Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 110cm és 25kg nagy gond?

110cm és 25kg nagy gond?

Figyelt kérdés
3,5 éves a harmadik kislányunk, és 110cm és 25kg, igazából nagyon mozgékony, nem sokat eszik mégis hízik, kell vele foglalkozni vagy hagyjuk. A gyerekorvosunk azt mondta hogy ilyen alkat nem kell vele foglalkozni.
2013. ápr. 28. 07:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
51%
nem olvastam minden választ de én sem leszek népszerű... hát már neharagudjatok azok aki szerint nem gond de én közel 30évesen a 167cmemhez vagyok 56kg átlag testalkatú. ettől a 3,5éves kislánytól alig 30kgmal több..Szerintetek ez rendben van??! nekem is van egy ismerősöm a lányuk szintén pont ekkora ilyen súllyal és kövér..a combjai térdig összeérnek, pókhasa van és befal egy hamburgert..anyuék meg aztmondják aranyos. Csak nemtudom majd 10év múlva is ezt mondják e, vagy a lányka is annak érzi e majd magát. egy idősek a gyerekeink látványosan lassabb, fáradékonyabb mint az én átlagos testalkatú gyerekem. Én foglalkoznék vele..az jutott eszembe mikor terhesen sokat híztam mennyire fájtak a térdeim, izületeim, kalapált a szivem....hát te tudod
2013. máj. 1. 10:24
 12/12 anonim ***** válasza:

4. válaszoló vagyok

Csütörtökön voltunk a gyerekendokrinológusnál.

Nincsen semmi baja a fiamnak. Azt mondta a doki, hogy nem azt kell nézni, hogy mennyit hízik a gyerek, hanem, hogy az idő/kiló átlagot. Erre van egy táblázatuk, grafikonon lerajzolta nekem a doki a mi kisfiunk görbéjét. A mi fiunk lehet, hogy speciálisabb eset az ételallergia szempontjából, de a doki szerint ebből a 9 kilóból (ami 14,8-ról 22,5, tehát inkább 8 kiló) kb. 5kg ún. behozó hízás, azaz előtte volt sovány, ezzel az 5 kilóval utolérte önmagát. A maradék kilók pedig hónapokra leosztva nem számítanak kórosnak. Nincs problémája a cukorral, jó a koleszterinje. Az áll a papírunkon, hogy "kemény húsú kisfiú, genetikailag meghatározott alkattal".

Ami teljesen igaz, ugyanilyen vagyok én is. Vigyáznunk kell a cukorral (nem sokat eszik így se direktbe szerencsére), jobban kell figyelni a kenyérre.

Mozogni rengeteget mozog a fiam. 2 óra hosszát vártunk, míg sorra kerültünk, ő addig a kórház parkjában futkosott, játszott. Ez is bekerült az anamnézisünkbe, azaz, hogy mozgékony.

Persze van háj a bőr alatt, a cicik pedig, ami miatt aggódtam, azért olyanok, mert a kenőcsöktől, krémektől, amikkel az atópiás dermatitiszét kezeljük, kicsit megnyúlik a bőr, veszít ruganyosságából.

A doktor úr felkészítette "aggódó anyukát" :D, hogy ez a kisfiú, nagyfiúnak sem lesz sem kicsi, sem sovány, de odafigyeléssel egészséges felnőtt lesz!

Egyáltalán nem bánom, hogy felkerestem egy szakembert, mert hasznos tanácsokkal látott el, és nagyon normális, emberi módon válaszolt minden felmerülő kérdésemre. A biztonság kedvéért ("hogy anyuka megnyugodjon"), kért egy labort valamikor a nyár folyamán.

2013. máj. 4. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!