Mennyiért vigyáznál más bölcsis korú gyermekére, ha Te is otthon vagy a tie (i) ddel?
2-2,5 ezer forintot kérnék egy napra. Annál kevesebbet tuti nem, mert azért egy bölcsis korú gyerek se arról szól, hogy elvan magában a kiságyban. Foglalkozni kell vele, öltöztetni, vetkőztetni, tisztába tenni, esetleg megfürdetni, ha annyira összekeni magát, etetni-itatni, altatni, vigasztalni, sétálni vinni stb. És akkor még ott vannak a tieid is, akikkel ezeket szintúgy meg kell tenni.
Attól, hogy amúgy is otthon vagy a tieiddel, a meló és a felelősség nem lesz kevesebb a másik gyerekkel. Arról nem is beszélve, hogy az otthonlét sem pihenésből áll. Bolt, posta, gyógyszertár, takarítás, főzés, mosás, teregetés, ügyintézés, gyerekekkel foglalkozás... Minél több a kicsi gyerek, annál strapásabb.
Én napi 5000-et kapok 9-10 óráért. Ez mondjuk 500 ft/óra.
Én is jól járok, ők is. A gyerekeink egyidősek (18 és 21 hónaposak), így a napirendjük azonos, ugyanazt eszik, ugyanazok a dolgok érdeklik őket. Nem főzök minden nap, heti 3x.
A játszótér kicsit húzós, amúgy átlagosak a napok. Ennél kevesebbért nem vállalnám.
Ha az eleven fiam mellett(aki bölcsis) vállalnék be 8 órára másik gyereket is tuti elkérnék 2-3 ezer forintot 1 napért,persze ha mellé hoz pelust,nasit,enni is neki.
Anno egy 6 éves kislányra vigyáztam 400Ft/óráért 6 éve,napi 2-3 órát szóval jól jött kamaszként a zsebpénz.A gyerekfelvigyázás igenis nagy meló,pláne ha van saját gyereked is.
'csak egy ebéd'
alapanyag, gáz, melegvíz, mosogató szer, idő, idegeskedés, ... ez már magában egy jó ezres
+ amit a gyerek nyolc órában még használ tönkretesz, lepisil lehány....
a felelőségről már ne is beszéljünk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!