idén még nem íratjuk be. Úgyis csak januárban kezdene, pont a legbetegesebb időszakban. Mivel nehezen jött, így nagyon el is lett kényeztetve, túlféltve, stb, így kicsit le van maradva. Most azt próbáljuk behozni..
Ő is nagyon anyás, apás, mindig mindenhova velünk jött ( nincs kire hagyni) fura lesz neki is :) Remélem, ő szeretni fogja majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!