3 hét a kislányom nélkül vagy vele? Ti mit tennétek a helyemben?
Nemsokára, mikor a kislányom 2 és fél éves lesz, az iskolai tanulmányom miatt egy másik városba kell mennem 3 hetes bölcsődei gyakorlatra. A gyakorlat hétfőtől péntekig tart, fél 8-ra kell odaérnem és fél5-ig ott lenni. A mindennapi ingázást nem tudom megoldani, mert minden nap 4-kor kellene kelnem és estére érnék haza, így akkor már csak kimerülve aludnék a sok utazástól és munkától, a lányomra nem lenne időm.
A bölcsibe biztos nem vihetem magammal, hiszen ott fogok vizsgázni szigorú követelmények szerint, addig anyukám vigyázna rá. Na de az a kérdés, hogy hol? A másik városban vagy itthon?
A kislányom ahhoz van szokva, hogy velem alszik este, ha nem talál maga mellett keserves sírásba kezd és ezért most nem kérek kioktatásokat, ehhez szokott hozzá és kész. Ebből a szempontból vinnem kellene magammal a másik városba, bérelnénk egy apartmant 3 hétre és minden nap a gyakorlat után vele lehetnék.
Viszont a lányom magammal vitele ellen szól, hogy édesanyám bár itthon dolgozik saját cégnél, de még is valamennyire kiesne a munkából, mert ott nem tudná úgy csinálni a cég körüli teendőket, mint itthon. Valamint, hogy nem is ismerik a várost, mit csinálnának ott 3 hétig egyedül? Pénteken jönnénk haza és vasárnap délután mennénk vissza a másik városba. És bár ha nem vinném magammal, hétvégén úgy is együtt lennénk, de akkor sem jutna rá semmi időm, mert akkor meg a heti takarítást kellene megcsinálnom, kimosni a ruhákat a férjem után, rendet rakni, az állatokat kitakarítani stb, ami nekem 2 napos munka. Így hazajönnénk, takarítanék és mennék vissza anélkül, hogy tartalmas időt töltöttem volna együtt a lányommal.
De én nem bírnám ki a lányom nélkül 3 hétig, ha csak egyedül mennék, félek, hogy megőrülnék a hiányától, de neki sem akarok rosszat, hogy egy idegen környezetbe kerüljön. Ha meg nem viszem, akkor meg félek, hogy hiányozni fogok neki és ő is nekem és nem tudom ezt hogy tudná feldolgozni.
Mi lenne a legjobb megoldás? Mindegyik ellen vannak érvek és ellenérvek, nem tudok dönteni, már ezen rágódok hónapok óta, de nem tudom mit tegyek.
Szerintem is vidd magaddal.Ha én ilyen helyzetbe kerültem volna egy percet sem gondolkodtam volna rajta,hogy vigyem vagy sem.Egyértelmű,hogy vinném.
Én még most is vinném a fiam magammal,bárhova kéne mennem hosszabb távra pedig már 4 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!