Oviból kiszökés?

Figyelt kérdés
Kislányom most kezdi majd az ovit szeptemberben, de az a félelmem h kiszökik az oviból... Kérlek nyugtassatok meg :)
2013. máj. 2. 13:11
 1/10 anonim ***** válasza:

Már a folyosóra, mosdóba is csak felügyelettel mennek, az udvarra meg pláne.

Nálunk a kapun magasan van a retesz, tényleg csak felnőtt tudja kinyitni, de egyébként a csoportok udvarainak is van külön kis kapuja. Nálunk még nem hallottam szökésről, kb. 150 gyerek jár ide.

2013. máj. 2. 13:13
 2/10 anonim ***** válasza:

szerintem ilyen nagyon ritkán fordul elő.

mondjuk most pont volt egy ilyen,de nem emlékszem melyik településen

amúgy ez a szülőkön is múlik,mert ha mindenki normálisan zárná a kaput,tuti nem tudnának kimenni

2013. máj. 2. 13:14
 3/10 anonim ***** válasza:
Nálunk olyan elektromos zár van az ovi ajtaján, hogy csak felnőtt tudja kinyitni. Mondjuk pont azután szerelték fel, hogy két gyerek megszökött. Az illetékes óvónőt ki is rúgták emiatt.
2013. máj. 2. 13:15
 4/10 A kérdező kommentje:
Én attól tartok hogy a rácsok között fog kimászni a sövény mögött.... Vékonyka és simán átfér a feje
2013. máj. 2. 13:18
 5/10 anonim ***** válasza:

menj el és nézd meg, hogy milyen a biztonsági rendszer :)

a legtöbb oviba számkódos kapunyitó van, képtelenség, hogy kiszökjön egy gyerek!

mondjuk most nem foglak megnyugtatni, de leírom a mi ovinkat: pest megye, számkód elromlott, ajtón retesz van!

délután kint vannak az udvaron, szülők jönnek-mennek, mivel gyerekkel mennek így nagy ívben szarnak a reteszre, mert hát az övék már velük van! fiam kis barátja haza ment, gondolta akkor ő is hazajön. szerencsére az óvónő utána rohant és visszaráncigálta az oviba, de nagyon mérges vagyok azóta is! nem az óvónőkre, vagy az óvodára elsősorban, hanem a szülőkre akik csak a sajátjukra figyelnek és ha már velük van akkor már kit érdekel a többi?

3 hete volt, felajánlottuk a férjemmel, hogy önköltségre megcsináltatjuk a számkódos nyitót. most a központi oviból várjuk a választ, hogy szabad-e. na ez a másik amitől hülyét kapok. mit kell ezen gondolkodni? nehogy örülnének neki! óvónőknek is kényelmesebb lenne mert 9kor kimennek kulccsal bezárni a kaput. ha valaki ezután érkezik, otthagyják a gyerekeket és kirohannak beengedni. f1-kor kinyitják, 1kor megint bezárják, aztán 3kor kinyitják, utána egy óvónő a kaput lesi... nem normális! de a miénken kívül még nem hallottam ilyen nem normális módszerekről :)

2013. máj. 2. 13:18
 6/10 anonim ***** válasza:
51%

Ezen jót röhögtem, hogy a legtöbb oviban számkódos rendszer van!! Te hol élsz, kedves egyik előző válaszoló??

Itt nálunk a kerületben egyik oviban sincs ilyen, mindenhol csak a reteszes nagy fémkapu van.

Azért nem szokás csak úgy elszökdösni :) Normál esetben figyelnek az óvónénik és a gyerekek sem olyan bátrak ám.

Én is sok mindentől félek, de pont ettől nem :)

2013. máj. 2. 13:23
 7/10 anonim ***** válasza:
A mi kerületünkben is számkódos az összes ovi bejárati ajtaja. Ettől függetkenül én is kaptam már el meglógni készülő gyereket, aki ki akart slisszolni mellettünk. Óvónő észre se vette.
2013. máj. 2. 14:08
 8/10 anonim ***** válasza:

Ezen én is aggódom előre, tekintve, hogy nálunk is volt már szökés a bölcsiben is és az oviban is hallottam róla. Persze mindig a kapunál még elcsípték a gyereket, de ettől még.... Nekem is az a véleményem, hogy a szülők a felelősek, akik már elvitték a gyerekeiket, ugyanis délután számtalanszor látom csak behajtva a kaput, a fenti rigli meg nincs beakasztva. Csak és kizárólag a szülők hagyják nyitva a kaput mindig, aszerintem egy óvónőnek ez a vérében van, mindig bezárja, ha arra jár.

Szóval nekünk, szülöknek kell hatni egymásra, mert alapesetben egy gyerek nem tud kiszökni sehonnan, olyan magasan vannak az ilyen intézményekben a zárak. És most az tök mindegy, hogy egy egyszerű rigliről, vagy mágnes-záras, számkódos kapuról beszélünk.

2013. máj. 2. 14:26
 9/10 anonim ***** válasza:
a sógornőm lánya épp a múlt héten kísérelte meg a szökést a szerelmével, de szerencsére lefülelték őket, de senki nem vette észre hogy ebéd helyett ők felöltöztek és kimenetk a kapuig...
2013. máj. 2. 23:22
 10/10 anonim ***** válasza:
Az én anyum óvónő 30 éve. vidéki ovi, 25 gyerek egy csoportba, reggel csak egy óvónéni, és fél 9-ig nyitva a kapu, míhg mindenki meg nem jön. Na akkor amúgy bárki kimehetne, elméletben. meg délután is, mikor már jönnek a szülők, szóval csak napközbe zárják a kaput, de hát sose volt még rá példa. Egyébként börtön jár érte, ha ez előfordul, bár gondolom az már senkit sem vigasztal, ha pont az ő gyereke szökött meg, és lépett ki egy kocsi elé. de nyugi!
2013. máj. 3. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!