Kistesó érkezésénél, amíg újszülött vagy nagyon pici volt, hogy vitted a nagyobbat bölcsibe/oviba, ha nem volt segítséged?
Tél lesz mire megszületik a kicsi és nem tudom egyenlőre, hogy fogom az ikreimet reggel-délután elvinni/hozni. Apuka korán reggel megy, későn ér haza. (néha nem is jön haza, mert vidéken dolgoznak, de ez most mindegy)
Más hogy oldotta ezt meg? Nagyszülői vagy egyéb segítség nincs. Nagyon ritkán a barátnőm ráérne reggel, de erre nem számíthatok sűrűn.
Az első hetekben nehezebb lesz, amíg a kicsit nem lehet sok időre kivinni. Ilyenkor mindenképpen kellene segítség, nagyszülő-rokon-szomszéd-barátnő által.
De utána nem lesz gond, mert a kicsinek alkalmazkodnia kell, hozod-viszed majd magatokkal. Amikor a nagyokat viszed, a kicsi is megy veletek, és meglesz a reggeli-délutáni séta is.
Nálunk jó volt, mert apuka tudta vinni a nagyot (bár így volt, hogy elkésett), így a kicsivel otthon tudtam maradni. Később, mikor már nagyobbacska lett, akkor viszont babakocsival vittem a kicsit is az oviba. Aztán nagy be, mi meg haza a kicsivel.
Csak az első hetek voltak nehézkesek.
Párod nem tud kivenni szabit pár hétre? Vagy addig szerezzetek valakit, akit tud segíteni, míg ici-pici a kicsi.
Milyen messze van az ovi? Ha eléggé és tudod hogy az ikreid nem egy gyaloglós típusok, esetleg még közlekedési eszközre is kell szállni, én hanyagolnám téli időszakra az ovit az tuti. Sőt lehet egész évre is és majd csak szept mennének mikor nagyobbak már meg a baba se olyan pici.
Nekem 2 nagyobbam van 3 és 5 évesek és nekem apa hordta őket oviba ha nekem kellett volna egyedül én nem vállalom, néhányszor vinnem kellett így is őket gyalog (plusz busszal) hát télvíz idején a hidegben buszra várakozni, felszerencsétlenkedni 3 gyereket-babakocsit stb. majd ugyanezt visszafelé...Hát ember legyen a talpán aki ezt vidáman megcsinálja.
Úgyhogy ha apa nem tudta volna vinni őket, maradtak volna itthon. Így is sokszor előfordult ha a férjem nem jött haza hogy nem is mentek egyáltalán, aztán ugye jöttek télen egymás után a betegségek, szóval összességében azt tudom mondani minden hónapban 2 hetet jártak, 2 hetet nem.
Ha tudtam volna vezetni és lett volna kocsim akkor simán megoldom egyedül. illetve ha "csak" gyalogolni kell velük szintén mondjuk nem km-eket hanem csak 5-10 percet akkor is vittem volna őket.
9 vagyok azt is tudom milyen nehéz 3 kicsi gyereket ellátni foglalkoztatni lekötni otthon szóval megértem hogy vinni akarod egyébként.
Amúgy meg még annyit hogy nekem pl. a kicsi lányom szívből utálta a hordozókendőt és a meitait is szóval ordított benne sajnos:((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!