Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 hét a kislányom nélkül vagy...

3 hét a kislányom nélkül vagy vele? Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Nemsokára, mikor a kislányom 2 és fél éves lesz, az iskolai tanulmányom miatt egy másik városba kell mennem 3 hetes bölcsődei gyakorlatra. A gyakorlat hétfőtől péntekig tart, fél 8-ra kell odaérnem és fél5-ig ott lenni. A mindennapi ingázást nem tudom megoldani, mert minden nap 4-kor kellene kelnem és estére érnék haza, így akkor már csak kimerülve aludnék a sok utazástól és munkától, a lányomra nem lenne időm.

A bölcsibe biztos nem vihetem magammal, hiszen ott fogok vizsgázni szigorú követelmények szerint, addig anyukám vigyázna rá. Na de az a kérdés, hogy hol? A másik városban vagy itthon?

A kislányom ahhoz van szokva, hogy velem alszik este, ha nem talál maga mellett keserves sírásba kezd és ezért most nem kérek kioktatásokat, ehhez szokott hozzá és kész. Ebből a szempontból vinnem kellene magammal a másik városba, bérelnénk egy apartmant 3 hétre és minden nap a gyakorlat után vele lehetnék.

Viszont a lányom magammal vitele ellen szól, hogy édesanyám bár itthon dolgozik saját cégnél, de még is valamennyire kiesne a munkából, mert ott nem tudná úgy csinálni a cég körüli teendőket, mint itthon. Valamint, hogy nem is ismerik a várost, mit csinálnának ott 3 hétig egyedül? Pénteken jönnénk haza és vasárnap délután mennénk vissza a másik városba. És bár ha nem vinném magammal, hétvégén úgy is együtt lennénk, de akkor sem jutna rá semmi időm, mert akkor meg a heti takarítást kellene megcsinálnom, kimosni a ruhákat a férjem után, rendet rakni, az állatokat kitakarítani stb, ami nekem 2 napos munka. Így hazajönnénk, takarítanék és mennék vissza anélkül, hogy tartalmas időt töltöttem volna együtt a lányommal.

De én nem bírnám ki a lányom nélkül 3 hétig, ha csak egyedül mennék, félek, hogy megőrülnék a hiányától, de neki sem akarok rosszat, hogy egy idegen környezetbe kerüljön. Ha meg nem viszem, akkor meg félek, hogy hiányozni fogok neki és ő is nekem és nem tudom ezt hogy tudná feldolgozni.

Mi lenne a legjobb megoldás? Mindegyik ellen vannak érvek és ellenérvek, nem tudok dönteni, már ezen rágódok hónapok óta, de nem tudom mit tegyek.

2013. ápr. 30. 16:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
szerintem otthon. így nem szakítod ki a megszokott környezetéből. ha az apartmanban vigyáz rá anyud, minden reggel meg kell küzdenie az elválás élményével, sírni fog utánad, h ne menj el és te is ezzel az élménnyel mész be a gyakorlatra. még órákig nem tudod kitörölni a kislányod sírós arcát, ahogy kér, h maradj. ha otthon vannak, anyud talán a takarításba is be tud segíteni és akkor tölthetsz egy kis időt a lányoddal is a hétvégéken
2013. ápr. 30. 16:38
 2/12 A kérdező kommentje:
Az elválás minden reggel biztos nem lenne nehéz, mert 7-kor indulnék el, és ő 8-ig alszik. De abban igazad van, hogy ha én a másik városban vagyok, addig édesanyám meg tudná csinálni a takarítást, így a hétvégéket a kislányommal tölthetném. Erre eddig nem is gondoltam :)
2013. ápr. 30. 16:42
 3/12 anonim ***** válasza:

Nehéz helyzet, nehéz döntés. Én kipróbálnám, hogy a gyerek otthon maradjon anyukáddal.

Esetleg az nem lehet lehetőség, hogy pl. 1. héten otthon marad anyukáddal, a 2. héten elmegy anyukád a picurral hozzád, a 3. héten ismét otthon van anyukáddal.

Így nem lenne olyan hosszú a 3 hét, viszont anyukád sem esne ki teljesen a munkából.

2013. ápr. 30. 16:42
 4/12 anonim ***** válasza:
Maradjon szerintem otthon edesanyaddal. Nem artana elotte, ha parszor hozzaszoktatnad ahoz, hogy ne te legyel mellette elalvaskor hanem anyukad. Mondjuk egyik nap anyud es masik nap te. Igy mindketotokhoz hozzaszokna es ez sem okozna gondot arra a 3 hetre amig tavol leszel.
2013. ápr. 30. 16:54
 5/12 anonim ***** válasza:
En vinnem magammal tuti. Nem birnek ki 3 hetet nelkule, meg ugyse ha hetvegen talalkoznatok. Es szerintem neki is nagyon nagyon hianyoznal. Talan az elso hetre hagynam otthon...
2013. ápr. 30. 17:45
 6/12 anonim ***** válasza:
Én is vinném. Max. úgy, hogy elmentek együtt vasárnap, és ők hazajönnek csütörtökön. Így együtt is lehettek, meg mama hazajön, és két nap csinálhatja a dolgát . De én nem hagynám egyedül 3 hétig.
2013. ápr. 30. 18:14
 7/12 anonim ***** válasza:
Szerintem is vidd el őket.Nyugodtabb lennél és este együtt lehetnétek.
2013. ápr. 30. 19:06
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha csak egy mód van rá, én mindenképpen vinném. Szerintem te is nagyon hiányoznál neki. Én még mindig emlékszem mennyire tudott anyukám hiányozni kiskoromban, pedig sokan laktunk egy telken (nagyszülők, nagynéni, stb.), és nem napokig volt távol, csak ha simán később jött haza mint szokott, nekem mégis mindig az anyukám hiányzott. Pedig mindjárt 40 éves vagyok, de erre máig emlékszem.
2013. ápr. 30. 21:42
 9/12 anonim ***** válasza:

én is vinném...ebben a korban egy ilyen hosszú különlét rosszabbat tesz, mint az új környezet...Ha ti nyugisak vagytok, akkor tőlük még a híd alatt is aludhattok, lényeg, hogy veletek legyen, nyugiba...

sok sikert a vizsgához!

2013. ápr. 30. 22:47
 10/12 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam 2,5 évesen már simán volt 1-2 hetet nagyszülőkkel Balatonon bölcsiszünetben, mert mi dolgoztunk, és nem tudtuk máshogy megoldani. Hétvégén persze mentünk hozzá.

De ő már előtte is aludt 1-1 éjszakát a nagyszüleinél, tehát fokozatosan lett hozzá szoktatva, és nem volt semmi gond.

Ha van időd addig, akkor azt tanácsolom, hogy szoktasd kicsit anyukádhoz. Először ő is legyen jelent az esti fektetésnél, amikor otthon vagytok, aztán esetleg egyszer csinálja ő egyedül, amíg ti a pároddal távol vagytok, aztán a következő lépcső, hogy náluk alszik.

Én így csinálnám/csináltam, de ez persze gyerek- és szülőfüggő.

A lányodnak is picit el kell szakadnia már tőled 2,5 évesen, nemsokára oviba megy, egyre inkább elkezdi az ő kis önálló, saját életét élni, amiben majd a támogatásodra szorul.

2013. máj. 1. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!